Julklapp från mig!

Jag ger bort paket med mina egna böcker till dig som ger mig den bästa motiveringen till varför du eller någon i din närhet behöver dem!

Vill du inte riskera att vänta i onödan så finns de att beställa till specialpris på www.pickabook.se

 

57 svar till “Julklapp från mig!

 1. Är just nu inne på min sjunde vecka och jag har stangerat i fantasin när det gäller lchf maten.Tycker jag äter samma om o om igen. Därför vore det toppen med en bok att inspireras av. Äter lchf pga att mitt blodsocker ligger för högt och läkaren vill jag ska äta tabletter men har tackat nej till det för att pröva lägga om kosten. Det är lite jobbigt ibland och så mycke det finns kolhydrater i som jag aldrig tänkt på annars. Vikten rasar (fem kg ) o det är jag givetvis oerhört glad över. Blodsockret vill inte riktigt hänga med men det har blivit avsevärt bättre. Är i en svacka nu känns det som och skulle verkligen behöva en uppmuntran.
  ewa

  • Hej Ewa!
   Det är ju naturligtvis fantastiskt om man kan slippa medicinera och då kan det vara värt lite extra bekymmer innan man har koll på alla innehållsförteckningar. Jag hoppas att du har hittat till min första blogg? Där finns mängder av recept som inte är upplagda här.
   Sköt om dig!

 2. Anna
  Vägen har varit lång och försöken många. För ca 1 år sedan provade jag denna kost och 3 veckor senare förstod jag att mitt sötsug var borta. Sedan dess har jag tappat 25 kg och har 10 kvar. Hela familjen har lagt om kosten och tillsammans har vi tappat 55kg. Helt plötsligt får jag kommentarer om att min hud ser så fin ut och att jag strålar. Jag är så lycklig över att äntligen våga lita på att klara det. Lugnet i min kropp går inte att sätta ord på.
  Dina böcker skulle vara fina att hämta ny inspiration från.
  Din historia har från dag 1 inspirerat mig och din blogg var den första jag fastnade för. Jag skrev ett mail till dig när jag var ny och vilsen och du skickade ett sånt fint svar. Bara att du svarade betydde mycket. Tack.
  Vänliga Hälsningar Helena

 3. Anna, min namne, Du och jag vi vet
  att äta sig fet är ingen konstighet
  låta munnen bestämma vad den vill ha
  vi vet, Du och jag – det blir inte bra
  Men om vi inspirerar varann att äta bra
  det kroppen och inte bara munnen vill ha
  så blir hela människan nöjd och go
  Det Anna, det ger ju mig en framtidstro!

  Jag vill gärna ha Dina böcker i julklapp Anna!
  Ha en God Jul o ett Gott Nytt År!!
  Kram från Anna Lena

 4. Maria Bengtsson

  Hej Anna!
  Genom att alltid få ha dina kokböcker tillgängliga i köket som inspiration i matlagningen så kommer jag äntligen att lyckas vara konsekvent i ett sätt att leva som jag verlkigen känner passar mig och min kropp. Idag kämpar jag och försöker äta bra men faller ofta tillbaka i gamla mönster pga brist på fantasi vad jag ska laga.
  En riktigt God Jul till dig och stort tack för all inspiration du ger.
  Maria

  • Hej!
   Du mer du kämpar i början desto kortare kommer kampen att vara. Snart nog kommer du i tanken ha bytt ut dina gamla standardrätter mot nya och det kommer inte kännas som att du måste anstränga dig extra. Ge dig själv lite mer tid och lyssna på kroppen istället för att gå på gamla vanor. Visst mår du väl bättre utan sockret?
   Ha en riktigt god jul och ett fantastiskt 2011!

