Regnbågslax med limecoleslaw

Till 8 laxbitar användes en smaksättning på:

1 msk soja

1 msk sweet chili

1 tsk sambal oelek

½ pressad lime

Salt

Gör så här:

Blanda och pensla på de saltade laxbitarna

Sätt in i ugn på 200 grader i ca 10-15 minuter.

Limecoleslaw:

½ huvud rödkål

½ tunt strimlad rödlök

½ finhackat grönt äpple

1 dl creme fraicke eller turkisk youghurt

1 msk mayonaise

½-1 tsk grovmalen svartpeppar

Finrivet skal av 1-2 limefrukter, smaka av med juicen.

Salladen blir som godast när den fått stå tills sig någon timme i kylskåpet.

(Sweetchilin innehåller en del socker så är du i en startfas eller är extra känslig mot socker bör du välja bort den här laxen. Jag får inga problem med sockersug av den, den blir ju trots allt ganska liten mängd på min portion.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s