Hur har det gått för er över julen?

Jag är bara lite nyfiken?

Själv har jag ätit lite mer än nödvändigt men av saker som står på min ok-lista så om jag bara undviker vågen ett par dagar så är nog allt som det brukar även på den. Hur har ni tänkt och hur tänker ni inför det nya året?

76 svar till “Hur har det gått för er över julen?

 1. För första julen på många år har jag gått ned i vikt och cm! Jag vill tacka Dig och din fina blogg för motivation och bidrag till detta. Det var med dig allting startade…
  Hittills gått ned 24 kg (nästan hälften) och mår hur bra som helst utan mitt sockrade liv.
  Apropå må bra dagar (eller tvärtom)
  Nu sitter jag här hemkommen efter ett träningspass och äter dina kesoplättar med skinka och basilika (toppat med bregott). Mums!

  Sköt om dig och fortsätt ta vara på de små guldkornen i livet.

 2. De få kilon jag hade gått ner innan jul har konstigt nog kommit tillbaka… Eller rätt åt mig med tanke på vad jag ätit. Frosseri frosseri och massor av ångest.
  jag tror att det blev svårare för att jag inte gått ner så bra på de 2 månader jag kört LCHF innan jul. Antingen gör jag något fel eller så funkar det inte på mig. Har deppat några dar, men igår beställde jag dina böcker för inspiration. 🙂
  Och nu bär det av till affären för att köpa hem bra mat. Två frukostägg ligger i magen, så jag klarar nog fällorna.

 3. Skratt!

  Toppat med vitlökssmör…?

  😉

 4. Första julen på länge så gick jag faktiskt ner, förvånansvärt 2kg faktiskt…. jag åt allt enligt GI och jag slutade när jag var mätt. Sen gick jag ju inte ner 2kg över de 3 dagarna men under 1 vecka och då var ju julen med i den veckan :). Har nu hållt på sen den 9de oktober och har hittills gått ner 12kg 🙂 Inte så mycket som jag trodde men det är absolut så mycket så jag kan vara nöjd! 🙂 Har cirka 50kg kvar att kämpa mig ner och jag är en bra bit på vägen! 🙂

 5. God fortsättning!
  Julen gick kanon!
  Åt som planerat och inget kolismonster i sikte. Helt underbart. Vågen oförändrad. I rena lyckan slappnade jag av och tänkte… jag kan nog släppa kollen nu, om jag klarar sånt här så här bra.

  Då händer det.

  Maken kommer hem med köpelimpa. Jag är stencool och tror mig ha vunnit för evigt över mitt sockermonster (som bor i brödburken) och då smäller det. Totalt. Jag hinner åka dit på en limpmacka med gräddost innan jag tar makten igen. Har nu i dagarna 2 brottats med hjärnspöken såsom bröddoft (utan bröd i närheten) drömmar om mackor och ett monster som vrålar oavbrutet i mitt inre. Jag klarar det med blotta förskräckelsen.

  I januari firar jag 3 år utan kolhydrater. Ändå kan detta hända. Snacka om att det är ett beroende man brottas med…

  (Jag slutade av bara farten med både nikotin och alkohol då för 3 år sen. De andra monstren är stendöda. )

  Nyårshälsning i bloggen, tack för att du fortsätter skriva!

  Stor kram!

  • Hej vännen! Ja, det är lätt att tro att man klarar lite trots att man i bakhuvudet vet hur jobbigt det faktiskt var förut att hålla sig till just ”lite”. Det kan nog vara nyttigt att få sig en sådan där påminnelse om att det är bäst att hålla sockermonstret på avstånd…
   Ha ett riktigt skönt nytt år!

   • Jo, jag tror också att det är nyttigt med påminnelser. Det som fascinerar mig idag är hur snabbt jag satte i mig den där mackan. Det var vid middagen, familjen protesterade högljutt då de VET att jag inte vill och att jag blir dålig i lederna av spannmål. Likförb… hann det slinka ner en innan jag återfick kontrollen. Det om något är ett bevis på att ett sockermonster kan ha många skepnader.

    Idag boxar jag ner den lymmeln med ägg och majo vid minsta pip…

    😉

   • Haha, ja på an´ bara ;D Jag hjälper till med en högaffel 😀

   • Oslagbart team, skulle jag nog våga påstå!

    😀

   • Jupp! 😀 Kanske lite vigvatten också? ”We bann you evil limpa!

