Dröm om 2010

Vad där dina förhoppningar inför det nya året? Finns det något du vill ändra på, lägga till, förbättra för dig själv?

Inget hindrar dig annat än din egen vilja. Helt seriöst, det är faktiskt bara du som bestämmer över ditt liv. Visst kan andra människor och omständigheter påverka dig men det är ändå du som bestämmer hur du ska förhålla dig till det nya som bjuds.

Låt höra nu, en eller ett par högtflygande planer för 2010, inspirera oss andra att drömma riktigt högt!

78 svar till “Dröm om 2010

 1. Hello from UK (bott har i 16 ar nu how time flies..)
  vad jag vill med det nya aret,drommar>>>weelll
  Att jag kan ga ned 10 kg och samtidigt konvertera familjen till en lagkolhydrat kost.
  samtidigt som vi tranar mer
  att jag kan hjalpa min aldste son( autism diagnos) med battre mat forhoppningsvis battre humor.(med tva prickar or both)
  att infora ”skogen i skolan” har i mitt lilla horn av England
  hmmm far nog ta lite extra vitamin D !!
  xxxx
  Karen

 2. Mitt 2010 ska bli en nystart, den 17 jan är det två år sen jag började med LCHF och första året gick jag ner fjorton kg, andra upp tre, så nu blir det en nystart då jag veeet att jag mår mycket bättre på denna kost.
  Önskar dej lycka till med en storlek mindre ur klädkatalogen till sommaren! 😉
  Anmaja

 3. Å vad jag tycker det är roligt att läsa i din blogg! Man blir glad o inspererad o allt ser så gott ut. Ha ett bra Nytt år! Kram Lena

 4. Jo det kommer bli ett spännade år för oss!

  Jag vet inte om det är en pojke eller flicka. I början kändes det som en pojke, men jag känner mer och mer att det går åt flicka-hållet nu.

  Vore bra med en pojke för där har vi namn klart =)
  Men skämt o sido, allt är välkommet

 5. Hallå Anna!
  Är ny besökare på din blogg. Sitter själv i samma sits som du gjorde 2007, alltså runt 130 kg.
  Har försökt med det mesta för att minska i vikt, men lyckas inte så bra. Nu står jag i kö för en gastic bypass operation.
  Men i alla fall, nu har jag börjat läsa i din blogg och jag har blivit så inspirerad, har aldrig kört med GI, men efter att sollat igenom alla dina recept så vill jag verkligen försöka. All mat verkar ju så supergod.
  Sen måste jag ju bara säga hur fantastiskt duktig du är som har lyckats nå dina mål.
  Du är min nya inspirationskälla. Tack!!!

  • Maten ÄR god men framför allt gör den att det är lättare att lyssna på kroppen när det är lagom mycket mat i magen och jag har hållt mig nöjd mycket längre än med ”söt” mat, dvs än med mycket kolhydrater i maten. Med lite tur och mycket god vilja kanske du slipper genomgå din operation utan hittar tillbka till ett bra förhållande till maten ändå?! Jag håller tummarna för dig!

 6. Jag hoppas jag får styrka ngnstans att börja motionera och att gå ännu ner i vikt som jag gjorde men plötsligt så stannade upp bara och då vet jag inte vad som hände med mig men gav lite upp… med kosten men bara lite. Känner mig trött därför har jag nu tagitmig i kragen och börjat 100% och väntar på huvudvärken…usch. Promenad 1h per dag vore trevligt men ensam är inte så roligt.
  Hoppas hoppas allt går som jag önskat. Har du ngn hum varför min vikt stannade så plötsligt bara och inget hände på 2,5mån.?
  kram o tack att jag får skriva till ngn
  cathrine

 7. Jag kommer enbart fokusera på min hälsa (och min famillj så klart) eftersom jag har varit sjuk i ett helt år. Det är de små tingen i vardagen som jag värdesätter mest. Dessutom kommer LCHF att bli en del av min livstil och i förlängningen även förbättra min hälsa. Hälsningar Humlamamman

