Pepparkaksbak

Barnens eget pepparkakshus är färdigt.

Det är byggt med lika delar kladd, godis och stolthet. Det är underbart att se deras ögon lysa över deras verk.

Simon kanske lite extra pga. av att tror att han faktiskt tror att han kommer få äta upp det någongång i framtiden men Stella är mest så där sjukt nöjd som bara en 5-åring kan bli över sitt verk. Vi skulle behöva smittas lite av det allihopa tror jag. Att ge sig själv lite cred när man gör någonting, att vara nöjd med det som man faktiskt tycker blir bra och bara sopa det man är mindre nöjd med åt sidan och njuta av framgången.

-Mamma, det gör inget att sidan sprack, taket blev ju så himla fint!

16 svar till “Pepparkaksbak

 1. Vilket härligt färgsprakande pepparkakshus! Vi har också gjort pepparkakshus, faktiskt för första gången, blev inte jättebra men charmigt 🙂

 2. Underbart barnhus!

  Jag har köpt två byggsatser i år, ett som barnen ska få garnera och ett som jag får ha kontrollen på helt själv!

  Det stämmer så otroligt bra det där med att man ska förstärka det positiva och sopa bort det negativa. Om du inte har varit på någon föreläsning med Susanne Pettersson någon gång så tycker jag verkligen att du ska försöka komma på en sådan. http://www.susannepettersson.se/

 3. Haha, ja ibland ser man inte skogen för alla träd!! Nu ser jag att du har en flik som heter ”BAKA LITEN KAKA”. Den var så talande o tydlig att mina ögon hoppade helt förbi. Sorry!

 4. Vilken fin ny sida du har!

  Och vilket läckert rosa tak =)

 5. En fråga till:
  Har du funderat över att ha en flik med bilder på alla fina bakverk du skapar? De är rena konstverk o fungerar också som inspirationskällor till att vara kreativ på olika sätt. Kanske har du valt bort det av en anledning, om inte så tror jag att det är många som skulle uppskatta det.

 6. Åh, vad fint med heltäckande, rosa ”takpannor”!! Kan du tänka dig att ta ytterligare ett foto på huset, så att vi kan se det i sin helhet. Hur gör du din kristyr? Den ser så tjock, härlig o lätt applicerbar ut. Stämmer det?

 7. Vadå, kommer de inte få äta upp det sen?

  • Allt det där?! :O Näe, ärligt talat tror jag inte ens att ungarna skulle tycka att det vore särskilt gott, det är hysteriskt mycket kristyr!Dessutom hinner det ju bli rätt dammigt innan det är dags att stuva undan…. Men smaka lite går för sig förstås!

 8. Detta inlägg fick mig ju onekligen att tänka på hur du ställer dig till barnens relation till socker. Får de äta godis, fikabröd och liknande – sådant som du själv helt väljer bort?

  • Ja, de har inte mitt problem med socker och vi har koll på att det inte riskerar att bli så heller. Ett totalförbud mot en normal mängd socker när de i övrigt äter en väldigt bra kost känns överdrivet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s