Om mig

I slutet av 2006 såg mitt liv lite annorlunda ut än nu.

Jag vägde 137kg och insåg plötsligt att det var dags att ta tag i det faktiska problemet bakom mitt felätande, inte bara fokusera på att bli av med symptomet, dvs övervikten och i mitt fall heter problemet socker.

När jag vågade prova att ta bort allt socker och samtidigt skära ner på kolhydraterna och återgå till att äta naturligt fett så lättade plötsligt en dimma ur hela min kropp. Jag kunde tyda signalerna igen. Jag kände tydligt skillnaden mellan hunger och sug, jag förstod när jag var törstig och framför allt förstod när jag hade ätit lagom mycket mat.

Som många andra hade jag trott att lågkolhydratskost bara var en alla bantningsmetoder som dykit upp men för mig innebar den ett helt nytt liv, ett liv som blev så förändrat på djupet att kilokampen blev helt underlägsen mitt välmående. För första gången sedan tonåren har jag återfått ett normalt och avspännt förhållande till mat och det är som en utopi som blivit sann!

Maila mig på:

anna.j.d.jacobsson@live.se

Kontakta mitt förlag: Pickabook

kontakt@pickabook.se

Eller: 042-29 30 45

På bilden ovan från 2009 har jag gått ner ca 55 kilo från maxvikten.

På bilden under från 2005 har jag fortfarande ca 20 kilo kvar att gå upp innan vikten slog i taket…

129 svar till “Om mig

 1. Du ser så himla fräsch ut …jag har börjat för 7 veckor sedan ! Har samma sötbehov som du hade . Men jag har inte ätit sött sedan jag började … Har bestämt mig att det får bli du som blir min medicin när jag tvekar o kommer i obalans !🌸

 2. Hej hej 🙂 visst är det helt underbart 🙂 hur har huden hängt med efter din viktmedgång? Önskar dig en superfin kväll
  Med vänlig hälsning, veronica

  • Ja, det var det men nu är jag rund som en boll igen, av naturliga skäl! Skönt att veta att jag har verktygen för att ta hand om det som blir över efteråt!
   Huden har tagit stryk innan, av många års jojobantande. Fast det gör liksom inget ändå.

 3. Wow. När jag läste texten ”Om Mig” trodde jag att jag hade skrivit den, så se där nu är vi två som inte tröstat sig med mat.

  Jag började för exakt 9 dagar. Jag väger 124 kilo. Var smal som 20 åring (riktigt smal dessutom) och nu som 32 åring och mamma till en 4 åring, fetare än någonsin. jag har aldrig känt mig så stark som denna gång. Det är inte ens jobbigt och jag fattar faktiskt inte vart sockerbegäret bara tog vägen?!
  Men jag är fortfarande rädd för det. Jag bara vet på ngt galet sätt att jag aldrig mer kan äta socker. Och det känns inte jobbigt att tänka det….bara annorlunda antar jag som ett slags identitet skris.

  Nåväl jag har några få frågor, utöver mitt sockerberoende har jag alltid varit lite ostberoende 🙂 är det ett big no no med GI? Jag kan ha ätit lite mer ostar (feta, mozarella, lagrade hårdostar) än vad man kanske ska….? Creme fraiche, bra eller anus?

  Skulle uppskatta svar 🙂 Och nu ska jag svära, JÄVLAR VAD JÄVLA BRA DU ÄR!.

  Kram Nadia

  • Haha, vad skön du är och även om det är olyckligt så är det ändå liksom skönt att veta att man inte är ensam, eller hur? 🙂
   När det kommer till ostar så kan man för lätthetens skull säga att ju hårdare desto bättre. Parmesan är ett bra val men i rimliga mängder förstås.
   Jag själv använder en hel del mjölkprodukter i mim matlagning men jag vet att om jag vill gå ner i vikt så måste jag äta dem i kontrollerad mängd. Det är lite olika hur mycket man tål.
   Jag önskar dig ett varmt lycka till! hojta till igen om du har fler frågor! 🙂
   (men gör det gärna på nya bloggen? ;D)

 4. hej anna!
  Du är så otroligt duktig och inspirerande! Din blogg är bokmärkt och jag älskar att gå in här och bli motiverad och inspirerad.
  Jag har hittills gått ner 18 kg och har som det är idag ca 7 kg kvar till matchvikt.Du har haft väldigt mycket med min minskning att göra och jag vill därför tacka dig du underbara starka och fina människa. Tack!

