Kantarellpaj med religiösa undertoner

Tja, jag använder ju iaf prästost…

Botten:

100 g smör

½ tsk salt

1 msk mortlad torkan timjan eller en näve färsk

1 ägg

Blanda grovt dinkelmjöl med nötmjöl och tillsätt tills du får en bra deg.

Klä botten på en liten pajform och förgrädda i 200 grader i ca 10 minuter.

Fyllning:

1 liter rensade kantareller

3 charlottenlökar

2 ägg

2 dl grädde

1 näve riven smakriv prästost

Smör

Stek upp kantarellerna i torr stekpanna så de släpper lite av vätskan. Låt dem koka in i vätskan tillsammans med salt och peppar.

Ta ur svampen ur pannan och fräs löken mjuk i en rejäl klick smör, lägg i svampen igen och fräs ihop.  Täck botten på pajskalet med blandningen och vispar ihop de övriga ingredienserna och häll försiktigt på i skalet.

Jag hade ganska mycket tomater hemma så några fick följa med in i ugnen och några landade på tallriken efteråt.

Grädda tills äggblandningen stannat, det tar ca 20-25 minuter.

 

 

3 svar till “Kantarellpaj med religiösa undertoner

  1. Hej! Kul att hitta hit! Ska börja med GI på måndag ihop med syrran…Tänker när jag läser hos dej..har du klarat detta så bör vi göra det me’ helt otroligt bra gjort! Ha det gott Gunilla

  2. Hej,

    jag har lagt märke till att det sällan anges hur många personer rätterna är tänkta för. Det är kanske så att om en rätt innehåller 4 ägg, borde rätten vara avsedd för 4 personer. Men detta är en djungel och jag som gärna äter mer än jag borde kan ju lätt sluta som en boll 😉
    Kan du hjälpa mig att reda ut begreppen!?

    • Hej! Det är faktiskt så med en halv baktanke. Jag vet inte hur mycket mat som gör just mätt just den dagen du äter detta och det är vad som är avgörande för hur mycket du bör äta, inte vad som är en ”normalportion”..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s