Fler som mår så himla bra!

”Hej!!

Jag har precis upptäckt din blogg. Jag har ätit lchf-kost i endast tre veckor nu, men har aldrig mått bättre. ALDRIG! Magen funkar av sig självt, utan katrinplommon =), jag somnar aldrig på bussen på väg hem längre, jag är inte grinig hela eftermiddagarna längre, jag har visserligen ett måttligt godissug, men kan stå emot, det kunde jag aldrig innan!
Det är som att ha gått in i och börjat leva i en ny värld på nåt sätt. Jag är så otroligt nöjd…
Anledningen till att jag började var ju såklart vikten, men jag är betydligt mer nöjd med effekterna på min hälsa rent allmänt än viktmässigt. Mår så himla bra =) Jag väger 72 nu och ska ner till 60 och jag längtar såklart dit, men jag är helt säker på att jag aldrig mer kommer återgå till kolhydratbaserad kost. Det här är livet och det är fantastiskt!
Jag ville bara säga hej och att det ska bli kul att läsa bloggen.

Mvh Linda”

37 svar till “Fler som mår så himla bra!

 1. härligt… lycka till… kör på!! http://www.kanjagkandu.wordpress.com

 2. Hej! Måste börja med att säga att du har en underbar blogg som motiverar till tusen!

  Jag har kört GI rivstart i 5 veckor nu , är inne på min 6:e vecka. Ibörjan tappade jag ca 3,5 kg men nu verkar det stå rätt still. Nämnas bör att jag fuskat vid 2 tillfällen i samband med dop. Åt då smörgåstårta! Men kan detta stillastående bero på att jag äter för lite eller ngt? Jag äter oftast bara 3 mål om dagen (frukost , lunch å middag). Hur viktig är motionen?

  Sedan undrar jag om du gått ned alla dessa kilon osv med hjälp av GI eller LCHF? Det är väl en viss skillnad på dessa metoder om jag förstått rätt? Jättetacksam för svar. Kramar : )

  • Tack så mycket! 😀 Gi fokuserar på att äta långsamma kolhydrater medan LCHf försöker håller nere även mängden kolhydrater, inte bara kolla på sorten. LCHF förespråkar också så naturliga fetter som möjligt, som att aldrig äta margarin utan att välja smör tex. Frukost lunch och middag brukar räcka bra för de flesta. Mitt råd tlll dem som inte går ner i den takt de önskart är att äta långsamt, njuuuta av maten under tiden så brukar det bli lagom mängd i magen tillslut. Glöm inte dricka vatten också!

 3. Jag kör med Gi Rivstart sen en vecka tillbaka. Har gått ner 1,2 kilo och mår toppen! Sötsuget är borta och jag känner inget behov av att småäta.

  Jag tycker det är intressant att läsa om lchf, kul att det fungerar så bra för så många.

 4. Hej. Jag undrar hur LCHF skulle fungera för mig som är vegetarian. Jag utesluter ju en mängd protein-källor när jag inte äter varken kött, fisk, skaldjur eller kyckling. Har du några tips? Äter redan mycket bönor, kikärtor, linser och vissa ersättare som quorn.

 5. Har precis hittat till din blogg. Vill följa den. Har ätit LCHF i nästan fyra månader. Mår jättebra av flera hälsovinster men tyvärr vill inte kroppen släppa på fettet, men jag har inte gått upp och det är också en vinst. till mitt problem. Min svärmor och svägerskor. Blir alltid samma tråkigheter av att jag inte vill ta chokladbitar, kaffebröd o bla, bla. De kan tydligen det här som inte jag kan…Ta när man är borta och så är det bra. Jag vågar och vill inte testa, är nöjd och mätt på maten och har bestämt att i görligaste mån undvika mellanmål.

  • Ja, det kan vara ett elände när omgivningen inte vill stötta, snarare stjälper… 😦 Känn efter lite extra ett tag och se om du äter lagom mycket mat? Portionerna kan ju bli avsevärt mycket mindre med LCHf än kolhydratsbaserad kost.

 6. Hej! Har du något råd till mig. Dom senaste 2 måanderna har jag gått upp 7 kilo. Jag kan äta en nyttig (låg kolhydrater) frukost, lunch och mellanmål men efter middagen blir jag såå sugen. Alla fikar alla snaskar.. Jag börjar fuska med ett digestiv sen börjar jag hetsäta (typ som att jag aldrig kommer få äta igen) en limp macka, en bulle, fil,natur godis. allt som finns hemma. När jag somnar har jag dåligt samvete och när jag vaknar har magen rund och stenhård och tårarna kommer. Hur minskar man suget på kvällarna? Just nu är det kaos när de gäller kvällarna 😦 Jag känner mig så jävla onormal.