 5. Hej Anna
  Jag upptäkte dig av en slump förra veckan med rubriken ”vägen från 137 kg” Eftersom jag också väger presis 137kg aldrig så fotsatte jag att läsa mer o mer o mer på din fina blog. Jag blev så facinerande. Fick en WOW-upplevelse efter bara några minnuters läsning. men inte bara för att du gått ner så mycket utan för att du är en sån underbar människa och så klok! Du är fantastisk motivation och gör det jobbiga med att gå ner i vikt roligt. Dessutom är du en fantastisk kock tycker jag. Jga har redan fått så många kloka och bra tips från dig plus att man äter gott. STOR TACK!
  -2,5 kg senare och nu är jag såld! känns som min resa har börjat och vill gå i dina fot spår.
  Det var min motivering varför jag behöver dinna böcker AKUT 🙂
  tack för att du finns & god jul
  Shnah

  • Du smickrar mig 😉
   Tack snälla du och varmt grattis till din härliga start på ditt nya liv, tassa nu lugnt vidare i mina fotspår, det är trevligt med sällskap på vägen!
   God jul till dig med!

 6. eva-marie ottosson

  Vad roligt det vore att vinna dina böcker. Jag famlar mig fram med lchf-kost till hela familjen för att försöka hjälpa mina 2 barn med funktionsnedsättning. Jag har förstått att på den kosten kan man må mycket bättre då man har ADHD och Asperger som mina pojkar har. Dessutom hoppas jag bli bättre i min värk som jag haft i många, många år. Jag märker redan att jag sover bättre. Jag är mycket imponerad av din resa och att du givit ut två böcker. Jag behöver tips, råd och inspiration i massor.
  Många kramar Eva-Marie

 7. Därför jag behöver den ! Därför jag behöver gå ner 20 kg och lära mig kosten.Därför du är bäst.

 8. Hej Anna,

  Härlig julklapp! En julklapp, som alla bodde få ta del av. Du är så fantastiskt solig i ditt sinne. Jag skulle gärna se att dina böcker fick gå runt från vän till vän och på så sätt sprida solsken och kunskap om lchf åt flera. Vi behöver alla rå om varandra.

  Julkramar,
  Annika

 9. Hej Anna,
  min svärmor som jag tycker väldigt mycket om har precis fått diagnosen diabetes typ-2. Jag vill visa henne att den här typen av kost är både god, vacker att se på och gör underverk för hälsan. Svärmor har snart fyra barnbarn att roa sig med och det vore tråkigt om hennes övervikt skulle begränsa detta. Det är dags för henne att börja tänka på sig själv!
  //Cecilia

 10. Jag är en ung tjej med cirka 50 kilos övervikt som under dom senaste åren försökt mig på att gå ner i vikt i omgångar , men har såklart misslyckats totalt. Försökte mig på att minska på kolhydraterna under ett försök och det va det försöket som funkade bäst för mig. Men antagligen åt jag fel ändå. Nu har jag läst på mycket mer här på internet och ska ge mig på det igen efter nyår. Det känns som det är då eller aldrig. Känner mig verkligen peppad och önskar nästan julen vore över nu redan.. Tyvärr vet jag ju att så här peppad kommer jag ju inte alltid va och då skulle det verkligen sitta fint med dina böcker att inspireras av.

  God Jul på dig och Kram!

  • Hej!
   Vänta inte tills efter nyår, julen är en lysande högtid för LCHF/GI, det är jättelätt att äta rätt nu! Skinka, köttbullar, kålsallader, sill, lax, nötter, ischoklad på mörk choklad, ditt julbord behöver verkligen inte skilja sig mycket från andras. Ta tillvara din inspiration och kickstarta nu! 😀

 11. Efter ett tufft år med uppsägning, arbetslöshet o depression som påföljd är jag nu ”på banan” igen och känner mig redo för att ta tag i mitt liv på flera plan! En del i mitt nya liv innebär att jag måste försöka ta tag i mitt viktproblem. Har hört bara positivt om dina böcker så jag håller tummarna att jag vinner dem och får lite hjälp på vägen!

  PS. Din blogg e toppen och har fått mig att inse att ingenting e omöjligt!

