Dagens frukost till slut då..

Så vad blev det av mitt ekande kylskåp?

Ägg så klart.

Scrambled, med en klick smör och salladslök. Vansinnigt enkelt. Och gott!

6 svar till “Dagens frukost till slut då..

 1. Ägg kan man aldrig vara utan i kylen!

 2. Hej Anna!

  Hittade din sida när jag googlade efter ”desserter utan socker” för ett par veckor sen och blev kvar! 🙂 Idag är 17:e dagen utan socker och jag är inte ens sugen, helt otroligt!

  Jag har alltid varit ”den kurviga typen”, pendlat mellan 5 och drygt 20 kg övervikt-fetma om man utgår från bmi. Haft bra koll på näringsläran (trodde jag…), gått universitetskurs bla och läst massor av Fredrik Paulún. Gjorde en sväng på vv för ett år sen men hoppade av efter 6 månader och 7 kg ner, kände väl dels att det inte passade mig (man får inte äta fritt med avokado, helt tokigt!!), blev också sjuk så motivationen fick sig en törn vilket ledde till att sockerbegäret tog överhanden. För jag har nu insett att jag är känslig för socker!

  Efter att åkt på problem med sköldkörteln, gått upp ca 5 av de 7 kg jag gick ner och ätit socker i MÄNGDER hela sommaren så sprang jag som sagt på dig rätt nyligen, har också hittat KiF och läst ”Sockerbomben” av Bitten Jonsson. Och nu mår jag så bra, så fantastiskt bra!!

  Efter drygt 2 v utan socker, bröd, ris, pasta och potatis så är mitt sug NOLL, det som jag alltid kämpat med på kvällar och helger även om jag klarat av att äta vettig mat i vettiga mängder till vardags. Och nu bara av att dra ner på kolhydraterna och lägga till lite på fettet… Jag äter mig mätt, står mig längre och framförallt så äter jag GOTT!

  Har satt upp visdomsorden ”okej jag får äta vad jag vill, när jag vill, men bara just idag skall jag inte äta något socker”, på kylskåpet men ärligt talat så har det inte varit minsta problem hittills, och sjukt nog så känns det som att jag skulle kunna leva med att aldrig mer äta en kaka… Och vi pratar om MIG, jag som alltid varit kakmonstret, sockerråttan, den som aldrig varit nöjd. Senaste veckorna har jag druckit en kopp te på kvällen och inte ens varit sugen på nåt mera!

  Just nu sitter jag och läser i dina böcker och ser fram emot att laga alla goda recept du delar med dig av, har just noterat -2,7 kg i min lilla bok och skrivit upp MÅNGA mål att bocka av, både bmi, kg ner, centimetrar att minska och kläder att komma i. Väntar också på att Anna Halléns bok skall komma på posten.

  Nu blev detta långt (jag är en pratkvarn både i tal och skrift…) men jag vill skicka dig ett supermegastort TACK för att du delar med dig av allt detta; inspiration, tips, råd och inte minst recept, det är GULD värt och jag tror bestämt att du är delaktig i att ha förändrat mitt liv!!! 😀

  Ha en härlig dag nu, det skall jag ha trots att jag ligger hemma och är sjuk!

  Kram Jenny

  • Hej!
   Du låter som jag 😉 Jag hade verkligen gapskrattat och om någon sagt det till mig för 4 år sedan att om ett halvår kommer du inte någonsin äta en godis igen… Det hade låtit så oerhört utopiskt men här sitter jag nu, väldigt mycket lättare men framför allt väldigt mycket mer tillfreds med mitt förhållande till maten.
   Jag blir glad varje gång någon mer hittar sin väg till hälsa. Jag vet ju hur stor skillnanden kan vara!
   Allt gott åt dig Jenny, tack för att du skrev! 😀

 3. Tack för en inspirerande blogg. :] här har jag hängt mycket i jakt på goda recept…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s