Makalös dag!

Dagenefterfödelsedagen var min dag. Ordagant.

Min underbara, fantastiska man väckte mig försiktigt tidigt på fredagsmorgonen. Kaffet doftade ljuvligt och det var inte svårt att tassa ner för trappen mot det. Jag blev ombedd att packa för en övernattning och något ”lagom fint”. För vad? Nehej, det fick jag inte reda på så det var bara att hoppas att det som lades ner skulle vara tillräckligt för syftet.

Vi fick chaufför in till Göteborg för första anhalten, lilla Kuroten där maken lämnade mig för ett par timmars egentid och jag fick börja med en skön, mycket avkopplande stund i bastun, bara jag och några värmeljus därinne, mysigt som sjutton. Sedan fick jag krypa ner i ett fräscht apelsindoftade jetstrålebad som tumlade om mig ordentligt och skakade lite nytt liv i min ganska trötta kropp. Efteråt löstes de sista spänningarna i ryggen upp med en rejäl massage. Ansiktet tog också om hand men betydligt varsammare. Vinterfnasig hud väck, nyponrosorskinder fram!

Vi lunchade på ett jättemysigt källarfik som spelade grym musik och fortsatte sedan till en varsin hårklippning. Sååå välbehehövligt för oss båda och jag måste erkänna att jag smygkikade på min man under tiden och tänkte att, jäklar vad snygg han är.

Min frisör var lika nyfiken som jag på vart övernattningsväskan skulle hamna och förstås vart den skulle ta vägen innan läggdags. Vi hann strosa lite så stan innan det skulle visa sig att han bokat samma svit som vi bodde i när vi gifte oss för 5 år sedan. Så underbart! Många fina minnen väcktes till liv när vi klev in över tröskeln.

Så blev det också dags för middag och visst hade han bokat min favoritrestaurang också. Jag älskar maten (mixed grilltallrik med lamm, kyckling, spansk choritzo, black angus, scampi, grillad majs och grillad ananas, mmm, och musiken men framförallt den familjära, avslappnade stämningen. Det är inga fel på drinkarna heller för den delen…

Jag trodde att kvällen skulle fortsätta med just dessa men en sak till stod på schemat, en konsert med Björn Skifs. Vi må ha varit yngst där men han är otroligt rolig på scen och lite speciell för oss. Min bästa vän sjöng en av hans låtar på vårt bröllop: Håll mitt hjärta.

Kristian, du håller mitt hjärta älskling och du håller det så ömt att jag vet att du för alltid kommer vilja bära det. Jag är så tacksam över vårt liv tillsammans, över din kärlek som lugnt trotsar all galenskap.

13 svar till “Makalös dag!

 1. Så egentligen skulle rubriken inte vara ”Makalös dag” … du hade ju med dig din fantastiske make så — ”Makafull dag” kanske ;-))
  Underbart med en så man – du har med all sannolikhet förtjänat allt han tillägnade dig, du har ju sen chansen att ge honom samma omtänksamma överraskning senare! :)) Way to go Kristian 🙂

 2. Men, vilken man du har!! Tänker att fick jag bara en sån till mig själv så behöver jag inget mer sen..

 3. Tror jag inte man får nog vad man förtjänar.

 4. Ååååh, så underbart! Jag blir alldeles rörd!

 5. Vilken dag, och vilken underbar MAN du har!!
  Lite avundsjuk är jag allt 😉
  KRAM

 6. Låter som om du haft en underbar helg!!
  Eftersom jag själv bor i Götet och tycker menyn du beskrev lät underbar så undrar jag om du vill dela med dej av namnet på restaurangen?

  Christina 🙂

 7. Han är ju för bra, din Kristian :)!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s