 12. Jag började med LCHF för 3,5 månader sedan. Googlade allt om det och hittade din blogg. Måste säga att det var den som gav mig den sista kicken att våga prova. Denna livsstil går ju emot allt man växt upp med och lärt sig. Viktväktarna släng er i väggen säger jag som gammal ”guldmedlem”!.
  Har aldrig under mina 36 år kännt mig så mätt och nöjd med att bara äta mat. Knappt något sötsug utan man unnar sig emellanåt med flit lite nötter lr mörk choklad för sakens skull :). Mår så bra nu och har tappat totalt 11,5 kg. Känner mig för en gång skull ”normal”. Vill bara tacka dig för att du bidragit till mitt nya liv. Jag känner uppskattning till en människa jag aldrig träffat och nu har även jag inspirerat flera i min närhet att ge LCHF en chans. Har köpt och fått flera böcker inom LCHF (mest faktaböcker) men vann även en ”LCHF-På mitt sätt” signerad kokbok som jag blev otroligt glad över. Skulle vara helt fantastiskt att vinna din bok också. Lyckan skulle vara total 🙂 Jag känner verkligen att LCHF är en livsstil jag kommer kunna hålla och leva efter.
  Önskar dig en God Jul
  Kram Annis

  • Haha, ja jag log brett varje gång jag fick ett sådant där ”välkommen tillbaka kort” från viktväktarna. Vilken tilltro de har till sin metod om de räknar med att vi kommer behöva dem igen… 😉
   Känns väldigt skönt att ha hittat en hållbar kosthållning och jag är jätteglad att kunna dela med mig till fler som behöver hitta rätt.
   Lev ett riktigt gott liv! 😀
   /Anna

 13. Hej! Jag har precis börjat med LCHF, och det av många olika anledningar. Dels för att gå ner i vikt, må bättre, slippa sötsug, men den allra viktigaste anledningen är att jag och min man försökt att bli gravida i 1½ år och inte lyckas. Det är en stor sorg i vårt liv just nu. Med hjälp av viktnedgång ochatt ge min kropp det den vill ha (och undvika det den inte vill ha) hoppas jag att vi kommer lyckas bättre med vår högsta önskan. Jag hade blivit så glad för dina böcker, jag behöver bli peppad med massor av inspiration och härliga recept 🙂

  • Hej!
   Jag önskar er allt gott och att en liten bebis hittar rätt tillslut, jag tror inte att mina böcker kan ge er mer inspiration än er längtan efter att få känna doften av just ert barn.
   Varmt, varmt lycka till, hoppas att 2011 blir er familjs år.
   Kram!

 14. Ping: Skynda, skynda! | Anna J.D. Jacobsson

 15. Jag skulle vilja ge dina fina böcker till min mamma.
  Hon har nyligen börjat med LCHF, inte för att gå ner i vikt utan för att försöka bli av med smärtan. Så länge jag kan minnas har hon haft fibromyalgi blandad med reumatism. Det betyder att hon har haft ständig värk och äter starka smärtstillande, inte en eller två om dagen utan minst tre, ofta fler än så. Ja, hon har haft det men nu har hon ätit enligt LCHF de senaste fyra-fem veckorna och smärtan är borta. Hon har tagit EN tablett sedan hon började med LCHF. All min skepsis mot LCHF och vad den kan göra med kroppen är borta. Även om hon valet för henne är lätt; smärta eller no-carbs, så skulle jag ändå vilja hjälpa henne lite på LCHF-vägen. Därför skulle jag vilja ge böckerna till min mamma så att hon lättare kan fortsätta med den läkande maten.

  God Jul och Gott Nytt År!

 16. Hej Anna!
  Min bästa kompis ledde mig in i LCHFs underbara värld. Tillsammans gick vi ner över 30 kilo ihop förra året. Hennes mål var att kunna bli gravid, och till min stora lycka blev hon det och födde i Juli en liten fin flicka. Men hennes motivation till LCHF har totalt försvunnit och har nu börjat fundera på att göra en Gastric bypas. Till min fasa, då min far gjorde det för snart 15 år sedan. Har verkligen sett den hemska baksidan av dessa ingrepp och vill verkligen inte att min underbara älskade kompis skall förstöra sin kropp och framtid genom att göra den. Jag tror på att hon klarar att gå ner om hon bara finner den rätta motivationen igen. Kanske skulle dina böcker hjälpa henne att hitta motivationen igen.

