Från mitt kök

Hösten 2009 kom min andra bok ut, en kokbok uppblandad med mina tankar kring och förhållningssätt till maten.

Andreas Eenfeldt som driver bloggen Kostdoktorn har skrivit förordet och en förklaring kring resonemanget kring debatten om det mättade fettets vare eller icke vara.

Från mitt kök: Färdkost på vägen från 137kg.

Du hittar den bla. på Pickabook, Adlibris och Bokia

27 svar till “Från mitt kök

  1. Försökte hitta ditt recept på Äppel-cheescake här på din blogg, som är publicerad i tidningen Mat och Hälsa’s förra nummer. Jag bakade den igår och måste säga att botten till denna cheescake var rena skämtet, något är fel på måtten och beskrivningen för inte går det att ”trycka ut” en botten som är så lös som en sockerkakssmet. Beskrivningen är också ganska är också ganska bristfällig. Frågan är om det är ditt ”fel” eller tidningens för jag skrev till dem och de tyckte jag skulle skriva direkt till dig och nej, de hade inte provbakat den innan de publicerade receptet.

    • Hej!
      Det är ju ingen trycka ut i bottenkaka utan en cheescake med hasselnötsbotten. Med tre ägg i smeten så blir det förstås en mjuk kaka i botten. Du kanske läste receptet lite snabbt? Synd att det inte var vad du förväntade dig men du kan säkert hitta andra recept som är mer lika en digvestivbotten som googlar lite. Lycka till med nästa bak!

  2. Pingback: 5 frågor till Anna Jacobsson | Livskick

  3. Hej Anna, jag har provat många recept på lchf-mat från olika författare/kockar, men dina recept är överlägsna.
    Ser fram emot fler kokböcker författade av dej.

  4. Hejsan! Jag undrar om du har något tips för mig? Jag är 20 år, 163cm och väger 73 kg, skulle vilja gå ner närmare 8-10 kg. Jag äter lunch (dagens största mål) och middag (frukost om jag hinner och orkar) och eftersom jag har låg inkomst så blir det mycket korvstroganoff, köttfärssås och liknande. Är ute och går runt 1h varje dag men går ej på gym då jag inte trivs att vara bland folk pga min vikt. Har du något tips hur man snabbast skulle kunna gå ner i vikt? Då jag gärna skulle vilja tappa en del vikt nu inför sommarens alla festivaler och liknande 🙂
    Mvh Jenny

  5. Hur har din mage reagerat i början på dinviktresa?

  6. Hej Anna
    När började du äta enligt din metod ?
    Jag känner mig jätteinspirerad av dig och dina böcker och behöver gå ner ca 25-30 kg och har jojobantat många år fast jag inte ens fyllt 40
    men jag tycker det är svårt att äta enligt en metod och hålla det i flera år sen ger man upp.
    Hur klarar du dig utan kolhydrater och hur mycket äter du varje gång för att vara mätt
    igår när jag gick och la mig var jag vrålhungrig
    men jag har gått ner 2,6 första veckan så det känns bra i och för sig.
    mvh Lena

    • Hej! jag började äta så här för drygt 3 år sedan. Jag lever inte helt utan kolhydrater, jag bara väljer mina sorter! Allra mest får jag dem från ovan jord-grönsaker såsom broccoli, blomkol, salladsorter osv. men också en del rotfrukter. Det händer att jag äter en liten potatis vid väl valda tillfällen eftersom det inte bråkar med mitt sockersug men det är somsagt sällan. Pasta låter jag bli och ris blir det endast i sushi. Du ska absolut inte behöva gå och lägga dig vrålhungrig! Inte undra på att du inte stått ut med dina tidigare bantningar 😉 Fett är inte längre förbjudet. Ska du äta mindre kolhudrater så bör du öka lite på fettet istället. (Beroende på hur du åt innan förstås.) Ät lagom mängd mat, ät långsamt och känns efter under tiden. Det kan förstås ta ett par vckor innan både kropp och sinne är inställt på rätt portionsstorlek.

  7. margareta lundmark

    snälla,hjälp mig på traven,önskar gå ner några kilo i vikt,Tack på förhand Maggan

  8. Anna Carlsson

    Hej Anna!
    Blev inspirerad av din fina kokbok och har nu gått ner 5 kg och 7cm på 4 veckor!!! Jag har inte heller ätit något godis vilket är helt fantastiskt för att vara mig som alltid varit en skåpråtta och alltid haft godis undanstoppat!
    Jag skulle vilja göra någon av desserterna i boken men hittar inte mandelmjöl. Var får jag tag i det?
    Hälsningar Anna

    • Vad roligt att höra! Grattis! 😀 Hittar du inte mandelmjöl i butik så går det precis lika bra att mala själv, det färdiga är inte helt slätt heller utan lite som ströbröd i konsistensen.

  9. Hej!

    Vilken härlig sida! Precis som alla andra läsare är jag imponerad över din viktnedgång och den inspiration som du sprider – tack!

    Jag behöver gå ner i vikt sedan min graviditet. Jag har hela livet varit ”normalstor” men samtidigt sockerberoende, vilket har gjort att vikten har pendlat beroende på karaktär. Jag har testat många dieter.

    Jag hamnade på din sida just för att jag själv listat ut att jag vill använda en slags kombination av GI och LCHF. Vad roligt att det verkar fungera så bra!

    Mina frågor till dig, om du har möjlighet att svara, är följande:

    – Känner du att det är ok att äta mer än två ägg om dagen? Jag har läst på om kolesterol, men har på något vis svårt att släppa tanken på att ägg är ”skadligt i större mängder”.

    – Jag noterade på ditt veckoschema att du äter ett mellanmål på em, inte något på fm. Jag kan själv ha svårt att hålla mig till lunch utan mellis och funderar på om jag ska ta med mig lite nötter till jobbet. Alternativet är att äta en större frukost med t ex både fil och ägg. Dina tankar?

    Än en gång, tack för inspiration!

    • Jag kanske ska omformulera mig, fast jag hittade inte någon ”ändra-knapp”. Jag har inte alltid varit sockerberoende. Är nog inte det heller, kan jag konstatera efter att ha läst på vad det VERKLIGEN innebär (som ett missbruk), men jag har varit svag för goda saker. Jag har också alltid tränat och tycker då att det har varit gott att unna sig något efteråt…

    • Hej! Tack så mycket! Ja, för mig känns det ok att äta fler än 2 ägg om dagen. Jag tror till och med slv har ändrat sina rekomendationer numera?
      Jag tycker absolut att du ska äta ett mellanmål på förmiddagen om du bara äter fil, det gör jag med om jag startar dagen med en liten frukost.

  10. Tar mig friheten att gissa att ynglingskake är samma som favorit/älsklingskaka!

    🙂

  11. Pingback: Min favorit-LCHF-Blogg! « ~LCHFlalla's Viktresa~

  12. Kære Anna, ynglingskage er det danske ord for den kage jeg bedst kan lide, så det er meget positivt.
    KH
    Susanne

  13. Har köpt bägge böckerna o tycker dom e fina…Har använt många av dina recept också..gott, gott….:)

  14. Kære Anna, din nøddebrownie er blevet min nye ynglingskage.
    KH
    Susanne

Lämna en kommentar