Jackan del 2

Äsch, jag tröttande på fotoförsöken.  Ni får en sned, korning, blek och lätt sur bild men som visar hur mycket det är kvar innan stängning och det är ju ändå det som var huvudsaken. Jag får förbise fåfängan idag…

(Bertil, den här är nog bortom räddning va?!)

41 svar till “Jackan del 2

 1. Måste bara fråga… bilden tog du i mars.. nu är det september, kan du ha jackan nu?! En ny snygg bild kanske. Ha en underbar torsdag.!! Kicki.

 2. Alla dagar behover inte vara toppendagar, ibland far man vara lite sur ocksa!

 3. Efter att ha gått ned 31 kg så blir liksom alla kläder i garderoben för stora. Då jag har drygt 20 kg kvar, kan man inte handla hur mkt nya kläder som helst. Men jag har i alla fall köpt mig en ”lite för liten” vårjacka som hängde på sin galge och ropade på mig. T o m min tonårsdotter godkände den, bara det! Vi får väl skylla på våra ”former” upptill om jackan inte går att stänga. Kunde varit värre 🙂
  Tack igen för en bra blogg och önskar dig och dina läsare en fin dag!

 4. Du är verkligen dösnygg!!! helt otroligt när man kollar tillbaka på din resa fram tills nu! du är en riktig kämpe! beundrar verkligen dig!!! 😀

 5. Jätteduktig är du, snygg jacka och snygg tapet! 🙂
  I DAGSLÄGET HAR JAG TAPPAT CA 8 KG SEDAN I MITTEN AV JANUARI :)!!!!
  ÄR HUR NÖJD SOM HELST 🙂 TACK FÖR ALL INSPIRATION

 6. Jag har en likadan jeansjacka (eller nästan likadan, köpt min billigt från Ellos) som jag hade tänkt använda i vår. Men den är alldeles för liten än så länge och jag ligger och harvar på samma vikt alldeles för länge. Supertråkigt om jag inte skulle komma i den, men då får jag väl ha den som sommar/höst-jacka istället. Fasiken vad snyggt det är med jeansjacka.

  Och jag älskar er tapet också. 🙂

 7. Du ar skitsnygg, tycker personligen inte att du behover ga ner mer! Men man ska ju kanna sig bra ocksa, forstas. Tack for en mycket inspirerande blogg – jag skulle sjalv vilja borja med LCHF men har mina kval nar det kommer till det har med kottatande, gillar inte hur industrin behandlar djuren samt hur mycket vaxthusgaser djuren slapper ut i form av metan, etc. Skulle vara intressant hur du ser pa dessa saker..?
  Kram, Karin

  • Tack snälla du för din komplimang! När det kommer till köttätandets påverkan på miljön så beror det helt på vem man lyssnar på och hur de har det under sin levnadetis kan man ju iaf påverka en smula genom att välja kött från frigående djur. Du kan ju välja en mellanväg med en hel del vegitabiliska proteiner och kanske inte fullt så mycket fett som LCHF förespråkar annars?

 8. Hej Ulla.
  Tack för dit svar för det var väl till mig, det var ju ganska långt och rejält.
  Jag var inte alls ute efter att provocera dig utan det var bara det att jag aldrig under dessa 3 år jag hållit på med lchf uppfattat att vi äter så stor mängd ex grädde.
  Recepten är för 4-6 personer så det blir ganska normalt mängd / person.
  Det viktiga med denna kost är att byta ut light prudukterna inte att äta större mängd.
  Även i gamla recept med light grädde kunde det ibland vara lika stor mängd.
  Självklart håller jag med dig att var o en skall äta på det sätt som passar bäst, vi har alla olika behov.
  Lycka till med din kost du väljer.
  Kram från Ann-Mari

  • Hej igen

   Nu var det väl om man lägger ihop hela dagens fettmängd jag tänkte på. 05,dl grädde till keson på frukost, bacon, smör och någon dl till lunch och någon dl till till middagen + fet ost + majonäs mm. Jämför man med att inte äta något alls av det som jag gör (inga light heller), så känns det ju väldigt mycket. Även om jag förstår att skippa allt tillsatt fett, kanske inte är något bra i längden. Det finns ju fett i nästan allt vi äter, så en del får man i sig ändå. Och till och med Paulun har blivit lite mer ”fettvänlig” med åren. Vad jag förstår är det väldigt bra för personer med diabetes. Vad jag varit ute efter i alla år är ju att äta så jag mår bra och inte äta för att tappa vikt, förrän nu.
   Och jag gratulerar till viktminskningen och vad jag förstår mår du mycket bättre, både av den och att du mår bättre i diabetesen.

