Lite mer mat från nyår

Inlagd paprika

Brie och salami

Marinerad  manchego

 

21 svar till “Lite mer mat från nyår

  1. Mums! Ser super smarrigt ut 🙂

  2. Hej
    Undrar vad receptet är på dom läckra bitarna med räkor på, där det står Anna standard?

    • DET kan jag svara på iaf! Det är kesoplättar: 2 ägg, 250 g keso, 1 msk dinkelmjöl (eller ½ dl riven ost om man vill undvika mjölet) Krýdda med peppar och finhackad dill. Mixa gärna med stavmiser för att få en hyfsat slät blandning och stek i medelvarm stekpanna. De behöver lång tid på första sidan, annars är de svåra att vända så ha inte för hög värme, då bränner de fast. Det går utmärkt att göra dem i ugnen med: ca 5-10 minuter i 175 graders värme. Ovanpå har jag räkor och cremefraiche med åressad vitlök i. Jag använder grundreceptet till massor av saker (Utan dill) och smaksätter efter vad kylskåpet bjuder: skinka, dijon och oregano är kanon och med finrivet äpple, kanel och kardemumma blir det en utmärkt dessert att servera med en klick grädde!

  3. God fortsättning och hoppas ni hade en kanon nyår! Med nyår kommer ju förstås nyårslöftena men jag ser mina ”löften” mer som mål i år. Löften bryter man bara ändå 😛

    • Löften kan vara svåra men drömma ska man tycker jag! Det verkar som att man undermedvetet arbetar mot sina drömmar bara man längtar tillräckligt efter dem utan att göra det till ett löfte?

  4. Hej! Vad har du för kamera? Värsting systemkamera?

  5. Hej 🙂
    Måste säga: Vad du är otrolig duktig på att ta bilder! Fotograf nästa??? Skulle passa dig! 😉

    Stor kram!

  6. hej! Jag tänkte alldeles nyss på en sak. Hur har ditt hår förändrats av din nya kost/viktnedgång?
    Hade varit så hemskt roligt med en liten notis om det 😀
    pok!

    • Hej raring! Hm, jag trodde att det skulel ta stryk men det är längre än vad det någonsin varit och brukar ha en bra glans så jag gissar att det mår bra. Blir torr i hårbotten fram i luggen i bland bara på vintern men det har jag blivit förut med, det tar väl stryk av kylan när jag inte gillar att bära mössa?

  7. Hej!
    Nu har jag äntligen hittat min inspiration! Dig!! Underbart att läsa om din resa… jag är inspirerad o ska börja mitt nya liv så fort de böcker jag beställt kommer (dina såklart). Jag ser fram emot att min resa kommer att gå lika bra som din! Jag har …. väl.. 60 kilos övervikt .. Känns inget kul att skriva..
    Känns bra att DU klarat detta bra, det ska sporra mig!
    Tack Anna!

  8. Hej Anna.

    Vilken sorts salami använder du??

    Kram Lollo

  9. Mums!

    Vi körde på hemmasvängda lyxpizzor med och familjefight i Queen Singstar!

    😀

  10. Allt ser jättegott ut, jag gissar att ni verkligen hade en god nyårsafton! Vet du vad den inlagda paprikan lades in i?

    God fortsättning på 2010!

  11. Åh, den marinerade Manchegon såg så good ut! Älskar den osten! I vad marinerade du den?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s