Jag hade förmånen att få åka med på en inspirationsresa till Köpenhamn över helgen. Tanken var att vi skulle få lite koll på vad som händer inom modet till hösten, nyttigt i min bransch, och mycket coolt med de tjusiga modevisningarna och mässorna men jag hittade den största inspirationen på restaurangen vi besökte i fredags kväll. Ah, vilken ljuvlig mat! (Vilken nörd jag är…)
Vi besökte en fiskekrog mitt i industrin i köttdistriktet, hade aldrig hittat dit utan guide men det var välbesökt och jag förstår varför. Helt utsökta råvaror, enkla men snygga uppläggningar och som bonus mycket välanpassad mat för mig som väljer bort de flesta kolhydraterna. Vi fick en femrättersmeny som startade med en klassisk sikromstallrik. Den följdes av min favorit, krabbmousse inlindad i lättkokt rättika, fantastiskt smakrikt! En ångande skål musslor följde på den sedan en vit, fast fisk som jag inte lyckades tyda namnet på men den serverades med en rejäl bit kokt, och sedan,gratinerad purjolök och en ärtpure. Snyggt och vansinnigt gott! Desserten hoppade jag även om den säkert hade fungerat rätt ok på ett GI-bord: Syrlig gavtornsgranité med en tjock vaniljkräm och mörk chokladkross.
Jag lovar att göra ett seriöst försök med komma upp med ett recept på den rättikainlindade krabbmoussen, mhmhmmmm!
Jeg tror at det er Kødbyens Fiskebar du har været på. http://www.fiskebaren.dk/da/
Kærlig hilsen
Susanne
Ja! Alldeles riktigt! Tack för hjälpen med minnet.. 😉
åååh jaaaa… mer Anna-mat åt folket!
😀
Ide’n med rättikarullen är lysande, jag hoppas att jag lyckas åstadkomma något lika gott som dem med den.
Vi håller tummarna att kökslaborerandet ger oss ännu ett härligt Anna-recept. Det låter himmelskt!
Har du mycket erfarenhet av rättika? Den blir ganska besk när jag ska tillaga den.
Jag tycker du klarar dig väldigt bra utan mina recept 😉 Rättika är ju ganska lik rädisa i smaken, de kan ju också vara lite småtrista om man har otur men jag tycker att det oftast smakar bra!
Hihi, tack. 🙂
Fast goda recept kan man aldrig få för många av… och du är en inspiratör för många av oss andra livsnjutare. 🙂
Äsch jag tycker inte att du är nördig alls, god mat är ett av livets viktigaste glädjeämnen! Ser fram emot ditt recept pâ krabbmousse. 🙂
Jo lite, lite nördig är jag allt och det är la ok? 😉
Åh vad härligt det lät! Ska till Köpenhamn snart. Vad hette stället och vilken adress låg det på?
Köpenhman är verkligen vackert, även om det är kallt på vinterhalvåret. Hoppas du fick många bra mode- och matinspirationer!
Jag ska kolla upp det åt dig, är sjukt dålig på namn… Ja, Köpenhamn var verkligen vackert, underbar arkitektur, ser fram mot ett till besök när våren möter sommaren.