Nu ska vi se om jag minns allt:
Kikärtor
Gurka
Färsk basilika
Grekisk youghurt
Citronmeliss
Persikor
150 g mörk choklad
Popcorn
Mynta
Stora vita bönor
Passionsfrukt
Chilinötter
Champinjoner
Fetaost
Misoniris
Parmesan
Baguette
Tomater
Palsternacka
Wasabi
Tahini
Frysta bär (blåbär, hallon & jordgubbar)
Färsk ingefära
Cashewnötter
Sötpotatis
Salta mandlar
Blandad grönsallad
Lime
Majskolvar
Grädde
Chilichips
Gräddfil
Dessa, mycket oväntat fyllda, matkassar kom grabbarna hem med igår eftermiddag. Det var dags för oss tjejer att anta utmaningen och fixa en makalös middag av ingredienerna i dem.
Vi kliande oss i huvudet ett dag medan vi letade efter någon mer substaniell proteinkälla men grabbsen förvånade oss med en helt vegetarisk tanke. Några saker vad uppenbara, som risotto men det är ju ingen sport att göra precis som de tänkt och hela utmaningen ligger i att använda allt i kassarna. Det som redan finns i hemmet vi för tillfället är i är också ok att nyttja. Tur för annars hade det inne blivit någon Mojito till mellandrink…
Så här blev det:
Förrätter bestod av en rostad bauguette bredd med ett tunt lager Wasabi och en het tomat, feta och lökröra toppad med chilichipsen och en klick gräddfil, samt en risottofylld bakad paprika. (Min tomatröra fick jag i paprikan i stället.)
Som sagt, tomatröran var het så det var välkommet med en kylande liten mojito efteråt.
Varmrätten bestod av kikärts, tahini och bönbiffar, smaksatta med chilinötter, lök, svamp, chili och fetaost. Till den gjordes en puré på sötpotatis, palsternacka och parmesan (urgod!) oc h en kall sås på turkisk youhurt, basilika, mandlar, vitlök och lite mynta.
En bit smörstekt majskolv och en fräsch sallad med cashewnötter och en lime och apelsinvinägrett fick också ta plats på tallriken.
Sedan kom desserten:
En ugnsbakad persika dekorerad med mörk choklad och en sorbé gjord på de frusna bären, riven ingefära och färsk citronemeliss och vaniljpulver. Den serverades med vispad grädde och passionsfrukt.
Allra sist kom chilipopcornen fram. Konstigt nog tog även dem slut!
Jag som bara längtade efter lite kött att slänga på grillen…
Ping: Fredagskänsla på en måndag | Anna J.D. Jacobsson
Hej Anna,
Det här lät fantastiskt gott, har du lagt ut recepten här eller kan du göra det?
Hej! Allting görs ju dessvärre efter stundens ingivelse men du har rätt i att det borde ha blivit recept av vissa saker i den matkassen. 😉
Hej!
Har precis börjat fått in i skallen att jag kanske ska prova på denna metod. Vill bara tappa några få kilon men annars är det mest för att jag hört att den ska få en att må bra och det jag stoppar i mig idag är mest skit!
Din blogg är galet inspererande och jag blir typ assugen på allt när jag sitter här och lusläser!
Men några saker jag funderar på? Majs har jag läst får man inte äta? men jag har sett majskolvar på flera av dina rätter, är ju supergott så =D
Sen undrar jag hur det är med alkohol? i vissa dieter är det ju inte okej men i denna verkar det vara helt okej?
Mkt tacksam för svar =D Och tack för din fina blogg!! 🙂
Hej!
Majs påverkar blodsockret en del så det är inget jag rekomenderar i den första skälvande perioden, men jag har hunnit känna efter rätt bra på de tre, 5 åren jag ätit lågkolhydratskost vad som fungerar för just mig. Allt som inte får mig att överäta eller hamna framför skafferiet på kvällskvisten i jakt på något ”gott att äta” är ok för mig. 😉
Vilken härlig idé, det ska jag också prova med min familj (vuxna barn) först. Jag googlade på Mojito men det var ju sockerlag i den, vad använder du istället?
Ja det är en riktigt trevlig grej! Du kan anpassa mängden eller utesluta socker helt, så det passar just dig.
Som medlem i den skara som köpte in dessa produkter måste jag påpeka att dessa inköp på inget sätt var udda eller felaktiga. Dom var bara vegetariska……
Nog med gnäll: era gubbar skulle nog tycka det var bra att varannan middagsträff är en sanktionerad ölprovinng, eftersom man turas om att inköpa/tillaga. (ölprovningen infaller när tjejerna lagar mat och barnen leker bra tillsammans, njut av minst 20 minuter hävande grabbar)
Ahmä, vadå varannan gång?! Isf får det ju bli en standard för varje gång, drycken som provas kan ju dock byta karaktär?! Tack för en kalaskväll!
Oj, vilken kul idé… det måste jag stjäla och anpassa på hanarna i min umgängeskrets… ser jättegott ut!
Vilken fantasi ni har! Det var ju verkligen udda saker i påsen också… Allt ser fantastiskt gott ut! Nu när det är sommar och grillning saknar jag att göra sallad med matvete och bönor, brukar du äta sådant? Vad brukar du äta till köttet? Det blir lätt långtråkigt med grönsallad….
Nja, i liten mängd äter jag bönor och rotfrukter, som till denna matkasseutmaning men det ingår inte som standard i min mat. Coleslaw, grillade grönsaker på spett, goda såser och kryddsmör brukar oftast vara med på min grilltallrik.
Gud vilken rolig idé. Det här måste jag dra ihop ett gäng och prova.
Ja, det tycker jag absolut, det är supertrevligt och hittills har det alltid smakat fantatsiskt gott!