Filodegen må vara gjord på mjöl men det blir väldigt lite per portion. För mig fungerar den här desserten: Dvs. den triggar inte mitt sockersug och det alltid det som står som kriterie för vad jag väljer att servera på min egen tallrik.
Till fyra knyten:
2 gröna äpplen
2 filodegsplattor
1 msk smör
1 msk hackade hasselnötter eller sesamfrön till dekorering
½ tsk kanel
½ tsk kardmumma
Gör så här
Skala och tärna äpplena. Stek upp äppelbitarna i smöret och krydda
med kanel och kardemumma. Dela filodegsarken på mitten. Fördela
ett par matskedar av äppelblandningen på filodegsarken.
Pensla skarvarna med smöret från stekpannan. Vik ihop och placera på en
plåt med skarven uppåt. Pensla även utsidan med smör och strö över
sesamfrön eller hackade nötter.
Baka i ugn, 200 grader i ca 20 minuter tills filodegen är gyllene.
Servera gärna med hemmagjord glass eller vispad grädde
Hej kära Anna,
allt kul att surfa pà din blogg. du är en liten solstràle!!
Idag provade jag pà denna äpple dessert… jisses super gott och lätt.. hade ngr klickar grädde .. yummi
Ha de bra sà länge!!!
Tack snälla du!
Kul att du gillade receptet, visst är det bra med snabba recept! 😀
Hej Anna!
Klart jag följer med dig hit. Gillar dina recept.
Och din nya sida är ju riktigt fin!
Kul! Du är så välkommen hit! 😀
Klart jag hänger med. Mycket snyggt och fräscht.
Tack! Vad roligt att du tycker om den!
Ja, äntligen en flytt från hemska metroblogg! Det ser snyggt och stiligt ut, och jag ser fram emot att följa din blogg här istället. 🙂
Tack! Ja, jag var hemskt less på orange 😉
Jag är med!
Du är så välkommen!
Riktigt snyggt! Självklart man följer med hit 🙂
Tack så mycket! Du är varmt välkommen! 😀