(Don´t mind the crappy picture, please…)
Len och samtidigt väldigt smakrik!
4 halvtinade laxfiléer
3-4 dl grädde
1 liten finhackad gul lök
1 fiskbuljongtärning
50-100 g gorgonzola
1 dl hackad gräslök
Salt & peppar
Smör
Gör så här:
Stek löken mjuk i en klick smör. Dela fisken i stora bitar, salta och peppar. Lägg i dem i grytan och slå på grädde, buöjongtärninfengräslök och hälften av gorgonzolan. Låt småputta 10 minuter. Späd med mer grädde om det behövs. Smaka av med mer ost, salt och peppar.
Sparris med smör och flingsalt är allt du behöver till.
Har precis hittat din sida, så underbar,har även beställt din bok,blev bara så sugen på lchf har kört gi länge nu men känner för lite nytt. Har ingen direkt övervikt men man mår så bra av denna maten.
Ja, det är ju det som är nyckeln! Vid behov brukar viktnedgång komma som en trevlig bonus… 😉
Det ser supersmarrigt ut! Måste bara fråga vad man gör av den andra delen av gorgonzolan? Smular över fisken när den är klar?
Smaka av med den! Det är så olika på gorgonzolaostar, vissa kan ta över hela grytan om du har i 100 g, med andra behöver du allt. 🙂