 5. Härligt att läsa! Jag är säker på att detta ger inspiration till många som kanske är missnöjda med sin vikt

 6. Har inte varit på din sida på 1 år. Slutade med LCHF när jag inte mera miskade i vikt men skall åter börja igen på ”mitt sett” Tycker ju inte om fett så de bli mest low carb för mig + att jag har keliaki och fuskat mycket med det men märkt att jag måste sluta NU med fuskandet och börja med low carb igen som passar mig. Inga nya bilder har du lagt på 1 år ?

 7. Hej Anna
  Jag hittade hit av en slump när jag sökte på LCHF. Jag vet inte riktigt vart jag ska börja, har haft två täta graviditeter och är i 35 år ålder, är 164cm lång och idag väger jag 77kg, går stadigt uppåt, har verkligen provat ALLT, har svårt att hinna med någon typ av kontinuerlig träning, jag går i trappor istället för att ta hissen, tidigare har jag aldrig behövt tänka på min vikt, men nu börjar jag bli desperat.
  Min stora last är godis. äter jag en så äter jag snart många, många fler.
  Nu har jag bestämt mig, jag ska ge detta en chans, men har egentligen ingen som helst ide på hur jag ska göra.. har ingen fantasi när det gäller menyer.

  Jag behöver och vill gå ner 17 kg, jag gråter när jag läser det, för det blir så verkligt.
  för några veckor sedan vägde jag ”bara” 75kg, förstår inte vad jag gör för fel. Magen är alldeles uppblåst.

  börjar bli desperat…… kan du ge mig några konkreta råd på HUR jag kommer igång. Hur låter jag bli att falla för frestelsen?

  • Det låter ju som att du är lite överkänslig mot socker och skulle må bra av att helt låta bli det och andra snabba kolhydrater. Jag tror på att det är smartatst att klippa helt om man verkligen vill bli av med det. Jag vet. Det låter förfärligt när man tänker på att aldrig mer få äta godis men tro mig, det kommer bli sååå mycket lättare att leva rätt om du gör det och du kommer bli förvånad när du inser att du inte alls saknar det tillslut.
   Rensa i skafferiet, nästan allt ska bort och kolla igenom kylen efter produkter som innehåller socker. Ät mycket protein och fyll på med bra fetter för att bli mätt, gör tallriken färgglad och tjusig med grönsaker som växer ovanför jord. Drick mycket vatten, ät när du är hungrig och ät långsamt, du ska njuuuta av din mat! Om du känner ett sug efter fel saker få fyll på med protein, tex eller ägg eller ett par ost och skinkrullar.
   Du kommer långt med det och kom ihåg att det finns ingen godissort i världen som är värld att få dig att gråta.
   Kram och lycka till!

 8. Hej Anna! Först ett stort grattis till dig som är så duktig!
  Jag började med lchf för snart 7 veckor sedan. En diet som passar mig perfekt. Har nu gått ner 6 kg och är jättenöjd. Bara 8 kg kvar så är jag ännu nöjdare. Måste fråga dig, hade du vecka/veckor som det stod still? när inget hände på vågen? jag har haft nästan 2 veckor då inget hände, sen kom det ett jätteras. Är det något du känner igen?
  Kram från mig

 9. Tack för alla intressanta inlägg på din blogg. Hoppas det fortfarande går bra med vikt, hälsa och kost!

  Hörde av mig till dig i oktober förra året då lchf var nytt för mig. Har varit ganska konsekvent sen dess och gått ner avsevärt från runt 120 till 98. Det märkliga är att jag tycks ha stannat där. Kommer inte ner ytterligare, som om min kropp hittat ett slags jämvikt trots att jag vill ta av ytterligare 5 kg, men det verkar stört omöjligt. Måste väl ner i portionsstorlek antar jag.

  Kan tänka mig att du också kom till såna plattformar under din nedgång. Har du några tips för att komma vidare? Känns lite tröstlöst nu.

  Allt gott!
  Per

  • Hej! Vad kul att det gått så bra för dig! 😀
   Ja, det kan ju vara så att du i takt med att du förbrukar mindre med en mindre kropp också behöver förändra något litet i kostväg. Ibland handlar det bara om fördelningen, ibland kan det vara mängden som behöver justeras. Jag vet att det känns trist med platåer men jag själv ser dem som ”draihopskinnet-tid” Inte så dumt det heller! 🙂
   Lycka till i fortsättningen!

