Laxspett med lime och dipp

Det här är ett recept ut min kokbok: Från mitt kök-Färdkost på vägen från 137kg.

Bilden byttes ut men receptet höll hela vägen till publicering iaf!

För ca 4 portioner

4 st laxfilér

Lägg en 1 tsk vardera av finhackade örter: Persilja, koriander och citrongräs i en skål. Sätt lite hetta med finhackad färsk chili och riven ingefära eller fuska med den färdiga kryddblandingen som Findus har i frysdisken! Pressa i en klyfta färsk vitlök och riv skalet från en limefrukt. Blanda också in juicen av limen.

Skiva filéerna på längden och trä upp dem på blötlagda spett. Salta och gnid in laxen med kryddblandningen.

Grilla gärna över glöd eller i värsta fall i ugn på 175 grader i ca 10 minuter.

Servera med skivad lime och en dipsås:

2 dl creme fraiche

Juice och finrivet skal från en färsk lime

1-2 klyftor pressad vitlök

½ kryddmått chiliflingor

Smaka av med salt

Annonser

2 responses to “Laxspett med lime och dipp

  1. Coolt att du fått publicerat nåt eget! Men varför kom inte bilden med? Den är ju skitcool!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s