Godkänt experiment

Min lilla, möjligtvis partiska familj, och svärföräldrarna har godkänt dem så här kommer ett recept till julens dessertbord.

ca 40 st

200 gram mörk choklad, gärna 86%

100 kokosfett

2 krm torkad ingefära

2 krm vaniljpulver

Finrivet skal av en stor apelsin eller två små.

Gör så här:

Smält choklad och koksfett i en kastrull på låg värme, krydda och häll upp i formar.

Förvaras i kylskåp.

Annonser

22 responses to “Godkänt experiment

  1. Oh, äntligen hittade jag tillbaka till den här instruktionen! Den är kalas! Som alternativ till kryddningen kan jag tipsa om pepparkakskryddor, tog nog två kryddmått ungefär till en sats och hade kvar vaniljen men uteslöt ingefära och apelsin, blev kanoners!

  2. Pingback: Keso ala malta « Anna J.D. Jacobsson

  3. Kan man ha i chilipulver? Chili och mörk choklad går ju bra ihop. Hur mkt i så fall?

    Isabel 🙂

    • Jag har chiliflingor hemma och det krävs inte mycket när man krossar dem och blandar med choklad. ½ krm till 100 gram choklad brukar ge en lagom bränna men det beror nog på hur gammal kryddan är?

  4. Annika Svensson

    Hej Anna,

    Skulle bara tipsa om att man kan använda smör ist för kokosfett. Det blir inte lika glansigt men det blir mer tungvänligt =) 50 g smör till 200 g choklad brukar bli bra.
    Pröva även med svartpeppar till chokladen, dock ej för mkt ngn pyttenypa.

    Kram Annika

  5. Jag blir sugen! Borde väl fungera utan vanilj också?

    Ett tips! Prova knäckformar av papper. Inte lika stabila men miljövänligare. Metallformarna åker förstås i återvinningen, men ändå.

    • Ja, det låter klokt att använda pappersformar. Visst fungerar de utan vanlij med, den här vaniljen rundar egentligen bara aav smaken, den ger inte så mycket vaniljsmak i just denna lilla njutningsbit! 😉

  6. Mums!
    Har för mig att du använder ett speciellt vaniljsocker, tips?

  7. Vilket cocosfett tog du? Det nyttiga svindyra från hälsokost eller det onyttiga billiga från mejerihyllan?

  8. Låter ju löjligt enkelt OCH löjligt gott! Nu blir det julgodistillverkning till helgen! 🙂

  9. Annorlunda kryddor som jag kanske inte själv vågat prova. Ska absolut testas nu när du godkänner den 🙂
    Kram

  10. Har du någon idé på ersättning för apelsinen? *funderar* Ingefära, vanilj och, och… 😉
    (Är en sån där allergisk typ och just apelsin gååår bara inte)

  11. MUMS! Ett verkligt lätt julgodis! Kan inte misslyckas! Supergott! Min nya favorit!

  12. Hej du! Såg gott ut det där!!

    Jag måste få fråga var du har hittat tyllen till dina mjuka, runda spritsade mousser. Det blir alldeles slätt, runt och fint. Vad heter tyllen? Kan man hitta den på tårtdekor?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s