Köttfärslimpa med basilika

Lite mat lagar jag allt själv fortfarande…

Halv tio en kväll kom en ljuvligt basilikadoftande köttfärslimpa ur ugnen:

600g blandfärs

2 äggulor

2 dl creme fraiche franska örter

½ kruka färsk hackad basilika

1 stor finhackad lök

Köttbuljong

1 msk soja

1 tsk salt

Massor av grovmalen svartpeppar

+

2 dl grädde till såsen.

 

Gör så här:

Blanda allt och forma till en limpa i en relativt liten ugnsfast form.

Jag gräddar den på rätt hög värme i en kvart (225 grader) och drar sedan ner värmen, (175grader) lägger på aluminiumfolie och låter den stå ca 20 minuter till.

När limpan är färdiggräddad så gör en sås på spadet som smitit ur limpan. Slå över det i en kastrull och slå på grädde. Koka ihop medan limpan vilar under folien. Smaka av med lite soya eller salt och peppar. Sila av om du tycker att det behövs.

 

7 svar till “Köttfärslimpa med basilika

  1. Fy bubblan vad gott det blev:-) Gjorde två flugor i en
    smäll när jag ändå hade köpt köttfärs – Den här rätten, samt
    Ädelostgratinerad kålpudding med lingonchutney:-) Båda rätterna
    blev vansinnigt goda så att det vattnas i munnen av bara tanken:-)
    Lingonchutneyn passar även bra till köttfärslimpan och till andra
    köttfärsrätter. Verkligen två kanonrecept som kommer att användas
    flitigt, så hjärtligt tack:-)

  2. Tack för ett superdupergott recept! Många av dina recept är förresten favoriter på mitt jobb, har kopierat upp receptet på kesoplättar för att alla ville ha. Den här köttfärslimpan kommer jag att göra många många gånger! Tack!!!

  3. Tack för tipset – ska testas ikväll :). Kram till er alla

  4. Hej Anna! Lagade och åt just denna förträffliga köttfärslimpa. Ljuvlig! Men, du hoppar över något steg i receptet vad gäller köttbuljongen. tar du fond i smeten eller gör du lite buljong och häller i smeten, eller häller du köttbuljong omkring limpan i formen? Jag hällde ca 2 dl buljong i formen. Missade att ha i sojan i smeten, tog den i såsen istället… Blev kalasbra det med. Tack för enkelt, inspirerande och GOTT recept! Trevlig andra advent! Åsa

Lämna en kommentar