  • Du är inte onormal! Tyvärr är vi många som regerar lika illa på socker.. Kanske äter för lite mängd mat eller för lite fett till dina lågkolhydratmåltider? Digvestive är som att äta kaka, försök i möjligaste mån att undvika dem, det är inte underligt att de triggar igång ditt sockersug.

 7. Hej! Vet du om någon form av lchf funkar för mig som behöver mina kilon men inte mitt sockerbegär? Eller har du något annat tips?

  • Javisst kan det fungera för dig. Så länge du lyssnar på kroppen så blir det automatiskt rätt mängd mat för dig och du kan undvika att varesig gå upp eller gå ner i vikt. Jag tycker att det främsta anledningen till den här maten är att det är lättare att känna vad kroppen behöver.

 8. Hej!
  Jag har ätit Cambridgekur i tre veckor och snabbt gått ner 10 kg. Jag äter nu pulver två ggr om dagen och en måltid, protein plus grönsaker. Pulverdiet är ingen framtid, vet jag ju, men det var ett ordentligt abrupt slut på allt socker och fett som vi lassade in varenda kväll. Nu funderar jag på att övergå till lchf. Har du skrivit någon typ av sammanfattning av lchf eller finns det något du kan rekommendera mej att läsa??

  Din blogg är så inspirerande, tack!!

  //Petra

  • Kostdoktorn har bra sidor för LCHF, följ länkarna på förstasidan bara! ww.kostdoktorn.se Tänk på att det kanske blir en extra stor omställning för dig i början med low carb- high fat.
   Lycka till!

 9. Saknar dig på metro Anna 😀 Får börja följa dig här istället ;D
  Ha en toppen helg! Mvh sofi lindberg

 10. Du får ligga i favoriter. Ser att du har recept. Tidningar och böcker kan jag ej läsa.Tack!

 11. Hej. Måste då klart hänga pÅ listan! Jag mår toppen. Har verkligen hittat rätt. Magen mår toppen, problem m svamp i underlivet är borta förmodligen pga min kolhydratsvält. Inget socker=ingen svamp. Vågen är snäll. Mellanvägning idag visar på minus 4 kg och minus fem cm runt midjan!!! Tack Anna för din inspiration.

 12. Jag kan åxå intyga att jag mår kanonbra av kosten! Men jag bara inte fatta varför det inte lossnar några kilon nångång!? Vad gör jag då för fel?

 13. Hej!
  Jag började med lchf i Måndags. Och jag kan ärligt säga att jag aldrig mått så dåligt.
  Yrsel,huvudvärk,sockerfallkänsla,magsmärtor och täta besök på toaletten.
  Vill inte äta någonting (tvingar i mig).
  Ska det vara så här ibörjan? Håller kroppen på att rensar bort allt överflöd?
  Idag är första dagen jag orkar sitta upp. Har legat i soffan eller suttit på toa sedan i Tisdags 🙂

  Men skam den som ger sig… jag gör det inte, då skulle jag ju kastat bort 2 dagar på ingenting.

  Tack för en bra och inspirerande blogg!

 14. Ja, det stämmer så bra!! Efter en vecka med LCHF vaknade jag upp ur sockerdimman och upptäckte hur bra man kan må! Har kört LCHF i 3 veckor drygt och tappat drygt 3 kg…bloggar om det för att skriva om alla tankar kring det och såklart också fixa min egen ”recpet-bank”=)

 15. Vilken grym inspirationskälla du har. Att du visar verkligen vägen att alla kan!

 16. Och här är en till!
  Jag har ätit LCHF-kost sen i augusti, och hittills gått ner från 80 till 73 kg. Och jag har fått så otroligt mycket hjälp av dig, Anna! Din sunda inställning till mat och hälsa, och de underbara recepten i din kokbok har varit ett otroligt stort stöd!
  Och till det bästa med den här kosten hör ju det stora välmåendet. Att oron som följer med ett konstant sockersug är helt borta, att jag konstant är mätt och nöjd – det lugnet är värt så oändligt mycket mer än alla tappade kilon, tycker jag.
  Uppenbarligen är vi många som märker att det fungerar, och många som mår bättre med ett starkt begränsat kolhydratintag. Frågan jag ställer mig just nu är när Livsmedelsverket ska inse det?
  Tack för din blogg och din insats, Anna. Fortsätt, för det du gör är verkligen viktigt för många av oss!

  • Härligt att höra! 😀 Livsmedelsverket bryr sig inte om känslor, bara forskningsrapporter så det tar nog ett tag till innan det kommer tillräckligt många inom det här området för att övertyga dem…

 17. Jag skriver oxå under detta brev… den handlar om mig… förutom kilona, dem har jag fler av än brevskrivaren

 18. Härligt brev! Det där med magen är helt sant:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s