 10. Hej Anna!

  Du inspirerar mig. Jag bli oerhört imponerad av din viktresa! Min väg startade på 103,5 kg och knappt 160 cm (längden går tyvärr inte att göra något åt… ;-)) och vissa dagar känns det som att jag inte kommer att klara av detta – ett felsteg och alla mina tidigare ansträngningar känns som att de var förgäves. Hur håller man motivationen uppe efter ett felsteg?

  • Vägen måste inte vara helt spikrak för att ändå leda åt rätt håll. Så länge du inte år baklänges är du ju fortfarande på kurs! Var inte så hård mot dig själv och börja ät mer förebyggande. Innan situationer där du vet att du riskerar att trilla dit så äter du lite smart mat, som ett ägg, ostrullar, lax eller ett gäng oliver. Något som stoppar både en alltför bråkande hunger och underliggande sug.

 11. Hej hej!

  Wow vilken resa du har gjort!! Jag blir alltid lika imonerad när man hör om det och nätan fäller en tår!! Har själv startat en blogg nu med för att få stöd från ”likasinnade” hihi!! Men själv går jag på viktväktarna och tycker att det fungerar toppen för mig!!
  Världens lycka till i framtiden!! Superbra jobbat!!

  Annelie

 12. Hej!

  Vilken resa du gjort! Du visar att det finns hopp för oss andra. Ska själv gå ner 50kg i vikt och kämpar på.

  Du skriver mycket om din mat vad du äter men jag undrar vilken sorts träning du gjort undertiden?

  Man har ju sett biggest looser på tv och de går ner väldigt mycket i vikt och får löst hängande skinn/fett då. Får man fråga om din kropp som gått igenom en så stor förändring stramat åt sig eller har du också råkat ut för slapp hud?

  Vänliga hälsningar
  En som har fått en ny förebild!

  • Ohh ja, det finns hopp! Jag tränade faktiskt väldigt lite under min mest aktiva viktminskning. Promenader på sin höjd… 😉 Jag är fluffig i skinnet, helt klart men det är så värt det. Skulle aldrig byta tillbaka förstås. 🙂

 13. Hej! Jag är inne här och hämtar inspiration till min nystart.
  Du är så fin, det är ofattbart att du vägt 137 kg. Vad duktig du har varit
  och är. Ha det så bra och tack för all inspiration. Ska kolla in dina recept.
  Sussie

  • Hej! Tack så mycket! Självklart har det satt sina spår att gå ner som jag har gjort men vet du, det spelar verkligen ingen stor roll i sammanhanget. Jag m¨r så oerhört mycket bättre nu, det rä det absolut viktigaste i hela den här resan. Lycka till med nystarten!

 14. Fin blogg. Jag kör liknande LCHF (inte så strängt) men redan gått ner 8.5 kg på 6 veckor. ute och går minst 2 timmar om dagen och börjat med 30 min crosstrainer måndag-fredag + lite hemmaövningar med pilates boll och liknande. Kul att se att andra lyckas :):)

 15. Vill bara säga tack till dig Anna som fick mig att bestämma mig för att testa det här med lchf. Jag har hållt mig till dieten i åtta veckor nu och har gått ned 10,6 kilo och mår bättre än jag någonsin gjort förut. Tror aldrig att jag kommer att vika av från den här vägen igen…befriad är vad jag känner mig. Har en del kilo till att bearbeta men det känns nästan sekundärt just nu. Det får ta den tid det tar. Jag tränar ju en hel del också så förhoppningsvis hjälper det mig en del på traven…

  • Åh vad härligt! 😀 Vad glad jag blir för din skull!
   Klart att det kommer att hjälpa dig när du tränar, på många fler sätt än med viktminskningen. Vad tränar du?

   • Jag tränar pump, gympa, cirkelträningen och step up när jag hinner…leder egna pass i en gymnastikförening sedan fem pr tillbaka så det blir minst tre-fyra pass i veckan

 16. Men oj!
  OJ!!!!!
  Bara att gratulera! Du är vacker.

 17. Vilken fantastiskt prestation! Vacker var du både med och utan alla extrakilon. Snacka om att vara en källa till inspiration!

