Det rädda Sverige

Jag hade egentligen inte tänkt beröra valet i bloggen men jag blir så jäkla ledsen. Hur kan 13% av Sveriges alla människor rösta på ett parti som så avslöjande öppet är rasistiska i sitt tankesätt! Jag har så svårt att förstå att någon tycker att man själv är minsann värd mer än någon annan för att du är född på en annan plätt på jorden. Det är ju bara ren och skär slump vart du hamnar!

 Ja. Sverige har problem. Men det är inte invandringen det är fel på. Vi behöver jobba med integrationen. Vi bekväma och lite rädda svenskar orkar inte tänka på att det är människor bakom statistiksiffrorna. Människor med drömmar, hopp, rädslor och bagage. Precis som oss.
Vi måste bjuda in alla att vara en del av vårat samhälle. Hur lär vi annars av varandra?

Det hänger ju på oss i samhället lika mycket som på att politikerna fixar schyssta grunder för ett värdigt liv. Hur vill du själv bemötas när du reser till ett annat land? Om du som möts med kyla, misstänksamhet och hån så är det nog väldigt lätt att gripa hårdare tag i det som du känner dig trygg i. I gamla vanor, seder och traditioner.

Jag läser många försvarstal om varför rösten hamnade hos Sverigedemokraterna. Några få erkänner öppet att de tycker att Sverige tillhör svenskarna och att alldeles för många kommer hit bara för att utnyttja systemet.  (I mitt jobb möter jag många som nyss kommit till Sverige, de flesta otroligt tacksamma över den hjälp de får. Några få som vill ha mer. Jag  möter också lika många med rötterna djupt ner i den svenska myllan. De flesta otroligt tacksamma. Några få som vill ha mer.) Tillbaks till ämnet: Det farliga i det här är att många på allvar inte tror att SD inte är det minsta rasistiska. Att
den stämpeln är ren propaganda. De tror  på fullaste allvar att SD är det enda parti som värnar om de svaga i samhället. (Har de ens läst de andra partiernas program!?

Hur i hela friden kan man bortse från medias rapporter om alla stolpskott bland ledning och gräsrot. Hur kan man ha missat vart så många av medlemmarna haft sina sympatier innan de växlade över till den mer städade versionen i kostym?!

Hur kan de på allvar inte se vad de gjort? Jag börjar förstå vad som hände i Tyskland på 40-talet nu.

7 svar till “Det rädda Sverige

  1. Så bra skrivet!

  2. Bra skrivet!
    Jag har varit så ledsen men från och med nu, firar jag att vi var 87% som röstade för allas lika värde!
    Vi måste tillsammans arbeta för ett bättre Sverige med mer tolerans, empati och kärlek. Ett mångkulturellt Sverige är med mer möjligheter!

  3. Mkt bra skrivet! Håller med dig fullständigt! Särs detta att partisympatisörerna inte verkar bry sig vad partimedlemmar än hittar på!?

  4. Blir tårögd precis som i söndagskväll och måndagsmorse….
    Tack fantastiska Anna för att du satt ord på det jag känner. Jag är glad att du har ork och vilja att blogga mitt uppe i livspusslet ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s