500 g keso
2 dl vispad grädde
1 clementin
Smaksätt med:
Rivet apelsinskal
(Kardemumma eller mortlad anis är kanongott till också!)
Gör så här
Skölj keson noggrannt i ett durkslag för att bli av med lite sälta. Vispa grädden och blanda ner tillsammans med klippta clemetinklyftor och kryddorna.
Förvara svalt.
Hej!
Provade denna dessert idag och skar i en hel hög kärnfria gröna vindruvor. Det var gott så det var nästan larvigt 😀
Jag tror dig! En liten varning för vindruvorna bara, det är ganska mycket socker i dem men är det dessert så är det, värre saker kunde det ju varit! 😉
Provade detta recept igår och det var ju helt fantastiskt enkelt och supergott. Tack! Det receptet lägger jag till min samling.
Kul! 😀 Jag gillar det också, bara man kommer ihåg att vattna ut lite av sältan ur keson!
Hej Anna
Jag har precis fått din kokbok och den gör mig så glad. Jag har sedan 1½ år tillbaka sluta med socker pga att att jag är sockerberoende. Jag mår väldigt bra gått ner 15 kg och väger nu som förr 56 kg. tänk vad jag mår bra i kroppen och själen. Jag lär mig hela tiden om min sjukdom och känner att detta klara jag- tar en dag i taget Att läsa om din resa och hur du lyckats är härligt. Tack för dina kokbok – jag är inte bra på maten men din bok kommer att hjälpa mig att bli bättre på matlagningen för mig och min familj.
God Jul och Gott nytt år Anna
Din blogg ligger som favorit.
Annica
PS Keson är SÅ god hade den med på julgröts lunchen på jobbet förra veckan Ds
Vad roligt att du uppskattar kokboken, superkul att höra! Lika härligt som att du har lagt ett och ett havlt år av sockerfrihet bakom dig, varmt, vartmt grattis till det! 😀
Spændende variation- tak.
Her i Danmark har vi mandler i vores Ris a la mande 😉 så jeg tror at jeg vil prøve med lidt hakket mandler og keso(hytteost)
Jag brukar också ha mandel till! Supergott!
Hej Anna. Vilken bra variant av Malta. Smart att skölja av keson.
Ha en riktigt GOD JUL önskar Birgitta
Det behövs, annars blir maltan salt och det är ju inte det man förväntar sig av just denna lilla rätt! ;D Ha en riktigt god jul du med!
Jag gjorde faktiskt en variant idag som mellanmål på jobbet, med keso blandat med lite kesella, en hackad clementin och kanel. Glömde vaniljpulvret hemma men det blev jättegott ändå. Juligt!! Kram
Ja, det funkar ju också om man föredrar en lite mindre mättande variant. Gott med kanelen!
Man kan byta clementin mot 1 msk kokos:)
Ja varför inte! Låter spännande och det blir ju yttepyttelite mindre kolisar också isf. 😉
Tack! Du är en pärla! Keson är inhandlad!
God jul till dig Anna!
God jul på dig med!
Jag har granatäpple i min keso ala malta, det är sagolikt och juligt med sin röda färg.
God Jul Anna, och tack för all fantastisk inspiration du förmedlar.
Oj, det låter ju supervackert! Tack för tipset och god jul själv! 😀
Hej!
Jag har följt din blogg ett tag, både den gamla och nu denna nya. Alltid trevligt att kika in:)
Det var verkligen ett jättefint tips med Keso a´la Malta, det skall jag prova någon gång framöver!
Kul att du hänger med! 😀 Hoppas att du kommer gilla maltan!
Ingen dum idé!!!
Nej, jag är tacksam att någon kom på den! 😀
Kanske en jättedum fråga, men…
Ska det vara två dl vispad grädde eller 2 dl ovispad som man vispar?
Tack för alla fina mattips!
Och God Jul om vi inte hörs innan!
Kram //Anna
2 dl ovispad som man sedan vispar! 😀 fast det är inte snå knussligt med mängderna så länge inte keson blir torr. 😉 Massor av kramar och god kul till dig och sambon med! 😀
Det här blir min julaftonsfrukost när de andra äter ”Tomtegröt” dvs risgrynsgröt. Längtar;D
Ja, det är inte dumt! Kom ihåg att vattna ur keson ordenligt så den inte blir salt och om man inte förväntar sig inte att den ska bli ”söt” så är den kanon!