Äppelknyte i filodeg

 

Filodegen må vara gjord på mjöl men det blir väldigt lite per portion. För mig fungerar den här desserten: Dvs. den triggar inte mitt sockersug och det alltid det som står som kriterie för vad jag väljer att servera på min egen tallrik. 

Till fyra knyten: 
2 gröna äpplen 
2 filodegsplattor 

1 msk smör 

1 msk hackade hasselnötter eller sesamfrön till dekorering 

½ tsk kanel 

½ tsk kardmumma 

Gör så här 
 

Skala och tärna äpplena. Stek upp äppelbitarna i smöret och krydda 
med kanel och kardemumma. Dela filodegsarken på mitten. Fördela 
ett par matskedar av äppelblandningen på filodegsarken.

Pensla skarvarna med smöret från stekpannan. Vik ihop och placera på en 

plåt med skarven uppåt. Pensla även utsidan med smör och strö över 

sesamfrön eller hackade nötter. 

Baka i ugn, 200 grader i ca 20 minuter tills filodegen är gyllene. 

Servera gärna med hemmagjord glass eller vispad grädde 

 

 

12 svar till “Äppelknyte i filodeg

  1. Hej kära Anna,
    allt kul att surfa pà din blogg. du är en liten solstràle!!
    Idag provade jag pà denna äpple dessert… jisses super gott och lätt.. hade ngr klickar grädde .. yummi
    Ha de bra sà länge!!!

  2. Hej Anna!
    Klart jag följer med dig hit. Gillar dina recept.
    Och din nya sida är ju riktigt fin!

  3. Klart jag hänger med. Mycket snyggt och fräscht.

  4. Ja, äntligen en flytt från hemska metroblogg! Det ser snyggt och stiligt ut, och jag ser fram emot att följa din blogg här istället. 🙂

  5. Jag är med!

  6. Riktigt snyggt! Självklart man följer med hit 🙂

Lämna ett svar till Anna J. D. Jacobsson Avbryt svar