 18. Hej Anna!
  Vill bara säga TACK!!! Din blogg är så inspirerande, positiv och härlig att läsa. Är så tacksam för att du delar med dig av dina erfarenheter, recept och positiva energi. Du har gjort en fantastisk resa och det bara lyser om dig på alla bilder. Du är en förebild!
  Jag har 36 kg kvar att gå ner, men är taggad till tusen så det kommer gå bra.
  Ha det gott!
  //Linda

  • Tack själv! Det är precis lika roligt för mig att dela med när jag hör att det är uppskattat! Jag önskar dig ett varmt lycka till på din resa med det verkar ärligt talat inte som att du belöver det 😉

 19. TUOVI MANNSTRÖM

  Härligt! Lycka till i fortsättningen.

  Har också börjat med Lchf i dag.
  Blev mera mätt på ett skönt sätt.

 20. Härligt jobbat! Fortsätt med det du gör, se till att uppnå dina mål! Det är verkligen som de säger, man får mycket mer energi med hjälp av träning. Keep up the good work! /Pierre

 21. Hrm..menade givetvis ”Vägen från 137 kg”…

 22. Hejsan! Jag är en snart 40-årig kvinna som kört GI i två veckor och gått ner nästan 5 kg (startede på 108 kg) Lagt in det äter i Min mat och det tipset ger jag alla som kör GI men inte går ner. Vidare finns MASSOR med GI- info på Kolhydrater i fokus. Tack jättemycket ANNA för att du startade ”Ner från 137 kg”. Utan den bloggen vore inte jag på denna väg idag. Det tog ett par år och en graviditet innan jag kavlade upp ärmarna och tog tag i saken. Men jag har hela tiden följt din blogg (numera kollar jag in bägge bloggarna) och prövat recept och bara blivit på gott humör av de positivt skrivna inläggen:) Vilken insats alltså! Ha en skön sommar Anna o alla andra:) p.s. jag kanske låter lite ”nyfrälst” men faktum är att jag inte mått så här bra på flera år. Jag är jätteglad över att inse att jag inte är en svag människa utan att min kropp reagerar på socker.

  • Hej!
   Visst är det underbart skönt att hitta en väg ur det felktiga ätandet och du har all rätt att få känna dig lite euforisk. Det är en befrielse att slippa känna att man lider av en usel karaktär!
   Jag önskar dig ett varmt fortsatt lycka till på din resa! 😀

 23. Hejsan !
  Vilken otrolig prestation, du måste vara jätte stolt över dig själv.

  Jag själv började med LCHF för 3 veckor efter att få veta att jag fått diabetes typ 2 pga övervikt som är på 10-15 kg….

  Jag har inte gått ner ett endast gram på dessa veckor, fattar inte va jag gör för fel, läser allt, slutat helt med pasta, ris, potatis, bröd, chips, läsk godis mm..
  Äter lunch och middag på LCHF recept, men inget händer..

  Har du några tips och råd vad jag ska kolla och vad jag kan göra….

  Hälsningar
  Ann

 24. Hej!
  Jag är en 25 årig flicka som har typ 25kg övervikt.. Har jobbat med den i 6-7 år! Det har börjat gå på nerverna när ingenting fungerar! Min kusin sa att ja ska testa på LCHF o ja bara tänkte att de låter så otroligt men ja har inget mer att förlora, förutom kilon ;D så ja prövar väl då…
  Ja ska gifta mej i september o sku önska ha i alla fall 10kg mindre att bära! =) Ja är från Finland så här är LCHF jätteokänt! Hade aldrig hört om nåt sånt men efter att ha läst din blogg är jag mer inspirerad än nånsin.. Har nu i en vecka ätit LCHF o mår helt suveränt! Inget sug på nånting xtra o man hålls ju mätt så otroligt längre! Känner mej lättare både i huvudet 😉 o i kroppen!
  Tack så mycket för bloggen!
  ps. Du ser helt otroligt snygg ut! Lycka till i fortsättningen! =)
  Kram Mixu

 25. Hej igen Anna!
  Ville bara göra en liten uppföljning på min tidigare kommenter – om inte annat så kanske som inspiration för andra.
  Det har nu gått över en månad sedan jag lade om min kost – och vilken kick! Jag sover bättre, orkar mer, saknar inga sötsaker, potatis,pasta etc, mitt blodsocker ligger stabilt och vikten är så sakteliga på väg neråt. Dessutom fick jag den underbaraste kommentar av min gubbe när han kom hem efter att ha arbetat borta en period – ”jag har fått en ny hustru”. Han valde att hänga på min kost vilket kändes ännu mer sporrande – han som inte fått mat om han inte fått potatis!
  Jag fortsätter att hämta inspiration från din blogg när det gäller kunskap och kost – och ditt leende är alltjämt den största inspirationen.
  Ha det gott!
  Rose-Marie