 8. Du har rätt i att det är vi själva som påverkar våra liv, själv ska jag 2010 göra en en lysande personvalskampanj, bli invald i Riksdagen och där fortsätta att vara aktiv inom de sociala medierna

 9. Oh, jag har lovat mig själv att göra 3 saker under 2010…

  1) Inte börja röka i år heller 😉 (slutade för 6 år sedan)

  2) Ska gå minst en långpromenad om dagen

  3) 2010 ska jag varje dag välja att inte äta socker och kolhydrater…

  Kika in här och se hur det går
  http://www.metrobloggen.se/mhw

  God fortsättning på 2010 =)

  • LÅter klokt att inte börja räka igen, du gör både dig själv och mänga människor runt omkring en tjänst då! Lycka till med promenerandet, bli inte besviken om det bra blir en kortprommis då och då, du har ju säkert fullt av långpromenader bakom dig ändå. Ha ett riktigt skönt 2010!

 10. Jag har ca 25kg att gå ner så det är mitt ena mål för 2010 och så ska jag fortsätta vara den positiva glada personen jag redan är =)

 11. Mia Gustafsson

  2010 ska bli mitt år. Det börjar med att jag ska hitta mitt sätt att äta, ingen annans. Försöka lyssna på min kropp och inte när andra tycker det är lämpligt att jag är hungrig. Jag har maken i ryggen och tror det kommer att gå jättebra.
  Sedan ska jag komme ordentligt igång med motionen, men istället för att ha stora drömmar så börjar jag i det små. 2 gånger i veckan räcker till en början. Sedan ska jag öka på. Jag tar det lugnt, jag har levt 35 år utan magrutor så jag kan nog klara mig lite till utan att jag dör.
  Sist men inte minst ska mine fötter lära sig att gå i högklackat! Jag är ju bara 1,50 lång och vill gärna bli lite mer lady än jag är nu. Så nu försöker jag att vänja mina fötter till tanken, än så länge är vi inte överens!
  Kram Mia

 12. Jag hoppas nu när jag snart gått ner 10gk i vikt, att jag har ork att börja motionera mera, det har liksom inte blivit så mycket av den varan.

  Snabb viktökning som jag fick 25kg på 2 år kändes av i kroppen, knäna, ryggen.

  Önskar kunna prommenera mera utan att måsta ta en pause vart 50-100 meter pga. kramp och smärta i ryggen och rumpan.

 13. Det är i år det händer!
  Ja det gör det varje år men jag tror att jag har bättre förutsättning än jag någonsin har haft tidigare.
  Jag ska göra mitt bästa för att ta mig ur missbruket när det gäller socker och ta mig ner -10kg. (idag 73kg)
  Har ju himla bra draghjälp av dig och din sida, och efter 1.5 år med lite mer kunskap om hur just jag funkar så är jag lite mer på min vakt så att säga. Jag är ju fasen farlig för mig själv och här gäller det att mota Olle i grind. Hunden och jag tillsammans med övriga familjen kör LCHF.

  Jag är en typsik sådan person som skyller på andra när jag inte klarar att hålla mig borta från sötsaker. Att det är jag som bestämmer blev mycket mer påtagligt nu när du skrev det!

  Nämen, biljetten är bokad – ska kliva på tåget. Nu är jag på tåget och då kör vi väl!

 14. Jag ska vara SNÄLL mot mig själv. Tänka snälla saker och göra sådant som gör mig gott. Tack för din inspiration!

 15. Hejsan Anna!
  Nu är jag också klar med mina mål för 2010. Du hittar dem här: http://butterfly-tina.blogspot.com/

  Ta väl hand om dig! Krma Tina

  • Jag gillar verkligen ditt sista mål! 😀 Det var väldigt interssant att läsa om ditt sötsaksexperimet också, måste kännas väldigt skönt att det faktiskt inte var så spännande längre? Ha ett riktigt bra 2010!

