Jag vet att det är många som ser lite extra irriterat på sig själva i spegeln vid den här tiden på året.
Många vill ändra sina kostvanor men tror att livet kommer att bli betydligt tristare utan sockret, speciellt på sommaren. En sommar utan glass tex, hur ska det gå?! Men jag kan lova att det inte blir så grått som man inbillar sig innan. Vi vinner så oerhört mycket på att släppa sockret att det i efterhand nästan känns irriterande att man inte förstod det innan.
Glass då? Tja, jag överlevde flera sommrar utan att överhuvud taget sakna det och sedan insåg jag att jag faktiskt kan göra den själv och att den blir fantastiskt mycket godare än den sockerstinna man köper.
Jag tänkte att jag kunde dela med mig lite av vad jag äter ett tag framöver och hoppas att ni i kommentarerna vill göra detsamma så kan inspirera varandra med bra mat?
Frukost:
Omelett med kalkon och sockerärtor.
Lunch:
Chili con carne
Middag:
Apelsinfisk och blomkålsris med flagad mandel
Visst är det gott med kalkon i omelett 😀
Hej, jag kör själv Gi-metoden och det funkar skitbra, det finns ju så många underbara recept. Men har en fråga, som jag tolkade det så har du gjort din egen glass. Hur gör du då? Jag har varit så fruktansvärt sugen på glass den senaste veckan men vill inte gå och köpa någon. Har du något tips??
På tal om glass så upptäckte sonen att det numera finns LCHF-glass att köpa (bra för oss som inte är så husliga) på ICA Maxi. Fanns i vanilj- och chokladsmak. Jag är ingen glassätare överhuvudtaget, men kan nog tänka mig en kula av vaniljvarianten till en bit rabarberpaj.
Jag har hört talas om den! Tror att det var något ”onödigt” i den för den fick lite skäll av någon LCFare men kan kan ju bedöma ”nyttan” kontra tillsatsen själv.
Hej! Jag undrar vad din våg har hamnat på nu för tiden? =) Trevlig valborg!
Frukost: Yoghurt med svartvinbär och nötter samt 2 hårdkokta ägg med majonnäs.
Mellanmål: En baby bell ost
Lunch: Varmrökt lax med sallad och romsås
Mellis: En baby bell och lite nötter
Middag: Köttfärsbiffar med mozarella och bacon, broccoli, sallad och en god sås! =)
Oj, va god frukost det ser ut att vara!!
…och jag blev oxså jätte, jätteglad!
Tack fina du, här skall delas med sig 🙂
Frukost: Favoriten äggmuffins så klart och stor mugg med brunkullans the med en skvätt grädde.
Lunch: Kotlett grillad i grillpanna med smörstekta grönsaker (squash,rödlök och champinjoner) + en skvätt grädde och kavlfond.
Middag: Planerar att steka torsk/lax med räkröra av cremefraiche och rom och lite lök till det en grönsallad och kanske ett glass vitt chardonney.
Mellis på förmiddagen var ihoprullad emilskinka med stavar av avacado och en klick philadelpia.
Så ser min mat ut idag! 🙂
Tack så mycket! 😀
Åh vad jag blev glad av detta inlägg Anna. Så kul….