Mellanmjölkens land

Kan en mörk dag som denna leda till någonting ljust?
Jag tänker på SD’s tillträde i riksdagen. När chocken över hur många inskränkta, småsinta, osäkra och empatilösa människor det bor i vårat land lagt sig så tänkte jag att det här kanske kan tvinga de politiker med faktiskt makt att förändra att skapa bättre möjligheter för integration?
Felet ligger inte i varför eller vilka människor som väljer eller måste flytta till det här landet utan i hur vi behandlar dem som gör det. Respekt föder respekt. Jag kan inte förstå hur man kan inbilla sig att det skulle bli förre idioter i landet bara för att alla skulle vara födda här?! Det bevisades ju rätt duktigt igår…
Jag gillar olika

Ta ställning!

33 svar till “Mellanmjölkens land

 1. Att SD fått så många röster beror på att Sveriges flyktingpolitik inte fungerar. Det kan vi nog vara överens om allihopa. Vi mer eller mindre tar emot folk urskiljningslöst, trycker pengar i händerna på dom och ”gömmer undan dom” i en lägenhet någonstans. Vem kan bli glad över att få ett sådant mottagande.

  MEN, tyvärr så är utlandsfödda överrepresenterade i fängelser, begår brott och myglar. Att låtsas att det inte är så är idioti åt andra hållet. Sen varför det är så beror nog på att vi inte sätter gränser och markerar att det inte är ok.

  Jag bor på ett ställe med mycket invandrare där till och med polisen gett upp och inte vill komma dit. Där du får riskera mordhot om du frågar någon vad klockan är, eller inte kan ge pengar eller cigaretter när du får frågan. Där rasistiska namn ropas efter dig när du går förbi, typ jävla svensk xxxx. Där folk kommer och plockar dina saker framför ögonen, typ utemöbler, cyklar, bilar och annat för dom vet att ingen vågar/kan göra något. Är det verkligen det Sverige vi vill ha?

  Om jag ska vara ärlig är jag faktiskt mer orolig för hur så många människor nu vill frysa ut SD än att de faktiskt har kommit till makten. Vi har demokrati och alla människors röster borde vara lika mycket värda och respekteras. Gör vi inte det så är det inte demokrati och det skrämmer mig att folk ens tänker den tanken. Jag vet inte hur det ser ut där ni bor men händer det något läskigt hos oss så är det nästan säkert att det är invandrare inblandade. Och på något sätt så måste man komma tillrätta med det problemet. Dessutom vet jag att det är många invandrare som håller med och tycker likadant, min man är ett exempel.

  • Ja, det är verkligen en fruktansvärd situation du beskriver, för alla inblandade, men jag tror att det är skillnaden i vad folk känner är anledning till dylika situationer som orsakar kampanjer som ”alla olika.” Jag blir vansinnig när SD vill tvinga många av mina vänner, arbetskamrater och grannar att åka till ett land som inte längre är deras på grund av deras religion och ursprung.

   Självklart finns det människor som ser Sverige som ett land som det är lätt att jävlas i och utnyttjar det men jag är rätt övertygad att om att de hade varit lika mycket skitstövlar oavsett vart de blev födda. Det har naturligtvis andra orsaker än religion och ursprung och finns det tendenser så vill jag tro att en människa som blir insläppt i samhället, som känner sig respekterad och som känner ett värde i sin person inte kommer ha samma olyckliga liv som någon som blir inslängd och isolerad i ett miljonprojekt. Som blir sedd på med misstanke i blicken oavsett vart hon vänder sig.

   Jag ser bevis för den misstänksamheten hos det svenska folket varje dag i mitt jobb. Den uppenbara förvåningen när han eller hon framför mig blir behandlad som alla andra kunder, den genuina tacksamheten över leendet och hjälpen. Jag blir lika bedrövad varje gång.