 16. Hoppas att vi på ngt sätt får ett andra barn Har redan ett friskt å underbart yrväder på 5.
  Är 45 men har läst flera fall nu där äldre kvinnor blivit gravida efter en tids LCHF diet…..
  oddsen är små men med en god hälsa är ju hälften vunnet….

 17. Min dröm för 2010 är att jag ska hitta MITT sätt att ta hand om mig själv så att får tillbaka orken och energin att göra allt det jag vill. Det där lät väl så där lagom storvulet och flummigt va?:)
  Efter att ha följt din och några andra bloggar (Monique, Anna Halldén, Birgitta Höglund bla) har jag äntligen fattat i vilken ände jag ska börja. Lyssna på min kropp och hur den svarar på det jag stoppar i den och hur jag rör på den. Börjar jag i den änden är jag övertygad om att energin kommer av sig själv.
  2010 kommer att bli ett bra år!

 18. Alright. Jag vill resa till Norge i sommar och bekänna min kärlek för någon som redan avvisat mig en gång för tre år sedan. Det är min enda önskan. Wish me good luck.

 19. Jag ska precis beställa din nyaste bok och satsa på min sista viktresa som är enorm stor men min motivation kan inte stjälpa mig denna gång. Tack för din blogg. Nyårskramar Annika

  • Tack själv! 😀 Vet du, motivationen ökar av framgången och de gånger då vikten står still, för det kommer den att göra i perioder, så får du fokusera på hur bra bra du mår och att det är ”dra ihop sig-tid” för skinnet, det är inte så dumt heller! Jag önskar dig verkligen ett varmt lycka till inför din sista viktresa! :d

 20. Jag har inga andra planer än att bli 2 barns mamma =)
  Och plugga.
  Och bygga ut huset.
  Och vara en bra sambo…

 21. Tänkte bara springa förbi som hastigast och tala om att vår gemensamma taktik fungerade. Lymmeln ligger nu och muttrar skräckslaget i sin brödburk…

  Tack för stärkande skratt!

  😉

 22. Johan Grönlund

  Jag ska som en av de sista i Sverige göra lumpen:) Så hoppas att jag klarar av det. Fick verkligen kämpa för att komma in.

 23. under 2009 så började min viktresa..jag tappade 12kg. Jag är inte i mål men det är dax för steg 2 på min resa…jogging…min HÖGA önskning för 2010 år är att jogga en mil. Det är en enormt stor dröm jag har. Jag har alltid hatat att jogga (fast jag var elithandbollsspelare) men nu så ska jag göra det för jag vill göra det och inte för att jag blir tvingad av det.
  Viktresan med LCHF fortsätter som innan och jag hoppas att när vi sitter här om ett år igen att kroppen har fått en annan form och jag har nått mitt mål med en mils jogging!

  • Fantastiskt! Jag när också en dröm om jogging. I huvudet låter det så fanastiskt men åh så motigt det känns i varenda fiber i kroppen, även när jag faktisk tvra vältränad en gång i tiden… Jag önskar dig verkligen lycka till! 😀 (Smitta gärna av dig! ;D )

 24. Jag har under förra året påbörjat min sista resa ner i vikt, det är nu det gäller! Har en plan som sträcker sig till mars 2011, snitt på 1,5 kg i månaden för att ”klara” mitt mål.

  Under 2010 skall jag göra precis detta, äta det som är bra för mig, röra mig dels för min skull dels för hundarna, samt NJUTA av familjelivet!

  Många kramar till dig Anna samt alla andra som läser din blogg!

 25. Jag har under förra året påbörjat min sista resa ner i vikt, det är nu det gäller! Har en plan som sträcker sig till mars 2011, snitt på 1,5 kg i månaden för att ”klara” mitt mål.

  Under 2010 skall jag göra precis detta, äta det som är bra för mig, röra mig dels för min skull dels för hundarna, samt NJUTA av familjelivet!

