I kvall vankas det matlagningskurs. Det är Törnströms kök som står bakom kocksleven och jag och mina underbara arbetskamrater som får ta på oss förkläderna, det ska bli sååå himla roligt!
Fisk står på menyn och det ser jag verkligen fram emot. Jag gillar fisk men har ingen som helst koll på lite mer avancerade sätt att tillaga det så jag hoppas på lite nya tips. Lovar att ta med kameran och visa resultatet i morgon!
Men först: Kesoplättar med äpple, kanel och kardemumma. Inte så dumt det heller.
Ha en skön lördag!
Gud, vad roligt!! Vad avis jag blir!!:) Hopps det blev en trevlig o god kväll!!
Här får du ett recept på en toppengo´fiskrätt som tack för alla recept från dig.
Strömmingslåda med ansjovis
( ”Falsk Janssons” )
UGN 225 C i c:a 25 min.
1 kg orensad eller c:a 6 hg rensad strömming
1 brk ansjovisfile´er
2 gula hackade lökar eller 1 finstrimlad purjo.
1 tsk salt + 1 kryddmått vitpeppar c:a
Finklippt dill
Smör till formen
Äggstanning:
2 ägg + 3 dl mjölk eller 50/50 gräddmjölk
2 tsk dinkelmjöl eller 1/2 dl riven ost
Gör så här:
Finhacka löken och lägg i botten på en smord ugnfast form.
Lägg 2 ansjovisfileér i varje strömming och vik ihop dem. Lägg dem ”på rad” ovanpå löken. Krydda.
Vispa ihop äggstanningen och slå över.
Till sist den finklippta dillen.
In i ugnen tills äggstanningen stelnat och rätten fått fin färg.
Ät och njut !!
Jag säger bara ”Sjötunga Walewska” 🙂
http://www.recept.nu/1.5651/pelle_johansson/sjotunga_walewska
Strunta i potatisen eller ta bara lite av dem, du blir säkert mätt på bara fisken.
Det ska bli hemskt spännande att se vad som hittas på. Läste att ibland blir det improvisation på det som finns i kylarna! Hoppas lite på det! Ha en skön
dag i solen Bertil!