 26. Hej Anna,
  Satt och lekte runt lite och hamnade på din blogg. Ville bara säja hur glad jag blev över din historia. Så härligt när människor tror på sej själv och sin förmåga att välja nya och säkert ibland tunga vägar. Jag tillhör dom lyckligt lottade som hållit vikten ganska konstant i hela mitt liv utan någon ansträngning. Så jag har aldrig riktigt satt mej in i dieter a la mode, men för ett par månader sedan beslöt jag mej för en egen komponerad ”no suger diet” och känner igen det du beskriver i att känna skillnad mellan hunger och sug. Härligt!
  Jag tycker du är fantstisk och säkert en inspiration för många! Go Girl!

  • Tack så hemskt mycket!
   Även om jag inte tror att socker är livsfarligt för alla så tror jag att de allra flesta skulle må avsevärt bättre av att dra ner på konumtionen av det. Jag förstår inte varför socker ska tillsättas i princip allt, socker i skinka liksom? Varför?!

 27. Hej Anna!
  Vilken fantastisk resa du gjort!!
  Själv fick jag för två veckor sedan veta att jag drabbats av diabetes, därtill är jag överviktig med ca 40 kg OCH har varit kronisk godisråtta 🙂
  Hittade din blogg via ”kostdoktorn” och har nu bestämt mig för att ändra mitt liv till ett liv utan godsaker och kolhydrater. Jag har sista veckan ätit gott enligt lchf-tanken och kan redan känna att fikabrödet och godiset inte har så stor betydelse längre. Varje dag har jag varit inne och bläddrat i din blogg och avslutar alltid med den vackra bilden av dig från 2009, efter -55kg för ögonen – den bilden, med ditt fräscha leende har på något vis blivit mitt mantra, min sinnesbild av mig själv om -40 kg.
  Tack för inspirationen, Anna!
  Kramar Rose-Marie

  • Hej!
   Tack själv! Visst är det så, att i jämförelse med vad man inser att man faktiskt kommer få så spelar en bulle verkligen ingen som helst roll! 😀 varmt lycka till med din resa!

 28. Hej! WOW! Du ser helt fantastiskt ut nu, vilken energi du ser ut att ha! Igår beställde jag hem din kokbok! Längtar tills den kommer : ) Du är verkligen min förebild : )

 29. Grattis till dina fantastiska resultat! Vilken underbar inspirationskälla du är. Jag har nosat runt LCHF i ett par år nu, men utöver att ha dragit ned på en hel del kolhydrater och ökat fettet har jag inte lyckats få till någon längre period med strikt LCHF. Funderar på om din medelväg kanske passar mig bättre, men jag har haft det rätt rörigt omkring mig också, så det kan ju vara det som stör.

  Jag är ca 160 cm lång och väger ca 110 kg. Vägde lite drygt 50 i min ungdom innan jag började gå upp och skulle bli väldigt glad om jag lyckades gå ned till 60, men det är klart att även 70 eller 80 skulle kännas som en fantastisk vinst. Det jag är lite orolig över inför en viktnedgång på nästan halva nuvarande kroppsvikten är hur huden kommer att reagera. Jag är 38 år nu. Har redan tappat kollen på hur mycket jag har vägt de olika åren, men har vägt runt 100-110 i 10 år minst. Du som har erfarenhet av en stor viktminskning – hur har din hud reagerat? Följer den med? Jag vill gå ned hur som helst, men kan inte låta bli att oroa mig för att huden inte ska dra ihop sig, utan att jag ska bli sittande med en massa extra hud och bli rynkig. Har du några tips på hur man kan underlätta för huden att hänga med? Hålla den extra smidig? Den feta maten kanske hjälper? 🙂

  Tack för en inspirerande och positiv blogg!

  • Hej! Jag har dessvärre inte bra tips än att hoppas på bra gener, en lagom långsam viktnedgång och att hålla sina muskler starka under skinnet… 🙂 För mig, som har MASSOR med hud över så är det ändå ett kärt besvär. I värsta fall finns det ju kriurgiska vägar att ta om det skulle kännas alltför besvärande. Varmt lycka till med din resa!

