Kesoplättar med grillad paprika

Kesoplättar i alla dess former tillhör helt klart mina favoritfrukostar. Denna gång gjorde jag dem på färdigsmaksatt keso och i ugnen.

2 ägg

250 g keso

1 msk dinkelmjöl

Mixas med stavmixer och gräddas antingen i en rejäl klick smör i stekpanna på mellanvärme (ge dem lång tid på första sidan) eller i ugn på bakplåtspapper, 175 grader i ca 8 minuter.

Receptet räcker till 2 inte allför hungriga personer om man äter en sallad, creme fraiche och avokado till.

8 svar till “Kesoplättar med grillad paprika

 1. Hej Anna,

  är bara tvungen att tacka för detta fantastiska recept som man kan alternera i all oändlighet! Perfekt frukost! 🙂 Min favorit är med chili och skinka! Tack för en bra blogg! Du inspirerar många människor med din positiva blogg!

 2. hej hej!!
  dina keso plättar ser jätte god ut!!
  måste bara fråga: äter du någon frukt eller något som har frukt/druvsocker i sej?

  • Ja, numera gör jag det, fast med lite försiktighet. Skillnaden ligger nog mest i att jag äter det för att jag tycker att det är gott, inte för att jag tror att det är så införbålt nyttigt. 😉 Frukt är utmärkt till dessert tycker jag!

 3. Intressant blogg 🙂 Har själv ätit enligt LCHF en hel del men har nu lagt ner det och äter vanligt men tränar mycket istället. Men tror absolut att GI-metoden kan fungera bra om man har viljan som du säger!

 4. Hej Anna,
  grattis till viktminskning och tack för bloggen.
  En fråga från en nybörjare: Är dinkelmjöl ”bättre”? Jag tycker mycket om dinkelbröd (och mycket lite om andra typer) och mår bra av det. Det gör att jag fått för mig att dinkel kan fungera i vettiga mängder även i någon typ av LCHF.
  Vad tror du?

  Gunvor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s