   • Anna,

    Med all respekt – och jag gillar verkligen din blogg, din positiva inställning till livet och den entusiasm med vilken du delar med dig av dina erfarenheter till andra – tycker jag att din benämning på SD:s väljare, ”inskränkta, småsinta, osäkra och empatilösa människor” är både kränkande och alltför simplistisk. Som någon här skrev var det närmare en halv miljon väljare som lade sin röst på SD, och att klumpa ihop samtliga under rubriken ”inskränkt, småsint, osäker och empatilös” tycker åtminstone jag är att gå för långt.

    Det finns en skillnad mellan att ta avstånd från rasism och främlingsfientlighet å ena sidan och att ifrågasätta en invandrings- och integrationspolitik som inte lyckats lösa många problem å andra sidan. Människor som lever i områden och kvarter som dem som Diana beskriver är naturligtvis rädda, och när det dyker upp ett parti som utlovar lösningar på problemen är det förståeligt att de röstar på det partiet – utan att för den skull vara inskränkta, fördomsfulla eller sakna empati. Men lever man med dessa problem inpå sig för jämnan, och har rädslan som ständig följeslagare, är det nog svårt att anamma politiskt korrekta floskler uttalade av politiker med mycket begränsad erfarenhet av den verklighet de säger sig leva i. Den dag våra toppolitiker bosätter sig i Tensta, Rinkeby eller Rosengård i Malmö, och sätter sina barn i skolor där det finns 29 nationaliteter representerade i varje klass, lovar jag att tänka om.

    Om någon undrar – nej, jag röstade INTE på SD.

   • Fine, jag tar i rejält med den benämningen men det sitter valda medlemmar i toppen på SD som vill att vi ska ”skicka hem dem med hjälp av både piska och morot” eller ”är man troende muslim så kan man aldrig bli riktig svensk.” Att folk inte reagerar på att något känns jäkligt snett med människosynen hos någon som uttalar sig så känns väldigt märkligt. Om man faktiskt kan med att säga så, vad döljer man då för tankar inombords?

    Ja, det existerar naturligtvis ett jätteproblem, jag skriver det ju i första inlägget och ja, det är bra att det nu tvingas tas i itu med. Jag tror bara inte att det beror på religionen och ursprunget hos människorna som kommit hit vilket ständigt påpekas vara orsaken till alla problemen.

  • Jag håller med Diana. Jag tror inte att nästan en halv miljon svenskar (så många röstade enligt uppgift på SD) är inskränkta rasister som inte kan skilja mellan verkliga flyktingar och andra invandrare. Jag tror inte att någon vettig människa anser att vi inte skall erbjuda människor som förföljs pga sin religiösa eller politiska uppfattning i hemlandet en fristad i Sverige. Men det finns en skillnad mellan det och ekonomisk invandring utan uppföljning, krav på språkinlärning och integration. Då hamnar invandrare utanför den ordinarie arbetsmarknaden och enorma resurser, både mänskliga och ekonomiska, går till spillo, samtidigt som bidragskostnaderna skjuter i höjden. Jag tror att det är det många människor reagerat på. Som någon väljare på gatan sa dagen efter valet när TV undrade varför SD kommit in i riksdagen: ”De etablerade partierna har gjort invandringen till ett tabubelagt ämne och det är inte politiskt korrekt att överhuvudtaget ifrågasätta den nuvarande invandringspolitiken – den som ändå gör det stämplas lätt som rasist”. Om man inte kan föra en öppen och förutsättningslös diskussion om de problem – och möjligheter – som invandring medför, utan att stämpla alla som vågar uttala kritik som fanatiska rasister, tror jag personligen att man skapar en grogrund för främlingsfientliga partier.

   • Var det inte 340.00? Oavsett, så hoppas jag att du har rätt i vad SD och deras väljare vill göra för Sverige och alla hennes invånare, nya som gamla. Det är inte riktigt vad jag hör runt omkring mig men det är vad jag tror att huvuddelen av dem som kommer hit också hoppas på, en värdig plats i samhället.