 30. Din blogg är fantastisk, dina bilder (foton) är vackra, själv är Du ett föredöme för oss alla som kämpar med vikten.
  Jag har en egen blogg här på wordpress och den använder jag som bantningsmedel, för det mesta funkar det bra. Visserligen är jag sockersugen på kvällarna, just när man ska mysa, då sätter suget in, då är det bara att bita ihop. Kram

 31. Gud vad duktig du är! Du är verkligen en insperationskälla, jag har kört Cambridge i 2 veckor nu, mest för att ta bort det enorma sockerbegäret jag har, om en vecka blir det LCHF och jag hoppas att det går lika bra för mig som det gjort för dig. Har läst hela din gamla blogg och nu är jag verkligen redo för att glömma allt vad socker heter.
  Du är verkligen vacker =)

 32. Hej Anna
  Idag är första dagen för mig. Det har gått bra hittills, lite huvudvärk (beror nog på för lite vattenintag). Måste erkänna att det är lite nervöst det här, tänk om man misslyckas.. och så sitter man här och fyller sig själv med fett!? Men jag måste säga att din historia låter ju helt otrolig! Grattis tjejen!

  • Inte misslyckas du om du lyssnar ordenltigt på kroppen! Grejen är ju inte att trycka i sig så mycket fett som möjligt utan att äta lagom utav mat som gör dig mätt, inte sugen på mer. jag önskar dig ett varmt lycka till och ser fram mot rapport! 😀

 33. Hej Anna!

  Till att börja med, du ser helt fantastisk ut! Vilken enorm prestation att gå ner 60 kg, jag är grymt imponerad.

  Jag vill egentligen bara tacka dig för att du gett alla oss andra möjlighet att ta del av din viktresa. Min egen viktresa började för snart 1 år sedan när jag av en slump trampade in på din blogg. Första dagen satt jag och sträckläste allt du skrivit, och dagarna efter startade jag mitt nya liv utan alla onödiga kolhydrater. Jag vägde då 140 kg, men nu ett år senare har jag gått ner 30 kg och fortsätter konstant neråt. Jag har kommit ungefär halvvägs på min resa och har en bit kvar till min trivselvikt, men det får ta den tid det tar. Huvudsaken är att jag fått ett bra förhållande till maten, vilket jag aldrig tidigare haft. LCHF är ingen bantingsmetod, det är en livsstil!

  Du är en inspirationskälla som jag inte hade klarat mig utan i början. Tack!

  //Anna

  • Tack snälla du! Vilken härlig kommentar! jag är jätteglad att det fungerar så bra frö dig men och håller så med om att huvudsaken är det där förhållandet till maten. Att det bara är mat nu, helt underbart! Varmt lycka till i fortsättningen med!

 34. Wow, gillar verkligen din blogg!
  Vilken skillnad på för- och efterbild.
  Jag har själv ca 40 kilo att gå ner och blir 22 år i år. Så jag känner lite att jag verkligen vill ta tag i det nu. Har kämpat sen jag var 16 med viktväktarna, soppor och annat. Men det har inte fungerat. Sopporna har jag stratat med 2 gånger men inte fullföljt för jag har känt att det inte har passat mig. och nu är jag så sugen på att börja träna mer än vad jag gör. Har läst en del om LCHF. Tycker det verkar super bra.. : )
  Har du ätit enligt den länge?

  Hälsningar Michaela

  • Tack så mycket! Jag har ätit så här, någonslags bladning mellan gi-tänket och lchf, i tre år och trivs uppenbarligen superbra med det! Hoppas att du hittar din väg med!

  • Hej!
   Verkar som om vi är lite i samma sits. Har precis fyllt 24 år och vågen skriker till mig att jag måste börja gå ner i vikt. Har ätit LCHF i snart en veckas tid. Mår faktiskt väldigt bra av det! har ingen aning om hur mycket jag gått ner i vikt men det märks på kroppen att det nog är något kilo.. Pröva! Har också gått på VV, käkat div soppor, kört dieter och så vidare. Detta verkar vettigt. Det enda som är lite svårt är att all mat är så fet men det är nog en vanesak. man är mätt betydligt längre, man äter betydligt mindre och jag känner mig trots det betydligt piggare! (Brukar vara stentrött vid 21 tiden, dessa dagarna har jag varit pigg tills kl 22.30-23 typ)
   Pröva! Vi hade ju kunnat mejla o peppa varandra? 🙂

 35. jag tittade på dina ”före och efterbilder” snäll o söt såg du ju ut redan innan…. men nu…. va stolt och glad du måste känna dig! jag har ätit LCHF i snart 9 veckor och har blivit väldigt fäst vid det sättet att leva.5 kilo har jag ”droppat” under den tiden, och fler ska det bli! nu kommer jag att titta in på din fina blogg då o då! Ha det jättebra
  Elisa