  Tack för att du är en inspirationskälla för mig i min kamp mot en bättre hälsa!
  God Jul & Gott nytt År
  Bästa hälsningar
  Åse

  • Åh, jag hoppas verkligen att hon tar sitt förnuft till fånga, att hon förstår hur radikalt hon ändrar sitt liv utan garantier för att det faktiskt kommer leda till bättre hälsa.
   Jag vet hur det kan kännas som ett att gripa ett sista halmstå men problemet med det felaktiga förhållandet till maten kommer ju kvarstå. 😦
   Be henne ta hand om sig från mig!
   God jul till er båda,
   /Anna

 17. Hej Anna!

  Köpte dina böcker efter att ha sträckläst din blogg på nolltid, läste trots det igenom boken lika fort även fast jag läst det mesta redan (förutom kommentarerna då), tycker att de är fantastiskt inspirerande och ger många skratt. Jag studerar uppåtlandet och ska ner till Skåne över jul, hade varit kul att kunna ge pappa böckerna som är överviktig och har hjärtsvikt, han älskar att laga mat, men har numer gått över till att köpa light i allt han äter, men har inte givit så stort resultat, han hade behövt en pigg och glad bok med grymt mycket inspiration och matglädje, jag som student hade inte plånbok till att köpa till honom. Det hade nog blivit en knuff till till det livet som han borde göra i en kropp som tillåter honom att vara 52 år.

  God Jul Anna och tack för din blogg!
  Benita

 18. Irene Petersson

  Med din hjälp så kanske jag till sist skulle kunna ta itu med min form och hälsa.
  Irene

 19. Hej Anna! När min lchf-resa startade i juli var du med din förra blogg min största inspirationskälla och har så varit sen dess, och även din nya blogg inspirerar mig. Jag har tre barn, alla under fem år, och har ofta fullt upp med allt vad det innebär att ha barn, hus och en kär make och därför tappar jag den riktiga lchf-gnistan, dvs jag får slut på ideer och tankar om hur jag ska gå vidare i vardagen med rätt kost, tillräckligt med motion & frisk luft samt mycket sömn men då går jag bara till din blogg och fyller på med HÄRLIG INPIRATION!!! Nu skulle det kännas ännu härligare att få äran att äga dina böcker. Då kan jag ju ta med böckerna och läsa & inspireras varhelst jag vill tex; i sängen som kvällslektyr, i tevesoffan när maken tittar på tråkiga teveprogram, i bussen under en resa, i badrummet medan barnen badar mm. Med detta önskar jag dig en underbart GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR!

  • Hej Inger!
   Jag önskar verkligen som jag skrev, att jag kunde ge er alla ett varsitt bokpaket…
   Gott att du använder bloggen på det sätt jag önskar att den ska fungera men jag förstår känslan av att kunna ha en bok med sig. Kanske något att önska sig i födelsedagspresent om tomten fyllt årets säck redan? 🙂
   Ha ett fantastiskt 2011!

 20. Hej Anna
  De senaste 10 åren har varit präglade av svåra sjukdomar för mig. Senast 2009 då jag fick en svår dödlig reumatisk blodsjukdom. Mådde så dåligt som man bara kan. Fick många tunga mediciner som gjorde att jag gick upp massor i vikt (hade redan övervikt innan). Såg ut som en ”michelingubbe”. Mår nu bättre och har börjat den mödsamma vägen tillbaks till livet. Tagit tag i mitt liv och vikten. Vill leva! I april i år gick jag över till LCHF. Tänk så bra jag mådde ganska omgående. Hittade bägge dina sighter (gamla + nya) och de banade vägen för mig. Kan du så kan jag! Har nu gått ner 15 kilo men har massor kvar. Lycka om jag skulle vinna ditt bokpaket så jag kan fortsätta på den inslagna vägen.
  Tack för erbjudandet och en önskan om en lugn och skön helg.
  Hälsningar Monica

  • Hej Monica!
   Jag är så glad att du är på rätt väg igen och att LCHF hjälper dig på vägen mot din bättre hälsa, det är klart att du ska fortsätta på den inslagna vägen, det är så värt det!
   Jag önskar dig detsamma, ha en riktigt skön jul!