 2. Tack Anna och alla andra som har engagerat sig i denna fråga. I hoppas att jag återuppleva sverige som det var en gång när jag kom till det fina landet för 22 år sedan.
  Vem ska man skylla på, efter när man har utrotat invandrarna och i synerhet muslimerna! sjuka, handikappade, arbetslösa …?

 3. Hej måste fråga om det är okay att dricka cola light och sockerfritt tuggumi om man skulle börja med lchf? Hur är det med ost och glass?

  • Jag har valt bort alla lightprodukter själv för att jag tycker att de triggar sötsuget. Glass kan vara förhållandevis ok, iaf om du gör den själv men u alla mejeriprodukter så finns det mjölksocker, dvs kolhydrater så man får ta det lite försiktigt med mängden. När det kommer till ost så är det samma sak där, mängden är avgörande. Ju hårdare ost, ju mindre kolisar. 🙂

 4. Himla bra sammanfattning av läget!

 5. Jag skulle bara vilja lägga in en kort kommentar på ditt svar till Anna Carlbro:

  Vi pratar inte om några enstaka ”idioter” här. Vi pratar om ett samhälle som är uppbyggt efter lagar och seder som går stick i stäv med vårt samhälle. Vad du ser som idioti är en fullt normal åsikt i dessa länder. Vad får dig att tro att dessa människor lämnar sin kultur och sina värderingar bara för att de passerar över en linje på en karta? Det räcker med att se på samhällsutvecklingen här i Sverige för att få nog så många bevis på att så inte är fallet (exempelvis SFI-Uzbekerna i Strömsund). Vad du gör när du deltar i den här kampanjen är att du försöker tysta det enda partiet som vill ta upp dessa frågor. När du skriver ”jag gillar olika” så skriver du indirekt ”jag gillar hedersförtryck, muslimsk kvinnosyn etc.”.

  En annan sak som jag är förvånad över är att många inte reflekterar över det ökade antalet hatbrott i Sverige. De flesta är helt fast i inställningen att de flesta hatbrott begås av etniska Svenskar mot invandrare när det istället är tvärtom. Det är oftast invandrare som begår hatbrott mot andra invandrare (invandrare är ingen homogen grupp om någon nu trodde det) på grund av förhållandena och synsättet på andra folkslag i deras hemländer. Vi importerar alltså etniska konflikter. Exempel på detta är att Sveriges, framförallt Malmös, judar flyr på grund av alla ”trakasserier” från muslimerna vilka i sin tur blir attackerade av de kristna Syrianerna i Södertälje.

  • Jösses så du klumpar ihop folk. Inser du inte att de anledningar du räknar upp är en del av orsaken till varför många väljer att lämna det land de är födda i?! När jag skriver jag gillar olika så skriver jag mycket direkt att jag inte gillar din människosyn.

 6. I vilken drömvärld lever ni? Alla människor kan leva tillsammans bara man är snäll, är det så? Det finns ingen skillnad på kulturer, är det så?
  Om ni hade rätt skulle livet se likartat ut runt om i världen och inga flickor skulle bli dödade på vägen till skolan i Afghanistan, inga homosexuella skulle hängas i Iran och inga kvinnor skulle piskas offentligt i Saudiarabien.
  Fast ni kanske tror att det är rymdvarelser som har tvingat på afghanerna, iranierna och saudierna de här sederna? Och framförallt så tror ni väl att de afghaner, irakier och iranier som kommer hit är helt opåverkade av den kultur de har vuxit upp i, eller hur? Fast några saudier lär inte komma hit, dels är männen redan så rika att de inte behöver våra bidrag, och dels får inte deras kvinnor resa utan makens tillstånd.

  • Idioter är idioter oavsett vilket land de är födda i. Var inte blind för vad dina egna ställer till med i jakten på de andra.