 36. Hej Anna!

  Har varit med i VV och gick ner 30 kg. Sen när senaste dottern låg i magen så skenade vikten DRASTISKT, även efter att hon kommit ut. Är nu uppe i nästan lika mycket igen och har provat VV igen, orkar dock inte med det denna gång. MEN NU har jag köpt din senaste bok och har i dag varit och inhandlat smör, grädde, keso mm. Brödet är kastat. Annandag jul är en bra dag att starta, lr hur? Ville bara önska dig en god fortsättning och tacka dig för den inspiration du gett mig! Du är en fantastisk människa ANNA! Hälsn Petronella.

 37. Jag blir så imponerad av dig! Tittar in på din blogg varje dag för att få inspiration :). Vet inte riktigt hur jag ska ta mig till för att gå ner dom där kilona längre…inget funkar o man tappar lusten så fort…har du nå tips på hur man ska hålla gnistan uppe? Vill så gärna gå ner i vikt 😦

  Kraam och GOD JUL!

  • Du kanske behöver fundera lite mer på VARFÖR du vill gå ner i vikt och fokusera på just det när det känns motigt? Hoppas att du hittar rätt väg för dig!

   • Jo ja vet, för att må bättre o kunna röra mig bättre, o känna mig nöjd över hur jag ser ut såklart, de tänker ja på ofta men de skiter sig ändå. Är på G under nån vecka men sen när de inte visar nå resultat faller jag igen…Har inte hittat rätt än men förhoppningsvis gör jag de, ger inte upp så lätt! 🙂

  • Upp med en lapp på kylskåpet/skafferiet som påminner om att det som finns i dem inte på långa vägar slår vad du drömmer om. Ät lite extra mycket och gott under helgerna men bara av det som du själv tycker är bra mat så kanske du klarar dig från det som får dig att slinta ordentligt?

 38. Hej!
  Undrar om du kommer att lägga upp alla underbara recept från gamla bloggen här eller om den kommer finnas kvar en stund så man hinner kopiera dem. Befinner mig inte i sverige just nu och har inte möjlighet att spara dem där jag befinner mig nu.

 39. Det finns inget så inspirerande som före- och efterbilder. Hela du är en inspiration! Gäller bara för mig att våga ta steget också…

  • Du är så välkommen med på resan! 😀 Det som man innan tror är så rackarns viktigt: allt det där som man inte kommer äta sedan visar sig vara oerhört obetydligt i jämförelse med vad man får i stället. jag lovar att du inte har något att förlora!

 40. Har sagt det många ggr förut men det tål att upprepas.

  Du är fantastisk!!

  Supersnygg är du också 🙂

 41. åh du är så vansinnigt vacker.

 42. Jag hittade din sida härom dagen och blev mycket fascinerad. Du var söt redan från början men är snarare snygg idag.

  Jag står nog idag ungefär där du var när du startade. När jag ser hur framgångsrik du har varit så blir jag peppad och tänker prova att ändra matvanor.

  En fråga – var du striktare i början eller äter du ungefär samma saker idag som du gjorde när du startade?

  • Tack! vad roligt om jag får inspirera lite! 😀 Ja, jag var superstrikt i början för att vänja mig av vid att allt skulle ha en söt underton för att vara gott. Allteftersom har jag provat mig fram till vad som fungerar att äta utan att väcka suget efter fel mat. Skillnaden ligger i att jag äter lite mer grönsaker i dag, mer frukt och bär och mörk choklad, det sistnämnda var något jag inte år alls det första året. Frukten höll jag borta runt 4 månader.

 43. Vad snygg du är och vilken skillnad!!

  Jag gillar din sida massor och nu är den ännu bättre!

 44. Så klart att jag hänger med hit! Vilken otrolig skillnad det är på din före och efterbild, helt fantastiskt. Vilken skillnad det är på bloggen också – mycket fräschare nu än tidigare.

 45. Jösses Anna vad SNYGG du är !!!!
  Vilken känsla det måste vara ?
  Har precis hittat hit och fattar kanske inte allt här än….men det reder sig så småningom.
  Stort Grattis.

 46. Oj,oj,oj vilken pingla!

 47. Hej anna, vilken pingla du är! Det ser ut att vara en snygg paljett-topp du har på dig på bilden, var kommer den ifrån? kram!

 48. Kul med flytten! Och fantastiskt roligt med resultatet.
  Och sist men inte minst – alltid kul att se bildbevis på hur bra det fungerar!

