Basilikaplättar

Oh så gott!

2 ägg

250 g keso

1 msk dinkelmjöl

100 g klipp skinka

Färsk basilika

Grovmalen svartpeppar

Gör så här:

Mixa ägg, keso och dinkel med stavmixer. Blanda i resterande ingredienser och stek i smör på medelvarm panna. Låt plättarna ligga rätt länge på första sidan och lossa dem runtomkring innan du vänder dem första gången.

Njut med en grönsallad och balsamvinäger.

20 svar till “Basilikaplättar

  1. Lycka! Jag har precis fått hem fem byttor keso! Här ska lagas plättar så det står härliga till! 😀

  2. Åh så jag önskar att det gick att få tag på keso här i Frankrike! Det skulle vara kul att ha möjlighet att laga alla dina goda keso-recept. Men, men, det går väl ingen riktig nöd på mig ändå och de gånger jag åker över kanalen till England ser jag till att importera en hel hög med keso-byttor och festar loss rejält!

  3. Ja det är mycket man inte får här i livet… men när det gäller lchf så är jag stenhård… så då fick jag svaret, inget dinkelmjöl i mitt liv. 🙂
    Jag hoppas jag hittar mycket gott i din kokbok!

  4. Oh, vad mumsigt det ser ut! Är det tänkt som en eller två portioner?

  5. Bra recept, den snor jag 😉

  6. vad lyxigt det ser ut! Finns på nätet nu om du vill läsa artikeln, länken ligger på min blogg under LCHF rollen och finns i inlägget och här: http://www.expressen.se/halsa/1.1950910/malin-fick-lugnare-mage-med-lchf

  7. Har beställt dina böcker nu och ser fram emot att få ännu mer inspiration!
    En liten fråga… får man äta dinkelmjöl?

    • Får och får.. Du får äta allt som du mår bra av! 😉
      Skämt å sido. Mjöl är mjöl oavsett sort men det blir en liten mängd per plätt och mjölet är här i väligt gott sällskap. För mig triggar det inget sug och det är det vikigaste för mig.

  8. Finns bra balsamvinäger på hemköp.
    Deras egen god billig.
    Klarar mig inte utan.

  9. Kommer i dag att tillaga ditt recept men avstår balsamvinägern p.g.a inköpspriset.

  10. låter jättegott,det ska jag pröva idag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s