Väldigt mättande gryta och som sjuåringen sa: det är så gott så tårna krullar sig!
För oss blir det här 6 portioner:
4 kycklingfiléer
1 burk kokosmjölk
1 dl osötat jordnötssmör
½ gul finhackad lök
2-3 tsk sambal oelek
2 stora vitlöksklyftor
Smör
Gör så här:
Stek upp löken. Dela kycklingen i munsbitar och ge den lite färg i pannan. Salta och peppra. Pressa över vitlöken och låt steka i hop lite.
Slå upp kokosmjölken och jordnötssmöret i en tjockbottnad kastrull och lägg över lök och kycklingbitarna. Smaksätt med sambal, fega inte med mängden, och låt sedan puttra till kycklingen är färdig, det tar ca 10 minuter.
Vi åt grytan med broccoli men jag tror säkert att stekt blomkålsris hade gjort sig fint till med.
Åh det där är så gott! Jag har ett liknande recept och det passar så bra ihop med broccoli 🙂 Härlig kommentar från sjuåringen ^^,
Detta var det godaste på länge, stort tack för tipset!
Ping: Gott och blandat | Mot bättre tider
Var köper man det osätade jordenötssmöret?
Ica maxi har! Från kung Markatta.
Vilken underbar kommentar. Godare än så att tårna krullar sig kan ju inget vara
Åh! dette må prøves!!
Så underbart gott det var, är helt såld av maten 🙂
// Tezz von Sjöberg