 6. Hej Anna! Har följt din blogg nu ett tag, har tänkt att börja med din diet efter nyår. min kompis har kört den i tre månader och tappat 20 kilo. Känns väldigt kul att se att det funkar! Tack för all inspiration och gott nytt år! 🙂

 7. Har nu bestämt mig att ta en riktig start på det nya året. Följa dina recept och börja med promenader.Har 10 kg som jag skulle vilja bli av med, det får ta den tid det tar. kram yvonne ps du är så inspirerande.ds

 8. Jag började med lchf en vecka in i december (bestämde mig för att skita högaktningsfullt i att det väntade frossarhelger och bara köra igång). Har gjort några planerade (och några oplanerade) avsteg under julfirandet, men ligger ändå på tre kg ner sen start, vilket jag är fullt nöjd med.

  Det häftigaste har ju varit att känna att EN chokladbit var tillräckligt, att en julmust räckte under hela julbordet osv. Den känslan ger mig hopp om att slippa släpa dessa eländiga överviktskilon framöver. De ska bort, ett i taget.

  Startade på 119,6 kg och en stor hjälp i de mentala förberedelserna för livsstilsomläggningen är dina bloggar. Har läst den gamla länge och den har hjälpt mig fram till beslutet. Tack =)

 9. Jag åt allt på julafton, utan en tanke. Efter det har jag gått tillbaka till GI. Konstigt är att när har en sån dag där jag verkligen stoppar i mig allt, så jag blir sådär äckligt mätt, då går jag alltid ner i vikt. Precis som förbränningen kommer igång på nåt vis…hm?

 10. Min rättiksjansson vart över förväntan.Rå är ju rättikan lite stark i smaken, men tillagad smakade den faktiskt exakt som vanlig jansson, lite saltare kanske.Dock tyckte resten av familjen att den luktade konstigt när den va kall hahah

 11. Idag har jag fått hem din kokbok i brevlådan. Nu ska den lusläsas i jakten på goda recept.
  Har du nåt bra tips på vad man kan stoppa i sig när man får magsjuka? Innan LCHF så drack jag avslagen coca cola eller blåbärssoppa och åt kokt ris. Man vill ju komma rätt på banan igen efter att ha suttit på toaletten en hel dag och då äta nåt snällt för magen.

  Må så gott!

  • Jag hoppas att du hittar det du söker! 😀 Milt smaksatta kesoplättar kanske kan fungera och te förstås. Om det blir riktigt illa så behöver ju kroppen lite socker så en frukt är nog inte fel heller i det läget?

 12. För första gången någonsin har jag INTE gått upp över jul! Inte ner heller, men det är i alla fall en seger så god som någon. Druckit två glas vin, men det var bara det som blev ”otillåten förtäring”. Ätit skinka, annat kallskuret, revbenspjäll, äggstanning m champinjonstuvning, ostar, ägghalvor m majonäs, rökt lax, laxost, gravad lax, ostgratinerad broccoli etc. Jul med LCHF var toppen. Hade inte heller ont i magen hela helgen som jag annars brukar ha (alltid gått upp i genomsnitt 3kg under jul- och nyår tidigare).

  Nä, nu gjorde jag mig själv hungrig. Är nog dags att laga mat. 🙂

  /Maja

  • Hahaha, det låter härligt! 😀 Att man inte går NER under jul kan man nog tycka är helt acceptapelt men det är ju väldigt skönt att inte gå upp! Förra året gick jag dock faktiskt ner lite grann så det går ju det med 😉 Hoppas att maten blev god!

 13. Jo det gör det förvisso och jag har kört tre veckor med bara VLCD. Behövde en rivstart och även gruppträffar för att klara mig. Men Itrim handlar mycket om att äta efter tallriksmodellen och jag tror på LCHF stenhårt så det blir nog bra i slutändan.

 14. För mig har allt gått jättebra till igår kväll då jag smakade på knäck och ”dina” ischoklad. Fick en fruktansvärd ångest och har varit deppig hela dagen idag. Men trixet är att snabbt ta sig upp på banan igen. Jag är med i ett viktminskningsprogram som heter Itrim men kör det med LCHF touch. Har tappat 8 kg sedan november.

 15. För mej har det gått käpprätt åt h-vete, men nu är det bara att bita ihop och köra igång igen efter nyår. Inga sura miner för då blir det sämre!!
  Tror att jag åt lite för mycket av det mesta för att jag inte har gått ner något på senaste månaden eller två, blev nog lite sur på mig själv…löjligt eller hur??

 16. Min jul har varit en del kilon upp faktiskt, av alla gigantiska mängder choklad jag äter, haha. Jag vet dock av tidigare erfarenhet att det är det som fungerar på mig: till våren är jag så sjukt trött på choklad att det bara blir riktig mat för hela slanten, ända till sommarn minst. Så då är jag smal igen 🙂

 17. Hej Anna,
  har du någon idé eller gott recept man kan göra på överbliven julskinka? Har ca 1 kg kvar men hittar inget intressant recept någonstans.

