Det är lätt att göra skillnad

Evenemangstips:

Europaåret för frivillarbete (EYV) 2011 För att att synliggöra det arbete som frivilligarbetare bidrar med till samhället kommer en utställning på turné till Stockholm den 10–12 augusti 2011, EYV 2011-turnén. Det blir tre dagar fyllda med aktiviteter som visar på den kraft och det engagemang som allt frivilligarbete innebär för samhället.

När? Den 10–12 augusti 2011 klockan 10.00–18.00

Var? Europahuset, Regeringsgatan 65 i Stockholm Sverige är det 16:e landet som besöks av EYV-turnén efter lanseringen i Bryssel i december 2010. I Sverige är det Ungdomsstyrelsen som är värd för utställningen. Lena Adelsohn Liljeroth inviger utställningen den 10 augusti klockan 11.00. Utställningen är öppen för allmänheten och ger frivilligarbetare och deras organisationer tillfälle att nätverka och få kompetensutveckling samt möjlighet till lobbying.

Några programpunkter: Panelsamtal: Hur ser den ideella sektorns framtid ut? Goda exempel: Fyra organisationer berättar om hur engagemang kan göra verklig skillnad Riksteatern och Amnestys reading: En värld att leva i – en föreställning om att kämpa för mänskliga rättigheter Dialogcafé där politiker möter organisationsföreträdare i aktuella frågor.

För mer information: http://www.ungdomsstyrelsen.se/frivilligaret eller http://europa.eu/volunteering För mer information kontakta pressekreterare Sonya Aho på telefon 070-663 39 18 eller via sonya.aho@ungdomsstyrelsen.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s