Sommaren närmar sig

Jag vet att när den kommer så vill jag inte stå där och ångra mig. Ångra att jag inte valde rätt vid alla de där tillfällena man kan välja fel. Jag vill känna mig ok i mina favoritjeans och ett vitt linne. Större krav än så har jag inte men jag är säker på att det kommer betyda mer för mig än minnet av en extra portion mat någon gång i april eller att missa något tvprogram till förmån för en kvällspromenad.

Vad tror ni?

44 svar till “Sommaren närmar sig

 1. Tack för dom orden! De var precis vad jag behöver höra, har verkligen befunnit mig på fel väg en period nu, men hoppas på att den tiden är över – igen…

 2. Påskehelgen på resande fot har passerat utan några avsteg från min kolhydratfria plan. Det gick över förväntan. Jag klarade frestelsen med alla godisäggen! Vad det gäller maten så är det ju alltid lättare med buffé där man kan välja själv och det har förekommit ett par gånger i helgen, jättebra! Gjorde en stor sats av dina kesoplättar och tog med mig att äta till frukost. Det är fantastiskt bra frukostmat, även till jobbet. De flesta brukar bli avundsjuka på att det luktar så gott när jag värmer dem :-).

 3. Man får heller inte straffa sig själv om man väljer att hoppa över kvällspromendaden när man lägger sin knodd och knodden inte somnar förän 21.15. Då gör det inget om man väljer att ligga kvar och sova hela natten. Men väljer man att gå upp och ta på skorna och ge sig ut i mörkret kvart över nio och promenera raskt i 45 minuter och endast möta två hundägare. Ja, då kan man känna sig stolt eller så kan man gräma sig över att man inte fick den vilan som man så väll behövde. Vet inte vad som var bäst men jag valde promenaden.
  Många kramar från en 45 årig Mamma Mia med målet inom räckhåll

  • Nej absolut inte! Jag tror inte heller på straff, bättre att vara nöjd och glad över det som faktiskt går bra än att gräma sig över spilld mjölk, man får ju fler tillfällen att välja rätt på!

 4. Man blir liksom aldrig besviken när man kikar in på din sida Anna! Det finns alltid nåt man kan ta till sig och anamma av det du skriver, du kloka tjej! 🙂

  Är på väg till vårens första utlandsresa och fick precis den kick in the butt jag behövde för att faktiskt bestämma mig för att göra kloka val där nere i Turkiet!

  Och tänk vad roligt att din läsare ”Mia” precis som jag försöker övar på att gå i högklackat! Det var också en sån sak jag bestämde mig för i nyår att jag skulle börja köpa lite ”obekvämare” skor:)
  Heja oss – Mia!

 5. Vill bara önska dig och din familj en riktigt trelig påsk!

 6. Du har så rätt…
  Vem minns en målid som man äter nu när snygg jeansen och det där snygga linnet ska på. Ingen kock i världen kan göra den måltiden att det är värt att offra :).
  Började med Lchf 1 Februari och har gått ner drygt 9 kilo och går in här för att bli inspirerad och det blev jag verkligen med detta inlägg! Tack!

 7. Tack, ett inlägg som jag verkligen behöver. Jag äter enligt LCHF och nu till påsk har jag börjat ”fantiserat” om att tillåta mig att äta godis. Men jag har inte köpt hem något ännu. Jag litar inte på mig själv. Börjar jag äta så börjar jag frossa, IGEN. Jag vill inte se ut så här mer. Jag vill också ha snygga jeans och vitt linne i sommar.
  glad påsk =)

 8. Precis så har jag börjat tänka igen… tack för inspirationen! 🙂

 9. Oj, det var bra skrivet..för det är så lätt bara tänka på det som känns bäst nu.

 10. Tack för peppningen! Har precis varit i valet och kvalet om jag ska tillåta mig att fuska lite från mitt kolhydratfria liv i påskhelgen eller inte. Kan känna att det är lite jobbigt att vara petig med maten när man tillbringar helgen bortrest tillsammans med släkt och vänner. Jag har dock med dina ord i mina tankar bestämt mig för att INTE göra det! Jag vet – vis av en semestervecka och julhelgen, båda med avsteg från LCHF – att jag tappar en månads viktnedgång på att fuska. Jag stoppar fettförbränningen, lägger på mig ett par kilo och får ägna tid åt att starta igång igen och sen gå ner dessa kilo igen… bara för att komma till den punkt där jag var innan jag fuskade. Det är det inte värt! Jag får ta det extra krånglet med att undvika kolhydrater även i påskhelgen 🙂

 11. Hej!

  Jag har precis hittat till din blogg och tycker att du är en inspirationskälla! Jag har precis börjat med fas 1 och okunnig som jag är på ämnet reagerar jag på inlägget eftersom du skriver att en extra portion mat påverkar resultatet. Jag har läst att man (i alla fall under fas 1) kan äta hur mycket man vill så länge man håller sig till fett och proteiner. Jag vill ju inte riskera att göra fel och inte tappa så mycket som jag kan i vikt. Så hur gör man?

