Jag älskar rester!

Vi hade spetspaprika kvar sedan nyårsafton och köttfärs sedan gårdagen, på med lite ost, in i ugnen: Voila, frukosten är färdig!

24 svar till “Jag älskar rester!

 1. Frukost?
  Det ser väldigt gott ut och jag ska nog testa att göra sådana någon gång. Till lunch eller mellanmål, eller kanske middag? Hm. Men hur stor är sannolikheten att jag både har köttfärs och paprika hemma på samma gång? Och om jag har det, hur stor är chansen att jag kommer på att jag kan kombinera dessa två?
  Jag och matlagning är inte bästa vänner tyvärr.

 2. Hej Anna!
  Har en fråga angående Thaimat, jag äter thai sällan. Jag väljer då kyckling med cashewnötter och mycket grönsaker inget ris. En lunchlåda räcker och blir över till två luncher. Är detta ok enligt LCHF?
  God fortsättning och vad fin nya bloggen är.

  • Ja det skulle jag nog säga om du äter det sällan. Grejen med restaurangmat är ju att man inte riktigt vet vad som stoppas i, thai kan ju ibland innehålla en del socker. Men är det inet så ofta och du inte känner att det ställer till besvär för dig med varesig sötsug, magen eller vikten så är det ju bra mat i grunden!

 3. Å vilken inspirerande blog! Jag har just börjat mitt nya liv med hjälp av Xtravaganza. Tack för kul läsning MVh Frida
  http://www.50kgtogo.blogspot.com

 4. Hej Anna, jag vill börja med att säga att jag verkligen ser upp till dig, jag är själv överviktig och lyckat gå ner 25 kg och de var ingen lätt utmaning, men nu har det tagit stop, jag står kvar på samma vikt som jag stodpå för ett år sedan efter mitt viktras. Jg skulle vilja veta hur du la upp dina dagar hur mycket du åt och hur ofta. Mitt största problem är att jag äter för sällan och sedan vräker i mig, jag har alltså inte hittat någon balans. Har du några tips att dela med dig av så tar jag gärna emot dom 😉
  Mvh Maja

 5. Får jag fråga dig om det där som kallas ”ketos” som en del varnar för kan uppstå med LCHF-kosten – känner du själv eller din man att du ”luktar” annorlunda med din nya kost? Förlåt för den indiskreta frågan, men jag är paniskt rädd för att ”lukta illa” och undrar om det finns nån sanning i påståendet.

  • Ingen fara! Nej, jag har aldrig fått höta något om min andedräkt trots att jag frågat sådana som jag vet skulle ”kunna med” att berätta om det vore illa. 😉 Jag vet att det är ett besvär som en del dras med under en övergångstid dock, men inget bestående.

 6. Som mamam har jag har alltid hittat på göra olika saker med rester jag kan äta till lunch nästa dag för det blir inte mer än till en pers. vi är 5 i fam och alla är längre än mig, den yngsta 1,80.
  Var på vågen idag och märkte till min stora förvåning att jag gått ner -6 kg på 2 månader som var en trevlig äverraskning, Från en sak till en annan….

 7. hej!
  har båda dina böcker har ätit liknande och gick ner. nu har jag tyvärr börjat äta en medicin som gör att min aptit och sockersug ökat massor och jag ökar rejält i vikt.
  vet nu varken ut eller in hur ska jag komma igång igen. har du nåt bra tips?
  kan du hjälpa mig att starta upp?

 8. Ja rester är verkligen guld, snabbt gott och enkelt, man hittar många nya matrester just med hjälp av rester…

 9. Rester är sannerligen en guldgruva!

  😀

  (Här idag, smörstekta skivar av tjälknöl och palsternacksgratäng till brunch)

 10. Jag har fortfarande svårt med att äta ”mat” till frukost. Resterna brukar jag därför ha som lunch.
  Har planerat fylld spetspaprika en av dagarna framöver.

 11. Hej Anna!

  Du har i bloggen skrivit att du äter fil till frukost, brukar du äta något mer då? Har lite svårt att tänka mig att jag ska bli mätt på bara fil.

  Tack för trevlig läsning.

  • Jag rostar gärna en nötmusli och strör på lite. Filfrukosten brukar alltid följas av något med mer protein, tex skink och ostrullar eller ett par ägg. Det beror på när jag räknar med att äta nästa gång och vad jag ska äta då. Men du har rätt, bara lite fil räcker inte långt!

 12. Ser jättegott ut. Bra att ta vara på allt men med variation.

  God fortsättning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s