Laxen kryddades med lime, koriander, peppar och citrongräs. (Finns som färdig kryddblandning i kvarn från santa maria) Laxen behöver lite extra salt dock.
Blomkålsriset gör du busenkelt. Riv blomkål, stek i smör i ett par minuter tillsammans med mandelspån, krydda ordentligt med salt och peppar.
Såsen är gjord på creme fraiche, limeskal, limejuice, vitlök och peppar.
Middagen klar på en kvart!
Mums, det här åt vi ikväll till middag. Underbart, det kommer vi att göra fler gånger! Blomkålsriset kan man ju använda till en massa annan mat, ju. Tack!
Ser supergott ut. För fler recepttips, kolla gärna in min blogg 🙂
It is! 🙂
ser mumsigt ut. Måste testa ffa blomkålsriset! Tack för inspirationen!
Ja, det är ett smidigt tillbehör. Gott att krydda med curry till kyckling också!
Ser fantastiskt gott ut! Sparar länken till receptet som favorit.
Hälsningar,
Christina
Fantastiskt gott! Och så lättlagat sen :-)) Detta kommer att göras fler gånger och blomkålsriset kommer säkert att användas till andra rätter också. Tackar!
Wow, det såg gott ut. Det får det bli till middag ikväll. 🙂
Smarrigt! När skall vi komma? ❤
M&G
Detta blev dagens lunch för oss, så himla gott. Vi tog frysta laxkotletter, gick hur bra som helst, inte lika dyrt heller!
Tack för all inspiration!
Sara
Det går ju förstås precis lika bra!
Gott! Synd bara att laxen ska vara så dyr – iallafall här uppe!
Låter gott! Lax har för oss blivit som fiskpinnar var förr i tiden. Snabbt och lättlagat!
Visst är det! Och nyttigt! 🙂