Makalösa midsommar!

Åh vad jag ser fram mot den här helgen!

Hela makens släkt drar till Danmark till två gigantiska hus vid havet. Det innebär en helg med god mat, massor av sång och musik och minst lika mycket bus med barnen.

Vad äter ni i midsommar? För egen del så kommer det att bli en hel del sill, rödlök, creme fraiche och gräddfyllda ägg i stora lass. Färskpotatis har aldrig orsakat några problem för mig så jag kan tänka mig att det kommer att bli en liten rar knöl till just sillen också. Jordgubbar, grädde och chokladtryfflar finns om efterättsandan faller på men i ärlighetens namn ser jag nästan mer fram mot lördagens mat. Det blir mina kesoplättar med dill, räkor och avokado till lunch och svärfars köttfärsbiffar till middag, mumma!

Det är i allmänhet ganska lätt att hålla nere på kolhydraterna runt de svenska högtiderna, allra helst om du lagar maten själv men annars kan man välja att fokusera på proteinet så har du mycket vunnet.

Ha en riktigt skön midsommar, hoppas att solen skiner på er i morgon!

2 svar till “Makalösa midsommar!

  1. Hej Anna, har just hittat din sida och dina recept och helt plötsligt kan jag inte tänka på annat än att börja med GI etc och äntligen göra något åt min övervikt! Har just satt i mig en tablettask med violtabletter och en stor tallrik med färskpotatis och matjessill, men nu är det nog. Måste sluta med all skitmat och börja behandla mig som jag trots allt förtjänar att bli behandlad. Jag vill må bättre, se bättre ut och bli gladare. Hoppas att detta kan hjälpa, jag tror verkligen det. Tack för att du skriver din blogg, jag ska köpa dina böcker och följa din resa. Kanske borde jag också starta en blogg för att hålla koll på mig själv?! En bra idé! 🙂

  2. En riktigt god och glad Midsommar önskar vi Pickabookare dig 🙂
    Vår meny blir sill, gräddfil, gräslök, wok, och ett par nypotatisar.
    Efterrätt blir hemgjord vaniljglass med jordgubbar, hallon och vispgrädde.
    Ett par 4:or Ron Zacapa (rom från 65-års presenterna) med is kommer säkert också att slinka ner.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s