Min goding fyllde ju år igår och istället för tårta för de lågkolhydratstänkande bjöd jag på kesoplättar på äppelkeso med massor av kanel och kardemumma i och serverade vispad grädde och smörstekta äpplen med hackade cashewnötter till. Jag vet inte vem som drog det kortaste strået vid fikan för det smakade väldigt bra med plättar!
2 ägg
250 g keso med äpple/päron smak
2 msk dinkelmjöl
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
Mixa ingredienserna med stavmixer. Grädda i ugn på bakplåtspapper ca 12 minuter.
Hej
hur får du dem så ”bulliga”?
Mina blir platta och rinner ut…
kram
Sarah
Mixar du dem inte? Låt gärna keson rinna av lite så du slipper den extra vätskan.
Hej! Måste bara säg att jag är grymt imponerad! Din blogg åkte direkt in på mina favoriter. Jättebra inspiration. Jag är 18 och har som mål att gå ner 50kg, med GImetoden. Väger 120 nu men startade på 123 bara i tisdags! Så jag ska fortsätta titta in på din blogg för att behålla motivationen! 🙂
Jag är lika imponerad av dig! Varmt grattis till en flygande start! 😀
Det är bara på din blogg som jag känner snålvattnet rinna under tungan 😉
Med tanke på hur skicklig du är i köket så tar jag det som en djup komplimang!
Oh, ser mummms ut! Vad är receptet?? Är ny i kretsarna 😀
Förlåt, jag lägger genast till det! 🙂
Har du stekt eller haft dom i ugnen?
Denna gång var de i ugnen, ca 12 minuter på 200 grader.
Är kesoplättfrälst så detta måste genast testas 🙂
Lika frälst! Så enkelt att variera!
Anna,
Ville bara dela med mig av det jag skrev som svar på en kommentar hos Kostdoktorn, under blogginlägget ”Tung ny blogg”;
”Trötter – håller verkligen med dig!
Köpte Anna J.D. Jacobssons båda böcker (bloggen samlad som bok + kokbok). Jag satt i solen under en klarblå himmel och med några trädgrenar som vajande gav svalka och sträckläste hennes fantastiska bloggbok – en underbar och euforisk inspiration, och minne för livet! Låter kanske lite teatraliskt, men är sant!”
Tack för fantastisk inspiration!
PS. Har inte gjort kesoplättar än, så därför en liten undran; på bilden ser det mer ut som bröd än plättar, är det meningen att de ska bli mer runda och kraftiga än tunna och platta? Finns receptet i din kokbok?
Ha en bra kväll! / Eva
Tack snälla du! Vad glad jag blir! Båda mina bloggar är nedlusade med kesoplättrecept men ja, det finns även i kokboken. Jag gjorde dem på färdigsmaksatt keso, kan hända att de tillsatt något förtjockningsmedel i just den med äpple/päron för de blev betydligt ”brödigare” än vad de brukar. Normalt sätt sjunker de ihop och blir platta, något jag faktiskt föredrar i plättsammanhang 😉
Ser verkligen supergott ut 🙂
Prova! 🙂
Gud, vad gott det lät! Måste absolut testa! Perfekt som mellis eller om man är sugen på någon men inte borde…..:)
Någon? Hjälper plättar mot det? 😉 Hihi, ja plättar är kalasmat! 😀
Det lät väldigt gott!
/ Kram Ida
Det är det! 🙂