 49. Jag har just hittat hit och tycker redan att din blogg är riktigt bra!
  Men vad jag undrar är vad skillnaden mellan GI och LCHF är?
  Själv har jag just börjat med GI nu.
  //Kram, Jessica

  • GI fokuserar på långsamma kolhydrater och övergår ofta efter en kortare start till en rätt så fettsnål kost. LCHF däremot fokuserar på fett och väldigt lite kolhydrater överhuvudtaget. Min kost ligger någonstans mittemellan. 🙂

 50. Helt otroligt ….vilken resa du gjort….GRATTIS…

 51. Jättekul och fint med ny blogg! Gillar det redan! Och du har verkligen gjort stora framsteg!!!!
  Lycka till resten av livet.

 52. Hej tjejen.
  Du har alltid varit vacker men vem som helst förstår juh att man mår 500gr bättre utan allt det där extrabagaget.

  Ql att du flyttade bloggen. Det kommer bli finfint det här ska du se.

  Kram på dig.

 53. Vad snygg din nya blogg är! Ser mycket intressantare och proffsigare ut än den förra. Friskt vågat, hälften vunnet, och det gick ju uppenbarligen hela vägen 🙂

  Jag måste bara säga, vilken sjukt vacker kvinna du är Anna. Det är inte så mycket din viktnedgång som din friskhet i hyn och din utstrålning! Och jag säger det faktiskt inte alls med avundsjuka i rösten, utan bilden på dig gör mig bara varm inombords.

  Det här lät kanske lite creepy nu… Men jag blev så glad av din bild av ditt nya jag, och kunde inte låta bli 😀

 54. Vilken fin blogg du skaffat, ser lite snyggare och proffsigare ut än din gamla! Fast det är väl insidan och innehållet som räknas egentligen, precis som hos oss människor och eftersom så många av dina recept måste komma direkt från hjärtat, så är de svårslagna oavsett ytterhölje! Men av bilden ovan att döma har du nog putsat en del på fasaden också och det blev ju inte helt fy skam! 😉

 55. Vad du är vacker! Älskar din blogg.Kram

 56. Har följt din blogg nu ett tag , även köpt din senaste bok. Vill verkligen försöka gå ner i vikt men har svårt att klara av detta med maten samtidigt som jag har en dotter som måste gå upp i vikt.Hon måsta ju äta allt och då blir det svårt när man har ris pasta potatis till. Sen är jag svag för fika bröd ex saffransbröd. Kan du ge några råd hur man skall komma igång.Har en 10 kg och gå ner, det verkar kanske inte så mycket men är man i klimakteriet så går det trögt. Kram från Yvonne.

  • Ni kan äta samma mat, ge henne ordentligt med kolhydrater brevid och ät grönsaker till maten själv istället. Ja, det verkar helt klart vara svårare då och kanske lirte extra eftersom du inte har så många kilon som, du skulle vilja gå ner. Ge det tid och njut under tiden, det är viktigt att föra vidare att man får och bör njuta av maten till dottern också!

 57. Hej Anna!
  Efter att ha följt dig i ca 1 år på Metrobloggen så är det självklart att följa med dig hit. Är inne och läser varje dag. Du är en stor inspirationskälla.
  Och vilken bild, du ser helt strålande ut.

 58. Och hur snygg är inte du då? Va..?

  Jag dånar…

  😀

 59. Genial blogg 🙂

 60. Grattis till din flytt… och du hade så rätt…LCHF/GI är rätta vägen…the only way om man är sockerberoende.

  Tack för en underbar blogg som jag dagligen följt i över 1 år…
  Kram Andrea

 61. Självklart följer jag med hit, har varit flitig besökare sedan 4 mån och 7kg lättare med LCHF.

  Gillar nya siten mycket bättre, fräsch, inte en massa reklam, snabb upload.

 62. Vackra du! Du är min ledsagare. Kan du kan jag!

 63. Hej Anna, självklart vill vi följa med!

  Det är så uppmuntrande att följa din viktresa och många goda recept. Måste också säga att du är mycket vacker Anna!

  Allt gott!
  malla

 64. Så klart man hänger med hit!

  Jag har bara ätit LCHF 11 dagar nu, men ser verkligen fram emot att gå ner i vikt. Har varit väldigt överviktig sen jag var 15-16 så det är dags nu.

  Du ser förresten fantastisk ut. -60kg. Helt outstanding.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s