  Hälsningar Jessica

 12. Anna, MYCKET klokt skrivet, bra att ha dina tankar i bakhuvudet under påsken (och självklart även efteråt).

 13. Sa till min kompis idag i telefonen:
  Det är nu det ska ske… så vi inte står där i juni med för små jeans !
  Jag njuter varje dag av mina rätta val.
  Det var du som startade det hela i mej!
  TACK!

 14. Tack för det inlägget! Det var en tanke jag behövde. Har varit på god väg utför nu men det fick mig att tänka om, det du skrivit.
  I sommar kommer jag inte minnas den där extra portionen eller det där onyttiga jag åt idag… men jag kommer må dåligt över det.
  Du är en ren och skär inspirationskälla!

 15. Jag tror också att mina val är viktiga, och jag tycker att jag gör rätt val när jag äter så här. Men…det vore ju himla kul om det också syntes på våg alt måttband! Jag trodde faktiskt att jag skulle kunna få bli lite smalare så att jag kunde ha kjol i sommar utan att få brännskador mellan låren!

  • Åh, jag lider av samma problem!
   Jag vet inte om det stämmer inför dig men det är en vanlig missuppfattning att man kan äta hur mycket som helst bara man låter bli kolhydraterna men riktigt så bra är det inte, man måste fortfarande lyssna på kroppen och sluta när det är lagom med mat i magen. Skillnaden ligger i att man fortare blir nöjd och håller sig mätt längre på den här typen av kost. OM man känner efter dvs 😉 Det kan ta ett tag att tolka signalerna i början.
   Varmt lycka till med kjolprojektet!

 16. Håller helt klart med 🙂
  Kämpar du fortfarande för att gå ner eller är nu nöjd där du är?

  • Nöjd är jag ju när jag jämför med hur det har varit, något annat vore ju korkat men det skulle inte göra något att plocka lite till för både hälsa och utseendet skull. Fast i ärlighetens namn är det inte superviktig för mig så länge jag få fortsätta må så här bra!

 17. Stämmer in på mig också det enda jag begär är att jag känner mig okey i korta jeanskjolen och ett linne eller t-shirt
  Och tänk vad skönt det är när man tränat , känslan efteråt och energin jag får är oslagbar

 18. Jag tror du har helt rätt Anna! Hela livet är ju en lång väg av val och om du väljer att inte välja så har du valt att vara martyr/offer för omständigheterna och vill tycka synd om dig själv. Men det är som sagt också ett val! (Love Kay Pollack!)

  Jag slår vad om att du kommer vara superfräsch i ditt vita linne i sommar!

  Mvh Sara

 19. Håller fullständigt med dig.
  Men man kan ju äta gott när man äter, det har ju du visat. I morse provade jag dina kesoplättar med kokt skinka och överbliven broccoli, purjo, sparris, squashblandning som jag kokt i lite grädde och toppat med gorgonzola. Gissa om det var gott!!! och att jag nu orkar en timmes promenad med mina hundar.
  Och något att tänka på är om man borde dra ned på köttet och äta mer grönsaker?
  Men då måste man tänka på logisk effektivitet.
  Vad äter en ko? – Gräs. Vad är gräs? – Grönfoder.
  Så en biff är inget annat än ett effektivt sätt att äta grönsaker på. En fläskotlett kan ge dig 100% av dagligt intag av grönsaker. Smart va´?

  Glad Påsk på er alla

 20. Jag tror du är alldeles rätt ute.

  Som så ofta! 😉

  Snöiga fjällhälsningar från en Fjällmor med 1 kio kvar till minus 25kg-jubileum

 21. Mitt i prick Anna! Det skall jag ta till mig och leva efter 🙂

 22. Mia Gustafsson

  Hej Anna!
  Jag tror att det som egentligen är viktigt är att det är ditt val och ingen annans. Jag känner att jag i åretal har jämnfört mig med alla andra istället för att lyssna på vad JAG och inte minst min kropp vill. Vi har aldrig haft en bra kommunikation min kropp och jag. Men nu har vi tagit de första trevande stegen och det känns skakigt men ändå bra,
  För 2010 hade jag satt mig 3 mål:
  1. Få in regelbundet träning i mitt liv – det gör mig glad och lycklig och jag mår bättre
  2. Lära mig att gå i högklackat (åtminstone liten klack)
  3. Få bättre matvanor – inte minst att sluta hetsäta godis
  I över 10 år har jag försökt träna, men inte orkat. Jag är 100% A människa och är alltså supertrött efter 17, men jättepigg kl. 8. Därför tränar jag numera på morgonen 3 gg i veckan. Svettas som en gris på löpbandet (jag skulle bara gå, men det blev inget med det) när ungarna ser på Bolibompa 2 gg i veckan och kör styrka framför träningsdvd 1 gg. Insåg också att jag känner att jag behöver att äta bättre för att få bättre resultat och orka bättre och det har gjort att det blir nästa steg. Inte för att banta utan för att må bättre helt enkelt (något jag aldrig har prioriterat i bantningstänkandet).
  Sedan har jag köpt stövler med klack och övar övar övar på att gå i dem utan att fötterna dör. Tror faktisk det kan bli en liten ”lady” ut av mig ändå!
  Kramar mia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s