Till 8 laxbitar användes en smaksättning på:
1 msk soja
1 msk sweet chili
1 tsk sambal oelek
½ pressad lime
Salt
Gör så här:
Blanda och pensla på de saltade laxbitarna
Sätt in i ugn på 200 grader i ca 10-15 minuter.
Limecoleslaw:
½ huvud rödkål
½ tunt strimlad rödlök
½ finhackat grönt äpple
1 dl creme fraicke eller turkisk youghurt
1 msk mayonaise
½-1 tsk grovmalen svartpeppar
Finrivet skal av 1-2 limefrukter, smaka av med juicen.
Salladen blir som godast när den fått stå tills sig någon timme i kylskåpet.
(Sweetchilin innehåller en del socker så är du i en startfas eller är extra känslig mot socker bör du välja bort den här laxen. Jag får inga problem med sockersug av den, den blir ju trots allt ganska liten mängd på min portion.)