 21. Åhhh jag skulle verkligen vilja ha dina böcker. Jag hittade till din blogg genom sockersött-bloggen. Du inspirerade verkligen mig med alla dina bilder på mat och recept. Den dagen som jag första gången läste din blogg så hade jag för ovanlighetens skull vägt mig och det skilde bara nåt kilo mellan oss och jag bestämde mig för att prova ”din” metod. Jag följde samma viktnedgång som dig (nästan exakt i början) men medans du bara fortsatte nedåt så började jag slarva och då var det kört.
  Nu så har jag bestämt mig för att sätta igång igen och dina böcker kanske är precis den motivation och inspiration som jag behöver. Jag hoppas iaf det.

  Även om du inte väljer att ge böckerna till mig så vill jag säga: STORT TACK! Tack för att du delar med dig och att du bevisat för mig och många andra att det inte är omöjligt. Om bara viljan finns där så kan man.
  /Hanna

 22. Då jag pratat varmt om dina goda recept för min väninna
  skulle jag naturligtvis böckerna åt henne vilja vinna.
  Då vi båda tycker att det blivit lite ”mer” av oss den sista
  blir nyårsmålet att med god mat och promenader några kilon mista
  GOD JUL & GOTT NYTT ÅR

 23. Skulle gärna vilja läsa dina böcker o få insperation till min egen lchf väg, god jul o gott nytt år på dig, kram.

 24. Hej,
  Om jag vinner din bok så kommer jag ge bort den till min föräldrar. Min kära far har både bråttats med övervikt och mått dåligt i hälsan utan att fått nå svar på vad det kan bero på. Min kära mor försöker så gott hon kan med hans kosthållning.
  Men nu tror jag att det e tid att prova något nytt, något som jag & min man har börjat med och hållt i ca 3 månader nu och vi mår jätte bra. Med din bok kan min mor få hjälp med vad hon kan göra för godmat-god hälsa.

  Jag följer din blogg och får mycket inspiration till maten!
  Mina föräldrar som inte är lika duktiga på datorer så tror jag att en bok är lättare för dom som dessutom tycker om att läsa.

  Så jag hoppas att jag ska kunna glädja båda mina föräldrar till jul med din bok som julklapp och en hjälp i livet att må bättre!

  God jul & Gott nytt År!!!

  • Hej!
   Du kanske kan skriva ut några recept åt dem så får de en chans att prova den här maten för att få dem nyfikna nog att sedan gå vidare med att lära sig mer om kostens syfte?
   Ps, böckerna finns på många bibliotek. 🙂
   God jul och gott nytt år till er alla!

 25. Hej Anna,
  Jag skulle vilja ge dom till mig själv.
  För ca 8 månader sedan fick jag barn. Något som jag knappast var beredd på då innan min kropp sa ”till” så var jag inne i vecka 24. I och med detta, så vändes mitt och min sambos liv upp och ner under några veckor. Helt plötsigt skulle vi bli föräldrar. Min fina pålle kunde vi inte ha kvar, inte heller vår drömlght då den var på tok för liten. Sista dagarna gick jag upp 14 kg (på ngr dar!!!)… Nu 8 månader så sitter jag här fortfarande med allt för många gravidkilon, och jag har gjort allt ”rätt” om man ska tro träningsgururona. Jag har tränat 5 dagar i veckan, tagit bort onödigt fett, ätit alla kosttillskott och vet allt jag har stoppat i min kropp!
  Nu får det vara SLUT! Jag har varken kraft eller ork att lägga ner min själ i något som ändå inte har gett något resultat på flera månader.
  Så – jag tänkte att nu vill jag prova LCHF kosten, och dina recept har ofta inspirerat min matlagning.
  Jag har länge tänkt att jag ska köpa dina kokböcker men eftersom föräldrapengen inte räcker långt, och vi är många i vår familj så räcker det inte till att unna varken mig eller min sambo några julklappar i år.
  Så, ditt bokpaktet skulle göra mig så glad och bli en perfekt julklapp under granen och början på något nytt i våra liv!
  God Jul!
  /Felicia