  • Hm, jag gillar att skära den i tjocka skivor och steka på till frukostäggen eller så sparar jag den färdigskivad/tärnad i frysen till framtida gratänger. Inga recept på lager i huvudet just nu dock…

 18. Har varit på resande fot över jul. Bott några nätter på hotell och några hos min mor. Har hållit mig till LCHF men antagligen legat i överkant vad gäller kolhydraterna (brukar försöka hålla mig till ca 20 gram om dagen). Jordnötter och turkiskt yoghurt har nog varit de största bovarna. Några extra ischoklad har det blivit till kaffet också. Känns dock helt okej och enklare nu när jag kommit hem igen och kan laga maten själv.

  • För mig så är det helt ok att äta lite extra så här under högtiderna så länge jag håller mig till ”min” mat. även om det resulterar i någon sväng uppåt på vågen så försvinner det ju lika fort som det kom efetrsom jag vet att det återgår till det normala efteråt!

 19. LCHF betonat på julbordet är rena drömmen. Jag har faktiskt för första gången i mitt liv, lyckats gå ner några hekto under julen!
  GOTT NYTT ÅR!!!!

 20. Över förväntan bra faktiskt. Min första jul med LCHF (började 21 oktober), och jag var lite orolig för att suget efter potatis och julmust skulle bli för stort. Men inte då. En halv klunk julmust (en favoritdryck tidigare, men usch så sliskigt den smakade nu) är det enda jag syndat. Har tappat omkring ett kilo sedan juldagen. Så jag är då nöjd.

 21. Två glas vin på hela julen och det är ett medvetet val. Köpte inte den traditionella Boxen med tanke på alla barn som mår dåligt över julen så var det en symbolisk handling från min sida. Ätit av allt och även bröd och risgrynsgröt. Skumtomtar och alladin i långa banor. Men nu är det nästan helt kolhydratfattigt och efter nyår så finns det inte på kartan. Tänker inte väga mig föränn i slutet av januari om jag nu kan hålla mig borta från vågen så länge. Jag har njutit av julen och ser fram emot ett nytt år med väl vald mat.
  Kram från Mamma Mia

 22. Här har det gott relativt bra….har inte vägt mig…det gör jag efter helgerna…men känner på mina kläder att det inte är någon fara …byxorna jag inte kunde knäppa före jul är det inga problem att knäppa idag …så jag känner mig rätt nöjd….Någon potatis, köpe rödbetsallad, köpe sill, lite lite glass och någon chokladbit…men i övrigt känner jag mig riktigt nöjd….Första julen på länge som jag inte har dåligt samvete…och det är ett JÄTTE plus för mig …Totalt på tio månader har jag tappat 21 kg….:)
  Kram till er alla ….ni är ena riktiga kämpar
  Tack för all inspiration du ger mig och många andra….
  God fortsättning och ett gott nytt år….
  nenna31

 23. faktiskt åt helsike. Jag har ätit så det står mig ur öronen… Både bra och dåligt… Så nu kör jag på någon slags antilchf året ut och sen så är det tillbaka på banan igen från och med första januari…

 24. Jag åkte nog mest dit på att jag åt mer choklad än vad som kanske är ok men ananrs gick juen bra =) Gjorde jansson på rättika =) Köpte dock hem en marabou vinter som jag tänkte ”fuska med” men usch o fy o blä vilken söt och äcklig smak den gav i munnen så den åkte i soporna! haha

 25. Själv trillade jag dit vid första knäcken :(. Men, som ngn sa, en bra lärdom! Nu väger jag mig inte på ett tag utan målet är att komma tillbaka på banan igen! Det blir inte lätt men det ska nog gå, hoppas jag… Magen jäste upp direkt och då har jag ändå bara ätit bröd, ingen potatis etc men alldeles för mycket socker, och min värk kom tillbaka direkt (visst är det konstigt!?) och så vill jag inte ha det! Jag mår så mycket bättre med LCHF så nu måste jag hitta tillbaka igen och slänga ut frestaren 😉

  • Jag tror att (de flesta sorters) bröd är värre än potatis? Det är så lätt att överäta eller okynnesäta. Ut med knäcken bara och in med lite nya livandar och bygg på en fin-fin start på det nya året! 😀

