Påsklunchen i förberedelse

Åh så gott!

Utanför skiner solen och det är plusgrader även här upp i Gävle där vi spenderar påsken med familjen. I kylen står både en rödlök och  rosépepparcheesecake som är super till både laxen och sillen och en härligt krämig chokladmoussetårta med kaffe och apelsinsmak som väntar på att bli smakad på till dessert.

Här kommer receptet på den förstnämnda för er som inte redan har min kokbok:

(Som du just nu kan få till specialpris tillsammans med min första bok! Klicka bara på länken ovan.)

Botten:

4 skivor surdegsbröd med hela korn.  

50 g rumstempererat smör

Fyllning:

½ påse snabbgelatinmix, ca 10g

2,5 dl vispad grädde

200 g philadelphiaost

Citronrasp av 1-2 citroner

1 finhackad rödlök

1,5 tsk mortlad rosépeppar

Gör så här:

Smula söner brödskivorna och rör ner smöret, salta och peppra lite xtra. Fördela i botten av springform eller pajform.  Ställ kallt under tiden du rör ihop fyllningen.

Vispa philadelphiaosten med elvisp tillsammans med kryddan och citronskalet tills smeten är slät.

Lättvispa gräden och ha i gelatinmixen. Vispa lätt igen . Vänd sedan ner grädden i oströran och tillsätt rödlöken. Ställ kallt i minst tre timmar för att den ska stelna.

Dekorera med hela rosépapparkorn och rödlök innan servering.

Vill man kan man ha i pressad vitlök och salta lite i oströran men jag gillar att låta den fräscha smaken av citron dominera.

6 svar till “Påsklunchen i förberedelse

  1. Det lät jäklans gott:)

  2. Oj!
    Det lät supergott!

    😀

  3. Vad gott det låter!
    Vad roligt att du firar påsken i Gävle där jag bor 🙂
    Ha en skön påskhelg.
    /Cissi

  4. Det låter supergott! Det ska jag verkligen prova någon gång. Jag ska köpa din bok också.

    Jag är nykomling bland de LCHF-frälsta. Jag har startat en blogg på wordpress och vill gärna länka till din blogg. Det är alltid kul att läsa om andra som kommit längre i sin viktkamp.

    Glad Påsk!

    mvh//pernilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s