Sockersött

Runt 8 månader in i min nya kosthållning bestämde jag mig för att baka en tårta till min dotters 3-års kalas och gav mig iväg ut på nätet för inspiration. Jag hamnade på en amerikansk sida som heter Cakecentral och blev kvar i timmar och tittade på de mest fantastiska bakverk jag någonsin sett men det riktigt otroliga var att jag faktiskt inte hade en tanke på att äta dem utan ville verkligen bara göra dem!

Så med en blandning av nybörjartur och brinnande iver kom dessa två till:

Och efter dessa var jag fast. Det är så vansinnigt roligt men trots att jag gjort massor avtårtor sedan dess så har jag fortfarande inte smakat på någon av dem. Inte på grund av att jag har en vansinnigt stark karaktär utan för att maten jag äter faktiskt håller mitt sötsug i schack. Jag är helt enkelt inte sugen!

På min gamla blogg Sockersött ligger fler ännu fler bilder.

23 svar till “Sockersött

 1. Hej Anna!
  För något år sedan var jag inne och kollade på din gamla blogg på tårtor bl a, nu idag läste jag här och förstår att du inte är ”proffs”, dvs jobbar med detta, vilket jag tog för givet när jag såg alla dina alster.
  Du är väldigt kreativ och har gjort fantastiska saker i vilket fall. 🙂 Har kikat på dina recept nu ett tag och du verkar laga väldigt god mat oxå… nu ska även jag ta tag i mitt liv och förhoppningsvis en gång för alla skaffa mig bättre vanor. Att gå ner i vikt är inget problem för mig…det har jag gjort flera ggr och trott att nu…. nu har jag börjat ett nytt liv… men att hålla vikten, att stanna kvar i de goda vanorna är mitt problem… känner mig inspirerad av dig, tack för du delar med dig av dina erfarenheter!

  • Tack så hemskt mycket för berömet! 😀 Ja, däri ligger det svåra men när man faktiskt trivs med det man äter, när det inte känns som en uppoffring då blir det svåra plötsligt mest självklart! hoppas att du hittar till den känslan med!

 2. Hej Sofia. Du gör sådana fantastiska bakverk och jag vill bara tipsa om en sida som du kanske eller kanske inte hittat till, http://www.hellosugar.se. Fantastiska skapelser även där och om du kollar prislistan så ser du att det finns pengar att tjäna. 😉 /Victoria

  • Superfina grejor och japp, hon var duktig på att ta betalt men uppenbarligen har folk inga problem med att betala heller! 🙂
   Jag vet att det finns pengar att tjäna och med tanke på den mängd förfrågningar jag får så skulle jag säkert kunna leva på det men jag trivs vädigt bra med det jobb jag har idag och fortsätter nog njuta av sockerkonsten vid sidan av det. Tack snälla för tipset dock!

 3. Hej Anna

  Det går S A K T A neråt… Men det känns som om det felar någonstans.. hmm, måste sätta mig ner och kolla igenom allt.

  Det vaniljpulver du använder vid bak, vart köper man det?

  Mvh Julia

 4. Men herregud, vilka fina tårtor. Den med djuren är ju helt fantastisk. Jag blir alldeles mållös. För fina för att äta, men en dröm för en liten tjej…

 5. Som fd kock så har jag väldigt svårt att förstå Hur man gör en tårta utan att smaka?

  Går du bara på recept eller hur gör du?

  Jag smakar visserligen inte mkt men kollar alltid fyllningarna så syra och sötma är bra, ffa så att inte för söta (vilket alla recept i princip är) för att kombineras med sockerpasta eller marsipan…

 6. Hej!

  Jag har tänkt fråga dig länge och nu när jag såg att du hade en ny blogg med en sida enbart om det här med tårtorna så kanske jag kan slå på stort och ställa frågan…

  Jag har ett enda intresse som får mig att må bättre än annars och det är att baka. Jag älskar att baka och dekorera och greja men jag har liksom inte din självdisciplin att hålla munnen ifrån att smaka. Jag tänker bli konditor så småningom och jag vill verkligen gå ner i vikt. Har du något tips på hur jag ska kunna kombinera mitt bakintresse med viljan att gå ner i vikt? För jag vill verkligen båda två men när jag väl står där i skålarna så hinner jag inte ens tänka innan jag plötsligt har ätit lite/mycket. 😦

  Kanske en udda fråga men tacksam för svar, om det finns något…
  Anna.

  • Inte alls en udda fråga! Jag tror att om äter ordentlig mat i lagom portion och dricker vatten strax innan du sätter igång med baket så bör det vara lättare att hålla sig från det alltför nitiska provsmakandet? Allra behöver ju inte ha nolltolerans och när du kommit lite längre i nya vanor så kanske du känner liksom jag att det faktiskt går att kolla hur smakerna harmoiniserar utan att känna behövet av att svälja? Eller i af inte av att ta mer… 😉 Det är långifrån alla som måste ha en nolltoelrans mot socker.

 7. Hej!
  Jag har, liksom du, genomgått en stor viktminskning. jag är inte klar ännu, men har gått ner ca 28 kilo hittills… Jag vill på ett kreativt sätt tacka de på gymmet som hjälpt mig hela tiden och därför bjuda på tårta. Ja, du läste rätt, men har jag gått ner såhär mycket så kan jag unna mig det med gott samvete…. =)
  Problemet är bara att jag aldrig dekorerat tårtor, jobbat med marsipan eller sockerpasta, men nångång ska väl vara den första. Det verkar ju inte så svårt. Dekorationer kan man ju köpa fördigt…. Fast nu behöver jag lite hjälp av nån som kan… Jag testar med dig! Såna här oblatbilder/dekorationer. Ska man blötlägga dem först eller kommer de bli mjuka av sig själva? Hur lång tid innan ska man lägga på dem i så fall? Du kanske vet nån bra sida? Hör gärna av dig!

  Mvh Ronja

 8. Men det är ju helt SJUKT att man kan få till så snygga tårtor FÖRSTA GÅNGEN! *djupt imponerad*

  Dock är jag inte bättre människa än att jag mer än gärna skulle ta en (rejäl) bit. Hehe. LCHF:are och allt. Men att vilja och att göra är två skilda saker, ack ja.

  Allt gott! 🙂

 9. Har läst din blogg i ett halvår o tycker du är superduktig….följer dig gärna här nu…:)

 10. Anna, du är en fantastisk inspiration och förebild! Jag har följt din blogg en tid och jag fortsätter följa dig även här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s