  • Hej Felicia!
   Du har redan gjort en rejäl vändning i ditt liv en gång och klarat det, jag tror att du har kraft kvar att göra det en gång till!
   Tack och lov är den mesta informationen på nätet gratis och min blogg kommer alltid att vara det.
   Jag önskar dig och din familj en riktigt god jul och ett gott NYTT år! ;D

 26. Vilken fin julklapp!

  Jag skulle vilja ge dem till en jättefin vän som alltid finns där för mig, med kloka råd och tankar. Jag vet att böckerna står på hennes önskelista och det vore superroligt att få ge tillbaka lite av all inspiration och motivation som hon ger mig.

 27. Jag skulle verkligen behöva lite pepp och dina böcker för jag måste verkligen ta tag i min vikt nu med tanke på att jag har ca 70 kg att gå ner.

  Jag har en massa motivation till att gå ner men oftast ger jag upp för att jag tycker att det är så jobbigt att hela tiden tänka på vad man äter m m

  Hoppas att jag har tur och att jag lite motivation kan få!

  • Hej!
   Jag vet hur lång vägen kan tyckas när man står där i starten och inser att man inte ens ser änden på den men jag lovar att den snart kommer dyka upp där i horisonten när du kommer in i det. Visst är det en period i början när du aktivt måste tänka på vad du stoppar i munnen men vilken seger det är när kroppen plötsligt bara längtar efter rätt saker helt utan inblandning av huvudet!
   Var tuff mot dig själv en månad och du får vinst i ett helt liv efteråt.
   Ha en riktigt god jul och lycka till!

 28. Hej Anna!
  Tack för en jättebra blogg!
  Jag fick tips från mina arbetskamrater om LCHF. Det är flera på mitt jobb som har börjat att äta enligt LCHF och de är jättenöjda.
  Jag har ca 25 kilos övervikt som jag skulle behöva bli av med. Men jag kommer inte igång! Jag börjar och så går det bra i några dagar tills jag helt plötsligt står där med en smörgås i handen. Nu har jag precis fått mitt nya kök (vi har renoverat i ca 4 månader). Är jätteinspirerad att börja ta tag i kosten och vikten. Om jag skulle vinna dina böcker så skulle det verkligen hjälpa mig att klara det här!
  Längtar efter att få tillbaka mitt självförtroende!

  • Hej!
   Vilken tyr du har som har massor av människor runtomkring dig som redan har koll på den här maten! 😀 Ett tips kan vara att byta matlådor med varandra då och då, det gör att man inte smyger in något som inte borde vara där…
   Nu när du har ditt nya härliga kök så har du verkligen att chans i världen att se till att bara rätt saker hamnar i skåpen. Familjen kanske kan klara sig utan bröd ett tag menad du kickar igång ditt tänkande?
   Ditt självförtroende är ditt att ta tillbaka, jag önskar dig all lycka nu! 😀

 29. Camilla Persson

  Hej Anna

  Jag skulle VERKLIGEN behöva dina böcker men har tyvär inte råd att köpa dem nu. Är utan jobb och har bara fastnat i min vikt som är alldeles för stor.. Har följt din blogg länge och kollar recepten..lyckades tappa 6 kg men nu är de tillbaka. Jag kommer inte in i det och skulle absolut behöva ha mer tips på vägen så jag fixar det. Vikten gör ont i mina knän och hindrar mig från att slänga mig ut i snöbacken med min son. Min bästa julklapp skulle vara hjälp mot rätt väg.

  Tusen tack för all hjälp på bloggen och för att du alltid är så positiv
  God Jul och Gott Nytt År
  Camilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s