Åh så gott!
Utanför skiner solen och det är plusgrader även här upp i Gävle där vi spenderar påsken med familjen. I kylen står både en rödlök och rosépepparcheesecake som är super till både laxen och sillen och en härligt krämig chokladmoussetårta med kaffe och apelsinsmak som väntar på att bli smakad på till dessert.
Här kommer receptet på den förstnämnda för er som inte redan har min kokbok:
(Som du just nu kan få till specialpris tillsammans med min första bok! Klicka bara på länken ovan.)
Botten:
4 skivor surdegsbröd med hela korn.
50 g rumstempererat smör
Fyllning:
½ påse snabbgelatinmix, ca 10g
2,5 dl vispad grädde
200 g philadelphiaost
Citronrasp av 1-2 citroner
1 finhackad rödlök
1,5 tsk mortlad rosépeppar
Gör så här:
Smula söner brödskivorna och rör ner smöret, salta och peppra lite xtra. Fördela i botten av springform eller pajform. Ställ kallt under tiden du rör ihop fyllningen.
Vispa philadelphiaosten med elvisp tillsammans med kryddan och citronskalet tills smeten är slät.
Lättvispa gräden och ha i gelatinmixen. Vispa lätt igen . Vänd sedan ner grädden i oströran och tillsätt rödlöken. Ställ kallt i minst tre timmar för att den ska stelna.
Dekorera med hela rosépapparkorn och rödlök innan servering.
Vill man kan man ha i pressad vitlök och salta lite i oströran men jag gillar att låta den fräscha smaken av citron dominera.
Det lät jäklans gott:)
Oj!
Det lät supergott!
😀
Vad gott det låter!
Vad roligt att du firar påsken i Gävle där jag bor 🙂
Ha en skön påskhelg.
/Cissi
Jag har numera min storebror här, bodde faktiskt här själv mellan 92-95, superhärlig stad!
Det låter supergott! Det ska jag verkligen prova någon gång. Jag ska köpa din bok också.
Jag är nykomling bland de LCHF-frälsta. Jag har startat en blogg på wordpress och vill gärna länka till din blogg. Det är alltid kul att läsa om andra som kommit längre i sin viktkamp.
Glad Påsk!
mvh//pernilla
Kul! 😀 Brödet i cheesecaken får du kanske låta bli som ren LCHF-are men resten bör gå bra!