 26. I år ska jag, med inspiration från din viktresa, företa en liknande sådan. God LCHF-mat och moderat motion ska hjälpa mig ner från tresiffrigt till tvåsiffrigt.

  Tusen tack för en fantastisk blogg och bra bok!

 27. Jag drömmer om TID; tid för mig själv, tid att göra sådant jag mår bra av.

 28. Jag vill bli hälsosammare och mer varierad när det gäller matlagning. Shit vad dålig fantasi jag har. Tack för all fina bloggar som hjälper mig :-)Sen måste jag träna på ett eller annat vis. Kanske blir lite intensiv vattengympa som jag precis hittat???

 29. Jag träder in i år 2010 med enbart glädje, varför sörja det som varit? Bättre att hylla det som komma skall 🙂 Det kommer hända så himla mycket detta året, jag fortsätter min hälsoresa, jag tar studenten, jag kommer skaffa ännu fler minnen för livet, jag ska ta vara på mina chanser och mitt största mål är att jag ska skita i vad alla andra tycker! Jag ska köra mitt race och stå upp för vad jag vill, vad jag tycker är rätt, jag ska bara vara jag! 🙂 Ska verkligen ta vara på varenda chans som dyker upp 🙂

 30. Jag utmanar mig själv att kapa ”de sista” 30 kilona samt att ta mig runt Göteborgsvarvet… Någon som vill hänga på?

 31. Jag skrev ett lite flummigt inlägg tidigare om mina planer inför det nya året. Att lära känna mig själv, att välja en bättre livsstil och börja älska mig själv och min kropp för Vad den är och gör.

 32. En av mina drömmar för 2010 är att gå ner 15 kg i vikt. Inte så mycket i jämnförelse med din fantastiska viktnedgång, men oerhört viktig för mig. Jag har följt dig i ett tag nu och du inspirerar mig väldigt mycket. God fortsättning!

 33. ska lyckas tappa några kg till har jag tänkt. komma i gång med min träning på allvar. man mår så mycket bättre. lägga om mina matvanor helt och hållet från och med i dag.

 34. Vad jag önskar av 2010? Eller rättare sagt, vad jag önskar av mig själv under 2010? Att jag tar tag i några saker som behövs för att jag ska må bra. Vikten. Jobbet och vidareutbildning. Och en del annat.
  Jag tror jag har någon sorts trestegs-beslutprocess när det gäller att göra viktiga saker. Först bestämmer jag mig. Sedan bestämmer jag mig för att göra det. Och sedan gör jag det. Det tar tid, men jag kan nog inte göra på något annat vis. Men jag tror jag närmar mig steg tre nu.
  Kram från Effie

 35. Inte ställa för höra krav eller sätta ouppnårliga mål, för det brukar aldrig hålla. En eller två storlekar mindre till sommaren, det skulle jag vara mer än nöjd med! :o) Kan du så kan jag!! ;o)

 36. Jag har inte bara drömmar, jag SKA börja få igång ngn form av träning. Det är så mycket som jag vill kunna orka göra, så i slutet av februari börjar jag en ”gympakurs” som jag sedan inte ska släppa taget om!
  GOTT NYTT ÅR! Kram från Minna

 37. Jag ska aktivt omge mig med snällissaker, allt för att må så bra som möjligt på alla plan OCH för att undvika att slösa energi på idioter och kvällstidningselände.

 38. Jag har drömmar och förhoppningar om att kunna få bukt med sötsuget under 2010.

 39. Jag ska ta hand om mg själv bättre, våga mer och leva livet som jag vill. Gott nytt år från Theres

 40. vanligt bloggämne idag; drömmar! 🙂 har precis bloggat om att sonens drömmar hänger i en björk och hur ögonblick att minnas blir ögonblick att minnas men av annan anledning än planerat.
  för egen del har jag planerat ett kärleksfullt 2010!
  kram
  Hej då från Gullan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s