   Själv går jag nu på Lchf-light och gör som Anna. Liten klick creme fraich hit och lite c f dit och hoppas på både viktminskning och att må bra av den. Tränar gör jag för att det är roligt och jag mår bra av det.

   Snart är det vår, tror jag….
   Ulla

 9. Du närmar dig. Grattis!

 10. Anna.
  Du är så fin i din jacka.

  Ulla.
  Var har du läst eller hört att vi som äter LCHFkost använder 5 dl grädde om dagen i maten?
  Jag är bara nyfiken, jag har ätit LCHFkost i snart 3 år och har aldrig hört talas om detta.
  Denna kost är ett fantastiskt sätt att både bli insulinfri om man är diabetiker som jag , samt även kunnat tappa 20 kg på.
  mvh Ann-Mari

  • Hej

   Jag har som vuxen alltid varit ganska lagomi vikt, legat på BMI 21,6 (bra att ha som idikator, bara) men så kom klimateriet och kilona började sakta läggas på, tills de helt plötsligt var för många. I höstas hade jag passerat 25 BMI och BH från 70C till 70F, vilket inte var lätt att hitta. Nu hade det dessutom lagt sig en massa på magen, istället för runt om hela kroppen. I sept började jag träna igen efter ett uppehåll, ökade takten på hundpromenaderna. Såg över de redan bra och lagom måltiderna ännu en gång och inget händer. Ökar träningen till 3- 5 ggr i veckan, samt powerpromenad med grannen, inget händer och ingen hunger kommer som vanligtvis brukar inträda. Då kommer Lchf på tal och då jag bor i Sundsvall så var så klart Doktor Dahlqvist som det talades om. Jag har mest tittat på Pauluns ”GI-leverne” men tänkte jag måste i alla fall bilda mig en egen uppfattning, då tyckande om detta Lchf verkligen skilde sig mellan olika människor. Jag lånade då hennes bok på biblioteket och där står det.
   ”Försök att hitta rätter med feta såser och mejeriprodukter så att du får i dig tillräckligt med fett. Det kan vara ett problem till en början eftersom vi är så indoktrinerade att undvika fett. Men du vänjer dig snart.”

   Ex på recept
   Ostkrustad med gräddstuvad svamp.
   4 – 6 port
   gräddost, svamp, lite lök, smör 2 dl grädde + 1 dl creme fraich.

   Såser
   4 – 6 port
   4 – 6 ägg + 400 gr smör + örter.

   File med ost och persiljesås
   3 – 4 port
   File
   mjukost,vitlök
   2 dl grädde
   2 dl creme fraich.

   I en annan bok jag lånade om Lchf
   var det min broccolisoppa som jag brukar koka på bara buljong, som man skulle tillsätta 5 dl grädde. Någon dl till fest kan man väl kosta på sig till 4 personer, men…..5 dl

   Nu kanske det finns lite olika ”skolor” inom Lchf som inom GI-metoden. Men jag är alldeles för ny för att veta. Därför tyckte jag att när jag hittade Anna sida, så var den perfekt. Jag fick den perfekta lösningen på en gång. Äta mitt gamla nyttig-tänk, bort med alla skräpkolhydrater och dra in på alla andra kolhydraterna, men lite lagom och lägg till lagom med fett utan att vräka på bara. Då jag tagit bort gallan får jag fortfarande besvär med krampande gallgångar vid för mycket fett, men creme fraich går mycket bättre och är det rimliga mängder så går det riktigt bra. Att jag gått upp beror nog inte på mitt kolhydratintag utan på hormoner, stress, suttit lite för still mot vad min kropp var van och att kaloriintaget blivit på tok för litet med åren. Min kropp svalt och sparade på allt den kom över. Att lägga till naturligt feta produkter som avokado, äta lax oftare och naturligtvis en klick creme fraich lite här och där tycker jag att känns lättare än att bara hälla på grädde. Mina vänninor som alla är vana bantare äter naturligtvis så lite som möjligt av dessa produkter, de är helt insnöade på lättprodukter. Jag tyckte det inte lät så roligt en gång i tiden då diskussionen gick om att t ex Lätta smörgåsmargarin innehöll plastkulor, (men så var det ju inte), men något annat är ju ändå tillsatt eftersom det finns något att breda på smörgåsen.

