Fläskkotlett, rotsaker och svampsås

Husmanskost är så gott och det här stämde väl med det köldnypande höstvädret.

Stava rotsakerna, jag väljer palsternacka och morot. Lägg dem på en plåt på smörpapper och ringla över lite olja och salt. Stek i ugnen på 175 grader i ca 15-20 minuter.

Stek fläskkotletterna ca 4 minuter per sida, salta och peppra.

Ta ur dem ur pannan och fräs på champinjoner och finhackad lök i en klick smör. Klicka i creme fraiche och smaksätt med soja, färsk timjan och vitlök. Smaka av med salt och peppar och lägg ner kotletterna i såsen och låt koka med ett par minuter.

8 svar till “Fläskkotlett, rotsaker och svampsås

  1. det är ska jag nog prova.. ser super gott ut!

  2. Det ser otroligt gott ut!
    / Kram Ida

  3. Låter kanongott – det ska provas nån dag :)) Ha det bra. Kramkram

  4. låter gott! här blir det köttfärsbiffar idag!

  5. ”Ta ur dem ur pappan”!? Hahaha, så tokigt det kan bli :-)! Jag ska inte gå in i detalj på vilka bilder som dök upp i min hjärna;-).
    Här hemma har det varit svamp till lunch, middag och ibland frukost i över en vecka. Det blir så när man har tillbringat två söndagseftermiddagar i svampskogen. Lite kantareller, sillkremla och karljohan och så mängder med svart och rödgul trumpetsvamp. Härligt!

Lämna en kommentar