Ett perfekt recept för fredagskvällen, så snabbt och sååå gott!
400g lövbiff
1 burk hela champinjoner
½ purjolök
1 gul lök
2-3 dl grädde
2 msk tomatpuré
Svartpeppar
Salt
Smör
Sambal oelek
1 låda coctailtomater
2 tsk soja
Köttbuljong eller fond
Gör så här:
Finhacka löken och stek den mjuk i en klick smör. Ta upp ur pannan. Strimla det rumstempererade köttet och ge det lite färg i pannan, det behöver inte bli genomstekt. Salta och peppra. Lägg tillbaka löken tillsammans med finskivad purjolök och champinjonerna.
Slå på ca 2.5 dl grädde och smaka av med tomatpuré, köttbuljongspulver eller kalvfond, soja, svartpeppar och en knivsudd sambla oelek. Späd med mer grädde om det kokar ihop för mycket. Lägg i delade coctailtomater strax innan serveringen. Se ska bara bli varma, inte koka.
Eftersom jag ändå bara vill åt russinen i kakan, (ja, inte bokstavligt förstås,) så serverade jag den lövbiffpannan med enklast möjliga salllad, bara gröna blad och sugarsnaps. Du har middagen klar på en kvart!
Så otroligt gott och så enkelt att laga. Detta kommer vi äta många gånger 🙂
Tack för fina recept!
Supergott blev det. Jag åt rester till frukost i morse
också. Nom nom nom. 🙂 Ska du ge ut nån mer kokbok? En med
julrecept hade inte varit dumt.
Mums! Jag lagade denna gryta som lördagsmys och den blev helt suverän! Tack Anna!
Det var Supergott! Fast jag gjorde själva såsen med grönsakerna vid sidan om och stekte entrecote till.
Det såg väldigt gott ut. Det skall jag provva någon gång.
Mamma Mia
Försöker igen eftersom min bloggadress blev fel.
men som sagt maten ser väldigt god ut, kanske med rivet blomkål till om man vill.
Trevlig helg föresten
Mamma Mia
Hej, jag har läst din fina receptbok och blev imponerad av kvalitéen på boken. Jag skulle bli jättetacksam om du ville svara till min mejl om processen att ge ut din receptbok på Pickabook. Fick du vara med och bestämma hur boken skulle se ut i layout, eller levererade du bara foton och recepten och de fixade ihop allt? Hur många ex av din receptbok har du sålt hittills? Vad får du betalt per såld bok? Är det så att du nu klarar leva på att blogga och få inkomst från receptboken+din andra bok? Är nyfiken på Pickabook förlag, då jag har några idéer om foto-böcker om arkitektur. Berätta gärna så mycket du vill om processen att ge ut en bok!
Hej! I mitt fall så kontaktade de mig och jag har fått vara med och bestämma under hela resans gång. Processen ser nog olika ut från bok/person/förlag. Det är nog smartast att ta det med ditt blivande förlag. Mitt hittar du på http://www.pickabook.se
Lycka till!
Åhh så gott det såg ut!
/ Kram Ida-www.lippstick.se