   • Nu vet jag inte vad du menar med ”dina egna”, men jag antar att du sorterar in mig under gruppen ”rasister och främlingsfientliga” bara genom att jag hävdar att kulturer är olika och att vissa innehåller seder som jag finner oacceptabla.
    Självklart flyr människor från länder där förtryck och krig förekommer just för att undgå förtryck och krig, men det är ingen garanti för att de omfattar västerländska värderingar. Man säger att alla kulturer är lika mycket värda (vilket de inte är) och samtidigt tycks man förmätet utgå ifrån att alla kommer att anamma våra värderingar när det gäller jämlikhet och demokrati bara de får chansen. Tänk om de inte gör det?

   • Ja, visst hade jag kunnat menat precis så eller bland dem som är födda i Sverige, vilket jag nu syftade på. Att du är född i Sverige är inget skydd mot galenskap. Du ser hur lätt man felbedömer människor man inte känner och tillskriver dem åsikter och egenskaper de inte har.

   • Jag har egentligen ingen lust att ”bråka” med dig, för jag tycker väldigt mycket om din tåga, ditt goda humör och din positiva syn, men jag tycker att det är hemskt när flera hundratusen svenskar som faktiskt röstat på SD stämplas ut som det värsta odjur. Om du tittar hur rösterna har fördelats runt om i landet så ser man att SD faktiskt har flest röster i områden med erfarenhet av att invandringen. De kanske har kunskaper alla ni som förfasar er saknar.
    Lever man ett ordnat liv så är det ju den positiva sidan av invandringen man möter. Man har kolleger och grannar som kommit hit från andra länder. Den andra sidan, arbetslösheten, språkproblemen, utanförskapet, avståndstagandet och trångboddheten, är kanske nåt ni aldrig konfronteras med.

   • Jag tror inte att vi är oense om att det finns ett problem, bara om orsaken och lösningen.

 7. Jag håller med dig till punkt och pricka!

  Har gått med sorg i hjärtat hela dagen och skämts.

  Nu får vi samla ihop oss och se till att SD åker ur riksdagen med buller och bång 2014.

 8. Jag hade en lärare en gång i tiden som förklarade fenomenet ganska bra tycker jag.
  ”I varje grupp om tio personer så finns det alltid två kräk”
  Nu var det ju inte så att 20% röstade på SD (tack och lov för det) men en hel del sanning finns det i det där påståendet.

 9. Kolla in på vår blogg och ”låna handen” till bloggens högerkolumn. Sprid gärna vidare…

 10. Låt dem, så pass att de andra partierna måste samarbeta över blockgränserna för det bästa för Sveriges befolkning, oavsett vart den är född. Så kan ont föda gott.

 11. BRA!
  Jag känner som du. Besviken. Så fruktansvärt besviken.

 12. SD är och blev ju möjligt på grund av att övriga partier inte själva har gjort upp med vad de tycker. Och de har ju i grunden svårt att debattera de ämnen SD tagit upp. Hoppas som du att de andra partierna vaknar nu. Jag gillar olika! Gör det du också: http://twibbon.com/cause/Vi-gillar-olika/facebook

 13. Underbart att se ditt engagemang!
  SD är tyvärr bara toppen på isberget. De etablerade partierna visar med sin invandringspolitik att det egentligen inte är så stor skillnad mot den uttalade främlingsfientligheten som SD står för. Läs exempelvis ”De apatiska” av Gellert Tamas ( http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9127129616 ) som visar hur Svenska myndigheter behandlar invandrarna. Jag är inte säker på att SD kan ställa till något värre än detta.

 14. Visst kan det göra det! Det finns inget som förenar ett folk som en gemensam fiende! Det förenade i vart fall 5,7 % av de som röstade… Det svenska folket kommer att slå tillbaka med kraft och den gemensamma fienden heter numera Sverigedemokraterna! Så länge vi gör det och inte låter dem påverka i riksdagen, varken direkt eller indirekt, så kommer den goda kraften att vinna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s