Keso ala malta

500 g keso

2 dl vispad grädde

1 clementin

Smaksätt med:

Rivet apelsinskal

Vaniljpulver

(Kardemumma eller mortlad anis är kanongott till också!) 

Gör så här

Skölj keson noggrannt i ett durkslag för att bli av med lite sälta. Vispa grädden och blanda ner tillsammans med klippta clemetinklyftor och kryddorna.

Förvara svalt.

26 svar till “Keso ala malta

  1. Hej!

    Provade denna dessert idag och skar i en hel hög kärnfria gröna vindruvor. Det var gott så det var nästan larvigt 😀

  2. Provade detta recept igår och det var ju helt fantastiskt enkelt och supergott. Tack! Det receptet lägger jag till min samling.

  3. Hej Anna
    Jag har precis fått din kokbok och den gör mig så glad. Jag har sedan 1½ år tillbaka sluta med socker pga att att jag är sockerberoende. Jag mår väldigt bra gått ner 15 kg och väger nu som förr 56 kg. tänk vad jag mår bra i kroppen och själen. Jag lär mig hela tiden om min sjukdom och känner att detta klara jag- tar en dag i taget Att läsa om din resa och hur du lyckats är härligt. Tack för dina kokbok – jag är inte bra på maten men din bok kommer att hjälpa mig att bli bättre på matlagningen för mig och min familj.
    God Jul och Gott nytt år Anna
    Din blogg ligger som favorit.
    Annica
    PS Keson är SÅ god hade den med på julgröts lunchen på jobbet förra veckan Ds

  4. Spændende variation- tak.
    Her i Danmark har vi mandler i vores Ris a la mande 😉 så jeg tror at jeg vil prøve med lidt hakket mandler og keso(hytteost)

  5. Hej Anna. Vilken bra variant av Malta. Smart att skölja av keson.
    Ha en riktigt GOD JUL önskar Birgitta

  6. Jag gjorde faktiskt en variant idag som mellanmål på jobbet, med keso blandat med lite kesella, en hackad clementin och kanel. Glömde vaniljpulvret hemma men det blev jättegott ändå. Juligt!! Kram

  7. Man kan byta clementin mot 1 msk kokos:)

  8. Tack! Du är en pärla! Keson är inhandlad!
    God jul till dig Anna!

  9. Jag har granatäpple i min keso ala malta, det är sagolikt och juligt med sin röda färg.

    God Jul Anna, och tack för all fantastisk inspiration du förmedlar.

  10. Hej!
    Jag har följt din blogg ett tag, både den gamla och nu denna nya. Alltid trevligt att kika in:)

    Det var verkligen ett jättefint tips med Keso a´la Malta, det skall jag prova någon gång framöver!

  11. Ingen dum idé!!!

  12. Kanske en jättedum fråga, men…
    Ska det vara två dl vispad grädde eller 2 dl ovispad som man vispar?
    Tack för alla fina mattips!
    Och God Jul om vi inte hörs innan!
    Kram //Anna

  13. Det här blir min julaftonsfrukost när de andra äter ”Tomtegröt” dvs risgrynsgröt. Längtar;D

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s