   Oj, vilket långt svar. Det är nog så att vikt och mat ligger oss ganska varmt om hjärtat, trots att jag inte har tänkt så där otroligt mycket på det förrän nu.

   Ha en bra dag alla ni som läser Annas Blogg
   Ulla

   • Visst är det ett laddat ämne, det här med kostens påverkan på hälsan. Jag tror nog att det finns vägar för oss alla att gå, så länge man lyssnar på sin kropp!

  • Tack så hemskt mycket! 😀 5dl grädde om dagen smalar ihop en hel del kolhydrater, för mycket för de flesta LCHF-are.

 11. Jag känner igen känslan att vilja ha lite mera rörelsefrihet, men annars är det så. Tuffa brudar knäpper inte jeansjackor, hahaha.
  Hur mkt har du gått ner nu, jag hittar ingenstans om hur du ligger till.
  Kram Lotta

 12. Det går fremad med jakken. Hvor har du købt toppen, den ser fantastisk ud? Kærlig hilsen Susanne

 13. Oj va duktig du har varit. Den där sitter ju snart som ett smäck. 🙂
  Har det varit hårdträning sen förra bilden togs? Många kilon som försvunnit?

 14. Hej! Visst är det märkligt!
  Efter ett helt liv av ”hunger-är-normalt” ätande upptäcka att när man äter mer fett och mindre kolhydrater så blir man
  1: Mätt
  2: Lätt
  3: Glad

  Jag hoppas innerligt att detta ”sätt att äta” tillåts komma fram till de som behöver det och inte blir en diskussion om rätt och fel, revirtänkande
  och prestige som det verkar vara just nu.
  För mej har det blivit minus tio kg sedan januari, nu går det långsammare men det är bara bra.
  Det allra bästa är att jag helt blivit av med halsbrännan.

  Snygg jacka ja! men tapeten… inte min favorit. Alldeles för randig ; -)

 15. Gillar strumpbyxorna! Jackan kommer att vara perfekt till sommaren!

 16. Du vet att man inte ska knäppa jeansjackor va?? Jag var på fina jeansbutiken i stan en gång och vill ha en som jag kunde knäppa och hon som jobbade där tyckte jag var en jätte jätte gammal kärring som inte fattad nåt…;-) så jag tycker du kan ha den nu! 🙂

 17. Det blir nog bra det där! 🙂

 18. Nu har jag hittat 2 toppensaiter. GymGlam och genom den, din sida. Men hur har du fått ihop tapeten??? Vill ha den i mitt arbetsrum som fondvägg, men väggen är 250 hög och våden är 53 cm. Vad jag förstår har du köpt 3 färgställningar och satt ihop. Flyttade för 3 år sedan till lgh och då blev alla väggar ljusbeige för då är det så lätt att sätta till färg. Pyttsan, inte i så det räcker för mig. Jag tror du förstår.

