Någon med en tumme med vädergudarna?

Vi planerar en grillafton ikväll, det är ju 17 härliga plusgrader lovade tills dess, nu hoppas jag bara på lite sol med!

Jag dregglar en smula vid tanken på en rejäl bit kött, grillad haloumi, (någon som har ett bra tips på kul smaksättning förresten? ) och till det en fräsch tomatsallad. Jag skulle tro att det korkas upp en flaska Roodeberg också, vi får finbesök, kul!

Igår på tåget hem från jobbet funderade jag lite över livet, så där som man gör ibland. Det är ju en rätt makalös manick egentligen och jag undrar lite över vad som styr över det. Är det ödet, karma, gud eller bara den fria viljan? Hur kommer det sig att det som är så rätt för en är fullkomligt otänkbart för en annan?  Hur kommer det sig att vissa människor man möter bara måste man hålla tag i, det känns som att man begår ett kardinalfel om man låter dem försvinna ut sitt liv.

Jag funderar över hur mitt liv hade sett ut om jag inte lytt min magkänsla och släppt i väg den där kompisen till min arbetskamrat för 10 år sedan. Hade vi hittat varandra ändå tillslut? Hade våra barn ändå hetat Stella och Simon?

Hade vi älskat lika mycket som nu?

Oavsett anledning är jag oerhört tacksam för det jag har.

14 svar till “Någon med en tumme med vädergudarna?

 1. Rosmarin och citron är väldigt gott till haloumi! jag brukar steka i olivolja och ha färsk rosmarin i kvistar, borde gå lika bra att grilla om man först marinerar i olja och citron och låter hela kvistar ligga med på grillen.

 2. Fick nyligen tips om att man kan pensla haullomin med honumg innan man grillar den, så det provade vi igår, det blev riktigt gott!

 3. Här hemma är också favoritsmaksättningen av halloumi att linda den i bacon. Åh så gott det är! Ha en trevlig grillkväll!

 4. grilla haloumi lite olivolja soltorkad tomat och oliver…mums

 5. Tycker att den är så go i smaken & konsistensen ändå men linda bacon har Du säkert redan provat, eller hur ??-annars så är detta min ”Favvo”!

  TACKSAMhet över livet samt lite
  Vin & annat som är ”tillåtet” är ju det som gör livet ändå mera gött att leva…
  Ha det!
  Annie

 6. Min sambo är en sucker av bacon och älskar att linda just bacon runt osten och grilla.

  Vilken tur vi har, både du och jag, som verkar ha funnit kärleken. Har en svag känsla att din väg dit var lika krokig som min var. Men nu släpper jag den aldrig

 7. Bästa halloumin: vänd i olivolja, smaksätt med chiliflakes och flingsalt. Yum! Njut av Roodebergen och varandra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s