 26. Jag har fuskat en del under julen men är tillfreds med det då jag nu åter igen är tillbaka med LCHF igen. Har varit strikt ett helt år nu med undantag för ett par ggr (t.ex mitt bröllop) Tycker denna diet är så lätt och man får äta så fantastiskt god mat o jag har rasat i vikt, underbart. På nyår ska jag kanske fuska med en liten liten tårtbit. /Pernilla i Täby

 27. Julen gick kanske inte helt enligt planerna, eller jo egentligen, men fler dagar än planerat…. Resultatet lät inte vänta på sig: uppsvälld, mätt, mätt, uppsvälld och däst – i flera dagar! När jag sen skulle återgå till det normala så var det inte utan att jag sneglade mot killarnas chokladställe.. Men nu är jag på banan igen, tack och lov!
  Kram Anna

 28. Julmaten är toppen! 🙂

  Äter väldigt sällan frukt, men under en vecka åt jag 3 stycken äpplen . Himmelskt gott och SÖTT! (=godis)
  Nu för tiden känner jag hur sött frukt verkligen är, det tänkte jag aldrig på tidigare.

  Smälte choklad med hög kakaohalt och lade i hackade nötter och lät det kallna. Det fick bli mitt julgodis nån dag då och då.

  God fortsättning Anna!

 29. Jag åt bröd, knäck och hemmagjord rocky road (inte LCHF) och ”din” ischoklad i 3 dagar över jul och sedan fick det vara bra. Försökte hålla undantagen till sent på dagen, efter all annan god LCHF-mat. Kommer bli något mer undantag på nyår, men sedan är det påsk som blir nästa högtid med sockerintag är det tänkt. Sockersuget gick bort efter en dag utan.

 30. Gått upp hela 400g hahahaaa
  …o då har jag fuskat 😉
  Men jag har lyckats med konststycket att gå ner 2cm runt midjan 🙂

 31. Jag har inte följt något denna jul utan ätit det som erbjudits och tyvärr inte mått så bra. Så idag börjar jag mitt Gi igen, men trotts två veckor utan att tänka på vad jag stoppat i mig så visade vågen idag +1 kg, så det går jag nog ner snabbt nu igen. Känns jätte skönt att slippa allt godis och alla mackor nu.

 32. De enda kolhydrater jag ätit är knäckebröd med skinka på. Mitt sötsug har aldrig varit stort, så jag har unnat mig lite choklad utan att känna något ”vill ha mer”. Julens mat passar mig perfekt. Äter inte potatis alls. Har till och med förlorat någon centimeter i midjan under julen. Så jag är nöjd.

 33. ungefär detsamma här, plus minus noll:)

 34. Det har gått jätte bra i Jul, förlorade 1 kg till, visst har jag fuskat lite, dock bara 2 skopor glass med 1 tsk väldigt speciell tjock grädde (ovispad) smaksatt med Baileys.. kunde bara inte mot stå. Annar har keso-maltan legat som högst på dessert listan… mumma

  • Glass kan du ju göra själv så slipper du känna att du kliver av från den inslagna vägen? bailieys är det lite värre att ersätta men samtidigt kanske den inte bråkade så mycket med dig. Vågen var ju trevlig mit dig uppenbarligen! 😀 Härligt!

 35. Bra tips att inte väga sej på ett par dar.
  Jag har definitivt tryckt i mej för mkt choklad och en och annan onödig kolhydrat typ mammas extra goda hembakade bröd.
  Väger mej nåra dar efter nyår först…

 36. Det kan ju vara en bra ögonöppnare att få tillbaka en sådant där sug igen, en påminnare om hur starkt socker kan påverka en. Skönt att du hittade tillbaka igen!

 37. Det blev några knäck, det är min största passion när det gäller julgodis. Och en Chokladbiskvi.

  Men sen var det bara att fortsätta som vanligt.
  Tänk vad mycket bra mat det finns på jul, när man äter lite kolhydrater 😉

  Jag har helt slutat med bröd och mjöl i alla former, eftersom jag har en misstänkt glutenintolerans.
  Mår så mycket bättre sen jag slutade med bröd, vilket jag gjorde redan i höstas. Testade att äta ett rullrån före jul, med svullen och ond mage som ett brev på posten.

  Men lågkolhydratmat är perfekt om man är känslig för gluten, så det här kommer att gå fint.
  Ha ett riktigt Gott Nytt År 😉

 38. Jag har hoppat över kolisar i största möjliga mån. Mått bättre än någonsin en jul. Till dopp i grytan blev det 1,5 skiva vört. Sedan har jag ätit knäck som tyvärr kickade igång sockerdjävulen direkt. Bra lärdom!! I övrigt är det bra mat men i större mängd en vanligt och mer alkohol än vanligt. Tillbaka till rutiner så hamnar allt på plats igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s