Päronkyckling med sting

Saknar du idé till middagen ikväll?

Arla bjuder på ännu ett lysande recept där smakerna kommer från kyckling, päron, vitlök, färsk ingefära, sambal oelek och mynta.

Vi hittade ingen färsk mynta och även om det verkligen hade gjort rätten mycket tjusigare så det gick utmärkt smakmässigt att röra ner en tsk torkad mynta i grytan. Som vanligt lättlagat och vansinnigt gott och den hittas på arla.se eller i deras kokbok: Arlaköket vardag-lättlagade favoriter på max 30 minuter. Ni vet, den där som jag lovat att recencera någongång? Fast att jag gillar den och deras app är ju ändå rätt uppenbart vid det här laget…

14 svar till “Päronkyckling med sting

 1. Sara Bergström

  Denna rätt var verkligen god. Gillades av hela familjen! Önskar bra tips till goda mellanmål.

 2. Mmmmmmm, jättegott. Även sambon tyckte det som alltid varit skeptiskt till LCHF. =o)

 3. hej.. jag och min sambo har ätit LCHF i 2 veckor nu.. men inger händer på vågen och inte på måttbandet heller? brukar de vara så för många?
  är det vanligt att man mår dåligt i början? isf brukar de bli bättre sen? kall svettningar, frossa, dåligt humör, trötthet, svårt att koncentera sig och samtidigt känner man sig rastlös men orkar knappt med en promenad.. känns som att motivation börjar ta slut då vi bara mått dåligt och inget händer varken på vågen och måttbandet.. tack för en super blogg och dina underbara böcker..

  • Nja, det kan kan ta ett tag att klura ut hur mycket mat som är lagom. Många äter för mycket i början eftersom man brukar behöva en större mängd mat än nu för att bli nöjd. Jag hör många säga att man kan äta tills man blir mätt på LCHF men det kan vara helt satt ut spel om man är väldigt känslig för kolhydrater. Det kan vara en väldig skillnad mängdmässigt på hur mycket mat som gör en nöjd fram tills nästa måltid och vad som gör en proppmätt.
   De besvär du beskriver gör att jag jag tror att ni kan tillhöra dem som blivit väldigt påverkade av kolhydrater tidigare så ja, det kan vara en period av ”abstinesbesvär”. Det brukar ge mig sig ungefär nu 🙂

 4. Hej!
  Jag blir så imponerad av din blogg, resa och nya liv som du lever.
  Grattis!
  Jag började med LCHF för ca en månad sen, men tyvärr står resultaten
  stilla. Vågen står stilla och tyvärr är det segt med måttbandet också.
  Tränar ca 4-5 gånger i veckan då det är min hobby och mår bra av det.
  Äter bra och känner inte längre behov av pasta osv. Men varför händer inget? Så frustrerande! Kram Anna

 5. Hej Anna!
  Grattis till dig, vilken resa! Vilken otroligt härlig känsla att trivas i sin kropp och må bra.

  Jag har tidigare gått ner 17kg men nu har jag blivit sjuk så och varit sjukskriven ett bra tag. Det har lett till att jag har gått upp i vikt, jag orkar inte vara lika aktiv som tidigare. På sin höjd någon promenad i veckan. Sen älskar jag socker, jag bara ääääälska fika! Det finns inget bättre.
  Men nu har jag tagit ett beslut och det är att börja med LCHF. Kommer jag att gå ner i vikt även fast jag inte orkar vara så aktiv? Hur gick du till väga?

  /Cilla:)

  • Hej!
   Jag såg det här sättet att äta som ett sätt att bli av med mitt sockerberoende, viktnedgången kom liksom på köpet. Underligt efter så många år av mödosamt bantande.. 😉
   Själv rörde jag mig mycket sparsamt under mitt första år men gick ju ändå ner väldigt, väldigt mycket under det året så nej, jag tror inte att motion är nödvändigt för viktnedgången. Nyckeln sitter snarare i den naturliga aptitregleringen som uppstår när man får möjlighet att lyssna på kroppen igen.

 6. Det verkar riktigt gott!
  Jag tror den skulle passa de andra i familjen som inte går på LCHF som jag gör.
  Har appen på telefonen men har inte kollat in den ordentligt ännu, men det är kanske dags att göra det.

 7. har lagat denna rätt i höstas, en riktig höjdare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s