För många herrans år sedan nappade jag åt mig ett recept på någon matbutik med just detta men det blev aldrig av att jag lagade det någon gång och receptet försvann. Minns att det var en skvätt sherry i såsen och serverade med färsk sparris, mmhmm!
Jag tänkte att jag skulle ta och se om det går att göra en remake på det som minnet trodde att det skulle smaka. Hur fel kan det bli med de ingredienserna?!
Lax med gornsola ost är säkert mums.Brukar ha gornsola till kött låt osten bara smälta ner och sen lite bit på köttet eller fisken.Sparris är mums att grilla.
Kramar
Absolut!
Skåra laxfilén/filéerna och fyll m nån smarrig gorgonzola. Pensla m olivolja eller smält smör och salta. Kör i ugn : )
Koka upp 1dl halvsöt sherry tillsammans med en tärning grönsaksbuljong och reducera tills ca hälften återstår.
Rör i 2dl creme fraiche, 1dl finhackad dill och drygt 1msk smör (koka inte såsen mer).
Klart! Smarrigt så in i bängen. Det var länge sedan jag gjorde detta. Det får bli morgondagens lunch här hemma, tror jag : )
Smaklig spis/Frida
Ah, det är underbart gott. Jag har ett sånt recept! Hojta till om du vill ha…
Kram Frida
Ja, ja! Gärna!!! 😀