  Jag har börjat att prova dina recept. Jättebra när man vill äta vettigt men inte Lchf eller lågfettkost. Jag har alltid, minst 30 år, lagat och ätit bra och ”ren” mat, så lite halvfabrikat som möjligt. Jag har alltid tyckt att det är konstigt att fast jag äter nyttigare och nyttigare och rör på mig en hel del, så går jag upp i vikt. Så nu var jag helt plötsligt uppe i BMI 25. Bättre att stoppa i tid tänkte jag och började leta vad jag gjorde för fel. Då hittade jag i spalterna, att var det så, stoppade man nog i sig mer kalorier än man trodde. Då jag slutat med allt kaffebröd, snacks och godis, inte tycker om pasta och ris, aldrig tar om, men äter så att jag aldrig är hungrig. Lagt till bönor och linser som jag gillar, äter mycket broccoli och blomkål. Dessutom har jag inte bara dragit in på, utan slutat helt med allt inom creme fraich, grädde och majonäs. Lättprodukter har jag aldrig börjat med. Så vad var det jag åt för mycket av, som gjorde att jag gick upp i vikt ??? Efter jul började jag dessutom att träna 3 -5 gånger i veckan, hundar har jag dessutom, så ute och går gör jag varje dag. Och tänk att jag åt lika som tidigare, men jag blev inte ens hungrigare trots att jag tränade så mycket och vågen stod lika stilla. Då hittade jag en sida där man kunde lägga in vad man åt. Så jag plockade fram matvågen och jag som trodde jag måste ligga på minst 2500 kcal, åt en vanlig dag ca 800!!! Man blir mätt fort på bönor och råkost och kroppen hade nog tappat sin förmåga att känna av vad som är lagom.
  Nu har jag lagt till avokado som mina bantande vänninor totalförbjudit och som jag älskar, en klick creme fraich i soppan och dina recept, så jag nu kommer upp i ca 1300 kcal . Tänk, jag har redan gått ned 1,5 kilo på tre veckor. Att tänka mig att hälla i 5 dl grädde i maten, det kommer jag aldrig att vänja mig vid. Men att kominera GI-tänk med Lchf, känns helt OK.
  Så tack för en jättetrevlig sida, jag tycker gamla sidan är hur trevlig som helst också.
  Och JÄTTETACK för att du fick mig att äta ”bättre”, jag hade nog blivit sjuk istället för smal och hälsosam om jag gått på min tidigare mathållning i längden.

  • Vad roligt!:D Jag valde att tapetsera med den räda som utgångspunkt eftersom den har tre basfärger i sig och skar faktiskt en av de röda våderna på längden så en blev bara 23 cm hög och då blev det perfekt i vårat vardasrum. lätt gjort med en stållinjal!
   Vilken härlig berättelse du delar med dig av! Att äta mer och godare och ändå gå ner i vikt, det är ju fantastiskt härligt! Varmt grattis till ditt nya kostval!

   • Tackar för svaret.

    Idag blir det tapetköp, men jag får göra en tunn remsa av den gröna färgen. Jag får bara ut två våder av en rulle. Då får det bli två gul/röda och en blå/lila. Det kommer att bli mycket, mycket roligare att jobba i rummet efter detta. När vi bodde i hus hade vi tvärt om vad som har varit modernt länge nu. Gul/rost/petroleum hade vi som genomgående färgskala på väggarna och ljust trä/vitt och lite svart på allt övrigt i hela huset. Det var mer min stil. Nu får det bli lite som med GI och Lchf – lite mitt emellan.

    Och jackan kan du absolut ha redan nu. Hos mig dröjer det ett tag innan man kan börja använda jeansjacka ute. 3 – 5 dm snö på marken och vallar på ett par meter, men det går fort när det väl sätter igång och blir vår.

    Ha en bra helg
    Ulla

 19. Anna!
  Snart kan du ju ha din snygga jacka! Härligt! Läser din blogg i stort sett varje dag och får jättemycket tips och inspiration,. Är ”nybörjare” men tycker det är fantastiskt att slippa gå hungrig. Behöver verkligen gå ned i vikt, ca 20 kg men främst försöker jag sänka mitt blodtryck, tycker inte jag är så gammal så jag vill äta medicin. Hamnade på LCHF av en slump. Tänkte näe, det kan man ju inte äta, men visst sjutton kan man det! Hade lite ”kolhydratsabstinens” i form av illamående och huvudvärk dag 2, sen idel glädje! Har nu hållt på i snart 2 veckor (så jag är verkligen ny) men har redan gått ned 4,5 kilo och det är underbart! Tack för att du orkar skriva så vi andra får ta del av dina framgångar och din positiva energi!
  Hälsningar
  Helen i Kalmar

  • Tack själv! 😀
   Vilket häftigt resultat och vad roligt att du mår så himla bra nu! 😀
   Visst är det härligt att slippa både den ihåliga hungera och det enerverande suget. (Det är nog bäst av allt i min bok.)
   Lika lycka till i fortsättningen!

 20. jag tycker du är fin!

 21. Snygg jacka, värd att kämpa för 🙂 Är målet att den ska gå att knäppa? Det är ett par månader kvar till sommaren, så visst lyckas du!

 22. Bra jobbat! Syns rejäl skillnad på bilderna. Och tapeten är helt underbar…..

 23. Var har du köpt toppen under. Ser jättefin ut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s